Home / NCAA / Νικητήριο… αυτοκαλάθι και το κάρφωμα του μήνα στο NCAA!

Νικητήριο… αυτοκαλάθι και το κάρφωμα του μήνα στο NCAA!

Το να βάλεις το τελευταίο, νικητήριο, καλάθι του αγώνα είναι πάντα πολύ ωραίο συναίσθημα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς πλέον πρέπει να δίνεται η διευκρίνιση ότι μιλάμε για καλάθι… στην αντίπαλη μπασκέτα και όχι σε αυτή της δικής σου ομάδας. Ναι, έγινε κι αυτό σε αγώνα Λυκείων στις Η.Π.Α.. Μετά από 39:40 λεπτά αγώνα υπήρχε παίκτης που δεν ήξερε πού σούταρε η ομάδα του… 


Ή ήταν ο απόλυτος οπορτουνιστής; Είδε φως και μπήκε που λέμε. Είδε χώρο και εκτέλεσε. Μεταξύ μας, αν το είχε βάλει στην άλλη πλευρά (την κανονική) το πολύ να το συζητούσαν στο κολέγιό του, ενώ τώρα η χάρη του έχει φτάσει στα μέσα όλου του κόσμου. Το ότι θα δυσκολευτεί να τελειώσει τη χρονιά στο Λύκειό του από το δούλεμα και θα εύχεται να μην έχουν συγκρατήσει οι υπόλοιποι Αμερικανοί το όνομά του ώστε του χρόνου στο κολέγιο να του λένε «εσύ δεν είσαι αυτός που έβαλε το αυτοκαλάθι στο τέλος του ματς πέρσι;» είναι μικρό τίμημα για τη δόξα.

Δείτε το βίντεο, η δράση αρχίζει στα 0:30 και σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε και να λυπηθείτε και λίγο τον πρωταγωνιστή, Ράιαν Ποτότσνικ, του Σάρλοτ Κρίστιαν, που σκοράρει με 17 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ματς για να… προσπεράσουν οι Νόρκρος με 58-57 και εν τέλει να κερδίσουν με 60-57 το ματς.

Το… τραγικό του πράγματος; Ο Ποτότσνικ μάλλον ήταν η πρώτη επιλογή ούτως ή άλλως για την ομάδα του, όντας 1ος σκόρερ με 14 πόντους και 6/7 εντός παιδιάς ως τότε (φέτος έχει 10.8 πόντους, 8.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ). Αν προσέξετε ο Ποτότσνικ τρέχει… προς την άλλη μπασκέτα ήδη από την πρώτη φάση, βρισκόμενος προφανώς σε πλήρη σύγχυση από το άγχος του στο τέλος του ματς, αλλά τον… έσωσε πρόσκαιρα ο αντίπαλος βγάζοντας την μπάλα εκτός.

Οι προπονητές του δεν… πίστεψαν ότι μπορεί να είναι αλήθεια και δεν είπαν τίποτα. Και ναι, την ίδια απορία έχουμε, πώς γίνεται κάποιος που έχει παίξει πάνω από 35 λεπτά σε έναν αγώνα να κάνει λάθος μπασκέτα στην τελευταία φάση, δεν είναι εύκολα κατανοητό. Λέτε να το… είχε παίξει στοίχημα;

Αλλάζουμε κλίμα τελείως, ανεβαίνουμε… ηλικία και πάμε στο ματς του πανεπιστημίου του Άρκανσας με το Γκράμπλινγκ Στέιτ, NCAA. Εκεί ο τελειόφοιτος Σάβαλας Τάουνσεντ έγραψε τη φάση του μήνα. Μπορεί η ομάδα του να έχασε με 60-55, αλλά το κάρφωμά του ο Μπράιαντ Πέρβις (το… θύμα με το νο.11 στη φάση) θα το θυμάται για πολύ καιρό. Τώρα αν η μαμά του τον βάφτισε Σάβαλας γιατί ήταν η ίδια φαν του Τέλι Σαβάλας, θα το μάθουμε μόνο αν ο μικρός παίξει NBA.

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *