Home / NBA / Βίντεο από μια μαγική βραδιά NBA!

Βίντεο από μια μαγική βραδιά NBA!

Σε μια απίστευτη βραδιά στο NBA τα… είδαμε όλα: καρφώματα πηδώντας πάνω από παίκτες, ομάδες να ανατρέπουν -18 πόντους με τη δεύτερη πεντάδα και να ισοφαρίζονται στην εκπνοή για την παράταση, τον Κόμπι να σπάει κι άλλο ρεκόρ, buzzer-beater… παρά 1 δέκατο δευτερολέπτου, αδιανόητα tip-ins από σουτ απ’ το κέντρο του γηπέδου. Γενικά, η χτεσινή Κυριακή στο NBA ξεχώριζε!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι Μάβερικς ήταν ενθουσιασμένοι καθώς, μετά τον Κάρτερ επέστρεψε και ο Νοβίτσκι στην ομάδα. Ο Γερμανός είχε χάσει 4 ματς με πρόβλημα στο γόνατο και παρότι δεν έχει λυθεί απόλυτα το θέμα, έπαιξε εναντίον των Σπερς. Οι Μάβερικς κέρδιζαν 67-49 στο ματς και ο Πόποβιτς… πέταξε τους βασικούς του στον πάγκο και δεν τους ξανάβαλε: Ντάνκαν 23 λεπτά, Μπλερ 23, Πάρκερ 28, Τζέφερσον 28. Με τα… δεύτερα, όμως, μπόρεσε να γυρίσει τον αγώνα, να προσπεράσει με 71-75 μετά από σερί 4-26 και να είναι μπροστά μέχρι και την τελευταία επίθεση του αγώνα. Τότε ο Νοβίτσκι με τον Μπομπουά τάπωσαν τον Νιλ, ο Τέρι πήρε την μπάλα και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 91-91 με 6 δέκατα για το φινάλε. Οι Σπερς είχαν τάιμ άουτ, ο Ντάνι Γκριν σκόραρε, αλλά για 1 δέκατο του δευτερολέπτου το σουτ του ήταν εκπρόθεσμο. Οι Μάβερικς κέρδισαν στην παράταση με 101-100. Απολαύστε το βίντεο του αγώνα:

Στο Χιτ-Μπουλς, ο ΛεΜπρον Τζέιμς μας χάρισε ένα από τα καλύτερα highlight της σεζόν, πηδώντας πάνω από τον Τζον Λούκας για να καρφώσει. Κυριολεκτικά πάνω από τον Λούκας. Μπορεί ο Λούκας να είναι 1.80 και να είχε την πλάτη γυρισμένη (καμία σχέση με Κάρτερ-Βάις δηλαδή), αλλά και πάλι η φάση είναι απίστευτα θεαματική και ένα δείγμα των αλτικών δυνατοτήτων του Τζέιμς. Στο ματς οι Χιτ κέρδισαν με 97-93, με τον Ρόουζ να έχει 34 πόντους, αλλά με 11/28 σουτ εντός παιδιάς. Ο Τζέιμς είχε 35 με 11 ριμπάουντ και 12/23 εντός παιδιάς. Η τρομερή φάση:

Φτάνουμε και στο Νάγκετς-Κλίπερς. Παρά την νίκη των Κλίπερς, η φάση της βραδιάς ανήκει στον Ρούντι Φερνάντεθ. Είναι στο τέλος της 3ης περιόδου, όταν το τρίποντο-προσευχή του Μπρούερ από το κέντρο του γηπέδου αποδεικνύεται… αέρος-αέρος και ο Ρούντι βάζει το χεράκι του για να το κάνει highlight! Αν μετά τη φάση αναρωτιέστε μήπως μέτρησε ασίστ στον Μπρούερ, όχι, άστοχο τρίποντο μέτρησε. Απολαύστε:

Κλείνουμε με ένα ακόμα ρεκόρ του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος με τους 35 πόντους και τα 14/29 εντός παιδιάς προσπέρασε τον Καρίμ Αμπτούλ-Τζαμπάρ στην ιστορία των Λέικερς για να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα σουτ εντός παιδιάς. Θέλει ακόμη δύο εύστοχες βολές για να περάσει και τον Τζέρι Ουέστ στη σχετική κατηγορία…

Και μιας και ο λόγος στο Τίμπεργουλβς-Λέικερς, οι Αμερικάνοι φαίνεται να ανακάλυψαν ότι ο Ρούμπιο δεν έχει καλό σουτ. Είναι αλήθεια ότι τα πρώτα ματς του στη σεζόν τους είχαν… μπερδέψει, αλλά ο Ισπανός επανέρχεται στα γνωστά του. Το ESPN αναφέρει: «Παρότι παραμένει πηγή για highlight κάθε βράδυ, ο Ρίκι Ρούμπιο έχει πέσει σε τέλμα με το σουτ του. Το σουτ του θεωρούταν το χειρότερο στοιχείο του στην Ευρώπη πριν έρθει στο NBA, και τώρα βλέπουμε γιατί».

Παρακάτω έχουν μια σύγκριση των πρώτων 12 αγώνων του με τους τελευταίους 8: 46% εντός παιδιάς στα πρώτα, 27% στα τελευταία, 45.5% στο τρίποντο στα πρώτα, 21.7% στα τελευταία, ενώ στο τελευταίο ματς με τους Λέικερς είχε 2/13 εντός παιδιάς…

Δείτε το Top-10 της βραδιάς (στο 6 το καλάθι με το οποίο ο Μπράιαντ πέρασε τον Τζαμπάρ):

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *