Home / NBA / Σε κατάθλιψη…

Σε κατάθλιψη…

Δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου 2008

Η κανονική περίοδος στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχει μπει στην τελική της ευθεία. Μέχρι το τέλος της σεζόν απομένουν λιγότεροι από 10 αγώνες για κάθε ομάδα, με το νούμερο να κυμαίνεται από 7 μέχρι 9. Και τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Ας ξεκινήσουμε από τα σίγουρα… με τη Βοστόνη να έχει καπαρώσει ουσιαστικά την πρώτη θέση στο NBA και, άρα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας σε όλα τα πλέι οφ. Εκεί που γίνεται μάχη είναι στη δεύτερη θέση με το Ντιτρόιτ να έχει 21 ήττες, τη Νέα Ορλεάνη 22, το Σαν Αντόνιο 23 και τους Λέικερς 24. Τι σημαίνει για κάποιον να βγει δεύτερος; Απλώς, αν το Ντιτρόιτ αποκλείσει τη Βοστόνη, τότε ο 2ος θα έχει το πλεονέκτημα στους τελικούς του NBA.

Η μάχη γίνεται στο κάτω μέρος του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Το Σικάγο προς απογοήτευση όλων των παλιών ρομαντικών πάει για μία ακόμη πλήρως άθλια χρονιά, ενώ η Ατλάντα δείχνει να ξεχωρίζει στην Ανατολή έχοντας 3 νίκες περισσότερες από τον 9ο.

Μινεσότα, Μέμφις και Νέα Υόρκη παλεύουν για το ποια από τις 3 θα… χάσει και θα βγει 5η από το τέλος. Στόχος; Το ντραφτ: ο 3ος από το τέλος παίρνει 15.6% των πιθανοτήτων, ο 4ος 11.9% και ο 5ος 8.8%. Και θα είναι κρίμα για οποιαδήποτε από τις τρεις ομαδάρες μετά από τέτοια χρονιά να πέσουν σε μονοψήφιες πιθανότητες… Εμείς ας ευχηθούμε να νικήσει ο πιο ανεκδιήγητος.

Κορμιά πέφτουν στη Δύση, όπου ο 5ος με τον 9ο απέχουν 4,5 νίκες (και ο 1ος με τον 9ο μόλις 6,5). Το Χιούστον μετά το εξωφρενικό 23-0 επέστρεψε στα νορμάλ στάνταρ του και αν η σεζόν είχε ακόμη 15 αγώνες θα έμενε εκτός πλέι οφ. Όμως, οι Ρόκετς είναι τυχεροί και λογικά θα προλάβουν το τρένο. Αλλά όπως είπε και ο Γιάο από το γυμναστήριο του… πόνου (όπου κάνει αποθεραπεία στο σπασμένο αριστερό του πόδι): «Ελπίζω του χρόνου να είμαι υγιής και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάει πιο μακριά από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ». Κάτι θα ξέρει ο Κινέζος για να μας το λέει στα ίσια! Ποιοι είμαστε εμείς για να τον αμφισβητήσουμε; Άσχετο: ο ΜακΓκρέιντι ακόμη θεωρεί ότι η ομάδα του είναι καλύτερη χωρίς τον Γιάο; Εδώ είναι τέτοιος ο πανικός τους που ο πρόεδρος των Ρόκετς έχει επιδοθεί σε άνευ προηγουμένου προσπάθεια να μεταπείσει τον 42χρονο Μουτόμπο να μείνει άλλη μία σεζόν στην ομάδα. Γιατί ο Γιάο τα τελευταία 3 χρόνια χάνει τουλάχιστον 25 ματς κάθε σεζόν. Και καλείται ο τεράστιος Ντικέμπε να καλύψει το κενό του. Μόνος που σε λίγο οι συμπαίκτες του θα τον αποκαλούν «κύριο Μουτόμπο», αφού ήδη σε μερικούς ρίχνει 20 χρόνια.

Η αποκλειστικότητα του Age of Basketball έρχεται από το Ντάλας. Ο Νοβίτσκι θα χάσει άλλες 4-5 μέρες λογικά και ο Μαρκ Κιούμπαν είναι κλειδωμένος στο δωμάτιό του και δεν μιλάει σε κανέναν. Ο μεγαλύτερος έρωτας της εποχής μας περνάει δύσκολες ώρες. Ο Κιούμαν έχει απλώσει στο κρεβάτι του (που έχει σεντόνια με το «41») μία τεράστια φανέλα του Ντιρκ και κλαίει πάνω της με μαύρο δάκρυ. Παράλληλα συνεχίζει για κάθε μέρα που ο Ντιρκ μένει εκτός, να αποκεφαλίζει κι έναν φυσιοθεραπευτή.

Η οικογένειά του έχει αρχίσει να ανησυχεί πραγματικά και η γυναίκα του έφτασε στο σημείο να ντυθεί Νοβίτσκι για να την κοιτάξει ο Κιούμπαν, αλλά και να ξανθύνει τα μαλλιά των παιδιών της. Τζίφος, ο πρόεδρος δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το Αληθινό. Η χαριστική βολή ήρθε όταν ο Γερμανός είπε πριν το ματς με τους Ουόριορς (το πρωί θα ξέρετε το αποτέλεσμά του) ότι πονάει και δεν μπορούσε να κάνει ασκήσεις με σουτάκια. Οι Μάβερικς αν χάσουν κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι οφ, ενώ αν κερδίσουν λογικά προλαβαίνουν, αφού θα γυρίσει και ο Ντιρκ.

Ανάμεσα σε Ντάλας και Γκόλντεν Στέιτ είναι το Ντένβερ, που αν βγει 8ο θα προκαλέσει πολλούς εφιάλτες στον 1ο της Δύσης. Άιβερσον και Άντονι είναι πολύ δύσκολο να χάσουν 4 φορές σε 7 αγώνες από την ίδια ομάδα.

Η λογική (και το συναίσθημα) λέει ότι απ’ έξω θα μείνει το Γκόλντεν Στέιτ και το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε εμείς από εδώ είναι να έχει επιβιώσει μέχρι τότε ο Μαρκ Κιούμπαν.

Υπομονή άλλες 10 μέρες μέχρι να αρχίσει να γίνεται… πραγματικά ενδιαφέρον το πράγμα.

 

Υ.Γ.: Γρήγορο ανέκδοτο: Το NBA είπε στον Μαρκ Κιούμπαν ότι δεν μπορεί να φοράει πλέον τη φανέλα με τον αριθμό «41» όταν πηγαίνει στο γήπεδο. Δεν γελάσατε; Κάντε κλικ στην φωτογραφία παραπλεύρως…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *