Home / NBA / Ξέρετε τι… δεν θα ξανακάνει ο Ουάλας;

Ξέρετε τι… δεν θα ξανακάνει ο Ουάλας;

 

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2008
Ο Τζέραλντ Ουάλας είναι ειδική περίπτωση αθλητή. Παρότι είναι καθαρό τριάρι έχει βρεθεί πολλές φορές στην καριέρα του να αγωνίζεται σε θέση «4», μιας και η εκρηκτικότητα και η αλτικότητά του τον βοηθούν πολύ, προκειμένου να μαρκάρει ψηλότερους και βαρύτερους αθλητές. Ο βασικότερος λόγος για το γεγονός ότι ο Ουάλας έχει παίξει πολλές φορές τεσσάρι είναι ότι βρίσκεται στους Σάρλοτ Μπόμπκατς, μία από τις ομάδες με τα πιο άδεια ρόστερ στο NBA. Με ύψος 2.01 και βάρος 100 κιλά, ο Ουάλας μόνο παίκτη ρακέτας δεν θυμίζει, αφού είναι «στεγνός» και αέρινος στις κινήσεις του. Παίκτης με πολύπλευρο ταλέντο για τον οποίο μέχρι και ο Μάικλ Τζόρνταν έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Το ταλέντο του αυτό τον έχει βοήθησει να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Όμως μία από αυτές… δεν πρόκειται να την ξανακάνει! Στις 22 Φεβρουαρίου σε αγώνα των Μπόμπκατς με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο Ουάλας βρέθηκε για ακόμη μία φορά να μαρκάρει τον αντίπαλο ψηλό. Ο Μίκι Μουρ ασφυκτιούσε προσπαθώντας με τον Ουάλας μπροστά του να γυρίσει προς το καλάθι για να μπορέσει να σκοράρει. Σε μία από τις… στροφές ο Μουρ χτύπησε στο πρόσωπο τον Ουάλας με τους αγκώνες. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ουάλας να καταρρεύσει στο παρκέ του γηπέδου, όπου και παρέμεινε αναίσθητος για 15 λεπτά, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο παίκτης δεν είχε τις αισθήσεις του μέχρι να μπει στο ασθενοφόρο και όλοι φοβήθηκαν τα χειρότερα.

Το αποτέλεσμα ήταν ο GForce, όπως είναι το προσωνύμιό του, να πάθει μερική αμνησία (ακόμη δεν θυμάται τη φάση στην οποία χτύπησε), ενώ για αρκετές ημέρες μετά το χτύπημα ένιωθε συνεχή νύστα και είχε πονοκεφάλους. Μετά την επίσκεψη σε νευρολόγο του επιτράπηκε να κάνει σουτάκια και πλέον από τη Δευτέρα προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτή ήταν η 4η διάσειση για τον Ουάλας σε τέσσερα χρόνια.

Πώς αντέδρασε ο ίδιος στο συμβάν; «Μίλησα με το προπονητικό επιτελείο και νομίζω ότι η καριέρα μου ως πάουερ φόργουορντ τελείωσε. Πλήρωσα βαρύ το τίμημα, πνευματικά και σωματικά. Ο τελευταίος τραυματισμός αυτό μου έδειξε, ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσω να κοντράρομαι με τύπους πιο βαρείς από εμένα, αλλά να μείνω σε τύπους που είναι στα δικά μου μέτρα».

Πέρσι το καλοκαίρι οι Μπόμπκατς υπέγραψαν συμβόλαιο 6 χρόνων, αξίας 57 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Ουάλας, ο οποίος φέτος διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με 20.6 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ, 2.2 κλεψίματα και 1.0 τάπα μέσο όρο στα πρώτα 49 παιχνίδια.

Πλέον το GForce έχει αλλάξει από τους συμπαίκτες του σε Crash, το νέο… όνομα του Ουάλας. Όμως, ο ίδιος δεν δείχνει να ανησυχεί για τα προβλήματα που έχουν οι αθλητές, οι οποίοι έχουν υποστεί πολλαπλές διασείσεις: «Είχε πλάκα να παίζω τεσσάρι, αλλά καλύτερα πλέον να είμαι στο φτερό. Μόλις βγω στο γήπεδο, δεν πρόκειται να είμαι καθόλου διστακτικός. Θα βγω εκεί έξω, θα παίξω επιθετικά και αγριεμένα, στο 100% της δύναμής μου». Πάντως, και ο Σαμ Βίνσεντ συμφώνησε να τον κρατήσει από εδώ και πέρα αποκλειστικά στο «3», παρότι με βάση τον σχεδιασμό της χρονιάς, ο Ουάλας περνούσε το μισό παιχνίδι τουλάχιστον στο «4».

Όλοι, βέβαια, ελπίζουν ο Ουάλας να μην ξαναχτυπήσει γιατί πλέον η καριέρα του θα μπει σε κίνδυνο, αν και είναι μόλις 26 ετών. Όσο για την επιστροφή; Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές το πιθανότερο είναι να έχει παίξει κατά του Ντάλας.

Δείτε τo βίντεο με τον τραυματισμό και την αποχώρηση από το γήπεδο σε φορείo.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *