Home / Α1 / Έχουμε θέμα!

Έχουμε θέμα!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2008

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής, καθώς το τοπίο ξεκαθάρισε εν μέρει όσον αφορά την ουρά, αλλά μπλέχτηκε περισσότερο στη… μέση. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Θα αρχίσω από τους δύο «αιωνίους» οι οποίοι δεν είχαν όρεξη γι’ αστεία και «καθάρισαν» γρήγορα τους αγώνες του. Πιο θεαματικός ο Ολυμπιακός που στο δεύτερο ημίχρονο εξολόθρευσε τον Κολοσσό με το επιμέρους 52-29. Ο Γιαννάκης δείχνει ότι καμία σχέση δεν έχει με τον Γκέρσον και ότι τέτοια παιχνίδια θα τα τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έτοιμοι και με καλή ψυχολογία ταξιδεύουν στο Κάουνας για τον αγώνα της χρονιάς. Με Μάτσας; Θα δείξει, αν και φαίνεται ότι ο Γιαννάκης δεν το πιστεύει [εξάλλου, αν αργήσει λίγο ακόμη ο Λιθουανός θα έχουμε και πάλι τα περίφημα των δημοσιογράφων όταν γυρίσει: μήπως η ομάδα λειτουργούσε καλύτερα χωρίς αυτόν, μήπως χάλασε τη χημεία; Μήπως δεν έπρεπε να φύγει ο Μπάγεβιτς; (<–είναι must σε κάθε υπαρξιακή απορία κόκκινου οπαδού, ανεξαρτήτως αθλήματος) και άλλα τέτοια γλυκανάλατα].

Ο Παναθηναϊκός δεν ενθουσίασε, αλλά όταν αποφάσισε να πατήσει έστω και λίγο το πόδι στο γκάζι πέρασε από τη Λάρισα με συνοπτικές διαδικασίες. Μπορεί οι φίλοι του να μην «πέταξαν» από τη χαρά τους με βάση την απόδοση της ομάδας τους, αλλά σίγουρα θα έχουν έναν λόγο παραπάνω να χαμογελάσουν βλέποντας τον Παναθηναϊκό να δέχεται μόλις 63 πόντους και τους Ζίζιτς, Πρκάτσιν να πετυχαίνουν μαζί 18 πόντους με 9/13 σουτ εντός παιδιάς. Μπροστά υπάρχει ο «τελικός» με τη Σιένα και όλοι στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι η ομάδα πρέπει να ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες των τελευταίων εβδομάδων. Οι «πράσινοι» μπορούν, είναι το λογικό φαβορί της αναμέτρησης, άρα ένα μένει… να το επιβεβαιώσουν στο γήπεδο.

Πάμε και στο ζουμί της 19ης αγωνιστικής. Ένα σημαντικό παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ με τον Πανελλήνιο να «κλέβει» τη νίκη από την ΑΕΚ στο τελευταίο δέκατο του τελευταίου δευτερολέπτου του αγώνα. Αν θέλετε τη γνώμη μου για την αναμέτρηση, θεωρώ ότι η «Ένωση» αυτοκτόνησε. Προηγήθηκε όσο της επέτρεψε το ντέρμπι και όταν είσαι μπροστά με 86-81 στο τέλος, είναι αδιανόητο να χάνεις. Τα δύο τρίποντα του Ράντσιτς είναι έγκλημα που έγιναν (όχι που μπήκαν), ενώ ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι η μπάλα πήγε στα χέρια του Ουέσον με το σκορ στο 88-87 στην τελευταία επίθεση. Έχεις Ταπούτο, Κυρίτση, Χατζή, Έιβερι, Βασίλιεβιτς. Γιατί πρέπει να πάει η μπάλα σε παίκτη με ποσοστό 57% φέτος; Δεν θα κρίνω τη συνέχεια, όπου η ΑΕΚ δεν έκανε φάουλ, καθώς η άμυνα βγήκε, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να πηδήξει για το ριμπάουντ. Μπορεί το ματς να χάθηκε από το φόλοου του Όστοϊτς, αλλά το θέμα είναι ότι ο Πανελλήνιος δεν έπρεπε να έχει φτάσει 87 πόντους ως τότε και η ΑΕΚ δεν έπρεπε να έχει μείνει στους 89. Εκεί ήταν το λάθος του Αγγέλου, όχι στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα. Όσο για το γεγονός ότι ο Αγγέλου προστάτευσε τον Ουέσον («εγώ είπα να πάρει την μπάλα»), μπράβο του, αλλά ας μην τρελαθούμε κιόλας. Όταν διαρρέει από δημοσιογράφους (τυχαία…) από την άλλη ότι… είναι μεγαλόψυχος και ποτέ δεν έδωσε τέτοια εντολή, αλλά τα κάνει όλα για την ομάδα… Πάντως, είναι αδιανόητο μια ομάδα σαν την ΑΕΚ να έχει σε καλή (ή πολύ καλή) μέρα 5 παίκτες (Ταπούτο, Κυρίτση, Ουέσον, Σι, Έιβερι) και να χάνει από ισοδύναμο αντίπαλο. Ευθύνη του προπονητή της είναι αυτό. Η ΑΕΚ είναι πια 2 νίκες πίσω και δύσκολα θα προλάβει την τετράδα.

Πάμε και στα άλλα. Το Μαρούσι μπορεί να έχασε το Σάββατο, αλλά στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου γελάνε! Γιατί; Γιατί τελείωσαν την πιο δύσκολη σειρά αγώνων φέτος με ρεκόρ 2-2 (ΠΑΟΚ έξω, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Άρη) και πλέον έχουν 7 βατά παιχνίδια. Και ονειρεύονται εξάδα ή τετράδα. Μπορεί οι 3 βαθμοί να μοιάζουν πολλοί, αλλά θα τολμήσω να πω ότι έχει ελπίδες το Μαρούσι. Με 7 νίκες όμως.

Το Αιγάλεω κέρδισε τον ΠΑΟΚ εύκολα και ονειρεύεται κι επισήμως τετράδα. Όσο για τον «δικέφαλο», αν δεν κερδίσει την Ολυμπιάδα, δεν θα αισθάνεται και τόσο άνετα. Άνετα δεν αισθάνεται ούτε ο Κολοσσός πλέον, αφού ο ΑΓΟΡ είναι στον 1 βαθμό απόσταση. Βέβαια, οι Ροδίτες έχουν και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αλλά το πρόγραμμα λέει ότι ο Κολοσσός μπορεί να κάνει 1-2 νίκες ακόμη και ο ΑΓΟΡ 2-3. Αν βάλετε το χειρότερο για τον πρώτο και το καλύτερο για τον δεύτερο, «γύρισε» η κατάσταση… Άρα έχει ζουμί η υπόθεση.

Τι ξεκαθάρισε τότε; Ότι η Ολυμπιάδα θα παίζει του χρόνου στην Α2. Ο Νίκος Ξανθόπουλος του ελληνικού μπάσκετ (Μπογονικολός) άρχισε πάλι τα δικά του, αφού διεμήνυσε ότι η ομάδα του θα συνεχίζει να παίζει σε Α1-Α2 παρότι… κάποιοι θέλουν το κακό της. Αυτοί οι… κάποιοι την κυνηγούν εδώ και καιρό την Ολυμπιάδα, τόσο που αρχίζω να νομίζω ότι πρόκειται για αδερφούς. Πώς λέμε οι Γιαννακόπουλοι, οι Αγγελόπουλοι, οι Κατσιμιχαίοι, οι Κατσάμπα, ε, οι Κάποιοι. Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια επιμονή. Γιατί δεν γίνεται να χάνεις 20 πόντους και να φταίνε πάλι οι κάποιοι και αυτοί… αναδρομικά, επειδή δεν θέλουν εδώ και πολύ καιρό να ορθοποδήσεις! Πέρα από την πλάκα που κάνουμε, η Ολυμπιάδα ετοιμάζεται να κάνει αυτό που είχαμε προαναγγείλει, δηλαδή να αδειάσει το ρόστερ της από τους ξένους. Αυτό το θεωρώ αλλοίωση πρωταθλήματος, αλλά επειδή η συζήτηση που ανοίγει (Πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις; Μπορεί να απαγορευτεί; Κι αν στήνει αγώνες για να καλύπτει τα έξοδα του πλήρους ρόστερ;) είναι πολύ μεγάλη, θα το αφήσω για μια άλλη φορά.

 

Υ.Γ.: Πώς συνεχίστηκε το τρυφερό τετ-α-τετ του Ράντσιτς με τον Ζούρο στην πρώτη φωτογραφία; Μα φυσικά με ένα… καυτό φιλί!

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *