Home / Α1 / Ο χορός των… καταραμένων!

Ο χορός των… καταραμένων!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2008

Όλα άλλαξαν και όλα τα ίδια έμειναν στην αρχή της 21ης αγωνιστικής. Η ΑΕΚ έδειξε στον ΠΑΟΚ ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την παραμονή του, τώρα που τραυματίστηκε ο Ιμπραήμ Κουτλουάι. Ο Ίμπο ήταν ίσως ο μοναδικός λόγος που ο ΠΑΟΚ άξιζε να μείνει στην κατηγορία, καθώς πέρα από τον Τούρκο, έχουμε δει ομάδες με πολύ καλύτερο ρόστερ από το φετινό του ΠΑΟΚ να υποβιβάζονται.

Απομένουν ακόμη 5 αγώνες και ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να αισθάνεται άνετος, καθώς έχει Πανιώνιο, Πανελλήνιο, Άρη, αλλά και ΑΕΛ, ΑΓΟΡ να αντιμετωπίσει. Ιδίως το ματς με τον τελευταίο μπορεί να κρίνει πάρα πολλά στην Κρήτη την 25η αγωνιστική, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ προηγείται 1 βαθμό του ΑΓΟΡ και την τελευταία αγωνιστική καλείται να παίξει με τον Άρη. Δύσκολος μήνας για τον «δικέφαλο», που το ματς με την ΑΕΚ το έχασε πολύ εύκολα, μέσα σε 10 λεπτά. Ουσιαστικά μέσα σε ένα τρίλεπτο, όσο χρειάστηκε ο Σι για να κάνει το προσωπικό του σερί 8-0 και να δώσει διαφορά 12 πόντων στην ομάδα του.

Ο ΑΓΟΡ συνέχισε να δικαιώνει όσους λέμε ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης (μακράν ο προπονητής με τις πιο απολαυστικές αντιδράσεις!) έχει μάθει να κερδίζει και το ίδιο φαίνεται να διδάσκει και στην ομάδα του. Ο Πανιώνιος έχασε στο άδειο Ελληνικό (άδειο με δικαιολογία αυτή τη φορά…) και ο ΑΓΟΡ ελπίζει, την ώρα που αν έχανε ίσως και να τελείωνε σήμερα η υπόθεση παραμονή για τον Κολοσσό, μιας και εκείνος κέρδισε το Μαρούσι στη Ρόδο.

Οι δύο ομάδες της ουράς δείχνουν ικανές να κάνουν ζημιές σε πολλούς μέχρι το τέλος. Και καμία από τις δύο δεν πρόκειται να παραδοθεί χωρίς μάχη. Ο Πανιώνιος απ’ την άλλη μοιάζει να ασθενεί και αν συνεχίσει έτσι δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα στην υπόθεση τετράδα. Αν θεωρήσουμε ότι η 6η θέση (και κάτω) είναι καταδικαστική, τότε ο Πανιώνιος παίζει με τη φωτιά. Επίσης, στο Ελληνικό έχουν βαλθεί να μας… μάθουν όλους τους κανονισμούς μιας και για μία ακόμη εβδομάδα ακούσαμε ένα σπάνιο σφύριγμα! Εννοώ την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Καβαλιάουσκας επειδή… παρενόχλησε την μπάλα σε βολές του ΑΓΟΡ. Η αλήθεια είναι ότι ο παίκτης των «κυανέρυθρων» δεν ακούμπησε την μπάλα, ούτε το στεφάνι, όπως δείχνει το ριπλέι, άρα δεν θα έπρεπε να χρεωθεί με τεχνική ποινή, αλλά να επαναληφθεί η βολή, καθώς μπήκε μέσα στη ρακέτα πολύ γρήγορα. Μικρό το κακό, μιας και το ματς είχε κριθεί.

Με τη φωτιά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι παίζει και ο Άρης, αλλά μάλλον οι «κίτρινοι» έχουν καθαρίσει την 3η θέση, οπότε μπορούν να κάνουν ό,τι είναι αυτό που έκαναν το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο. Όσοι είχαν την ατυχία να δουν τον αγώνα με την Ολύμπια θα θαύμασαν το χειρότερο μπάσκετ της σεζόν, που αν δεν είχε 5 τρίποντα από τους «πορτοκαλί» στο τελευταίο πεντάλεπτο, για να κριθεί ο νικητής και να χαλαρώσουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι να τελείωνε 44-47. Ο Άρης δεν απείχε και πολύ από αυτό, καθώς δεν κατάφερε ούτε 50 πόντους να βάλει στο μακράν χειρότερό του παιχνίδι στην Α1 φέτος. Οι παίκτες των δύο ομάδων για 30 λεπτά πρόσφεραν τραγικό θέαμα, φτάνοντας στο σημείο να τους φεύγει η μπάλα, να κουτουλάνε, να κάνουν βήματα, ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Όσοι σκεφτήκατε να πείτε ότι ο Άρης έκανε δημόσιες σχέσεις και το χάρισε το ματς και στηρίζεστε στο γεγονός ότι σούταρε με 30% στα δίποντα (10/33: τα πιο πολλά από αυτά ήταν λέι απ) και δοκίμασε μόλις 12 τρίποντα, την ώρα που υπό νορμάλ συνθήκες κάνει οπωσδήποτε πάνω από 20 στο σαραντάλεπτο… πιπέρι στο στόμα!

Την Κυριακή για μένα ξεχωρίζει το ματς ΑΕΛ-Πανελλήνιος και όχι οι δύο αγώνες των «αιωνίων». Εκείνοι έχουν άλλο στο μυαλό τους και δικαιολογούνται ό,τι πρόσωπο κι αν παρουσιάσουν. Το ζουμί είναι στην πρώτη κόντρα του Καλάφα με την ομάδα που τον άδειασε ενώ την είχε στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Οι συγκυρίες δεν τον ευνοούν (αρκετοί τραυματισμοί), αλλά μην νομίζετε ότι ο Πανελλήνιος δεν θα δεινοπαθήσει στη Λάρισα. Εξάλλου, όπως λέμε, όλα εδώ πληρώνονται…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *