Home / NBA / Τσέιμπερς ή Πίπεν;

Τσέιμπερς ή Πίπεν;

Σε μια εβδομάδα που… οι μασκότ σπάνε τα ταμπλό, δεν γινόταν παρά να έχουμε το μυαλό μας σε καρφώματα. Με αφορμή το αδιανόητο κάρφωμα στο πρωτάθλημα του… Κουβέιτ πριν από 10 μέρες, είπαμε να θυμηθούμε ένα-δυο «facials» ακόμα, αυτή τη φορά από τον μαγικό κόσμο του NBA. Και τα δύο θεωρούνται από τα καλύτερα όλων των εποχών και η ψήφος είναι απλά θέμα προτίμησης. Και… προσοχή! Δεν μιλάμε για απλά πόστερ, μιλάμε για facials, «in your face» που θα λέγαμε και στα ελληνικά!

Αρχή με το κάρφωμα από το πρωτάθλημα του Κουβέιτ (το οποίο άλλωστε μπορούσατε να δείτε εδώ και 2 εβδομάδες στα αριστερά του site μας) και όποιος μιλήσει για επιθετικό φάουλ είναι μάλλον… τραγικός (για να κάνουμε και την πλάκα μας). Όπως είπε στο Age of Basketball Έλληνας διαιτητής για το εν λόγω κάρφωμα «τι να δώσεις σε αυτή τη φάση; Δεν μπορείς να σφυρίξεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χτυπήσεις τον αμυντικό στην πλάτη και να του πεις λυπάμαι». Το κάρφωμα είναι τόσο δυνατό που ο αμυντικός κάνει… τούμπα στο παρκέ μετά!

Από πολλούς θεωρείται το καλύτερο «facial» κάρφωμα στην ιστορία του NBA. Είναι το μεγαλύτερο επιχείρημα (και τι επιχείρημα!) των λευκών ότι τελικά… «οι λευκοί μπορούν να πηδήξουν». Ο Τομ Τσέιμπερς είχε ελατήρια στα πόδια και όσοι τον είχαν δει να παίζει σίγουρα θα θυμούνται κάποιο κάρφωμά του. Το αδιανόητο κάρφωμα πάνω από τον Μαρκ Τζάκσον σε αγώνα Σανς-Νικς έχει μείνει στην ιστορία ως το πρώτο κάρφωμα στο NBA που ο επιθετικός ουσιαστικά πηδά πάνω από τον αμυντικό. Το γόνατο του Τσέιμπερς είναι στο κεφάλι του Τζάκσον (αλλά δεν το σπρώχνει μπροστά για να τον χτυπήσει) που ετοιμάζεται να πηδήξει αλλά ξαφνικά βλέπει μπροστά του τα… πόδια του αντιπάλου του. Το κεφάλι του Τσέιμπερς την ώρα που καρφώνει είναι πάνω από το στεφάνι…

Και φτάνουμε σε ένα από τα διασημότερα «facials» στην ιστορία του NBA, πρώτον γιατί περιλαμβάνει 2 υπεραστέρες (Πίπεν-Γιούιν) και δεύτερον για το περίφημο «sit your ass down» του Πίπεν στον Σπάικ Λι μετά το κάρφωμα.

Υ.Γ.: Και η… μασκότ που τα ξεκίνησε όλα (πρόκειται για τον Boomer των Ιντιάνα Πέισερς):

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *