Home / Α1 / All star game 2008: Dream version

All star game 2008: Dream version

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2008

Το Σαββατοκύριακο του allstar game, το Age of Basketball σας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την ελληνική γιορτή του μπάσκετ. Δε θα ασχοληθούμε καθόλου με το επίσημο allstar game γιατί δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε στην κριτική της οργανωτικής μετριότητας του διημέρου, την ώρα που κάθε χρόνο χειροτερεύει αντί να γίνεται προσπάθεια βελτίωσης. Ας αρχίσουμε:

Η πρωταθλήτρια ομάδα cheerleader του NBA, αυτή των Miami Heat κοσμεί με την παρουσία της τη… νυχτερινή ζωή της Αμαλιάδας μετά το τέλος των αγώνων!

– Διαγωνισμός τριπόντων

Συμμετέχουν: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, Λιν Γκριρ, Πρόδρομος Νικολαΐδης, Ντούσαν Σάκοτα, Μπιλι Κις και Σωτήρης Καραποστόλου. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται σε ένα γύρο.

Ξεκίνησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος αφού έβαλε τα 3 πρώτα, διαμαρτυρήθηκε ότι το ball boy κουνούσε την μπασκέτα, έχασε τα επόμενα 2 εκνευρισμένος και αποβλήθηκε με ντεσκαλιφιέ γιατί συνέχιζε να φωνάζει την ώρα που σούταρε. Σκορ: 3

Ο Ντούσαν Σάκοτα το πήρε σοβαρά. Σκορ: 18

Ο Σωτήρης – το πιστόλι – Καραποστόλου αποφάσισε να σουτάρει με δεμένα μάτια εμπιστευόμενος την εκτελεστική του δεινότητα. Σκορ: 4

Ο Άρβιντας Ματισιγιάουσκας, αφού έβαλε τα 3 πρώτα, φταρνίστηκε και ένιωσε πόνους στη μέση, οπότε αποφάσισε να αποχωρήσει για αποθεραπεία. Σκορ: 3

Ο Μπιλι Κις δεν είχε ενημερωθεί ότι ήταν αποκλειστικά διαγωνισμός τριπόντων και έκανε επίδειξη της ικανότητάς του στο σκοράρισμα, σουτάροντας από κάθε γωνία του μισού γηπέδου. Τελείωσε με 47 πόντους (13/18 δίποντα και 7/9 τρίποντα). Σκορ: ακυρώθηκε

Ο Λιν Γκριρ ήταν ο επόμενος που το πήρε σοβαρά. Σκορ: 24

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ευστόχησε σε όσα τρίποντα πρόλαβε να σουτάρει στο 1 λεπτό. Σκορ: 6 (για το 6ο, που σούταρε στην εκπνοή, χρειάστηκε instant replay για να μετρήσει).

Ο Μάκης Νικολαΐδης πρόλαβε να σουτάρει από 2 φορές και τα 25 σουτ (συνολικά 50) στο 1 λεπτό που είχε. Σκορ: 32, ακυρώθηκε

Λίγο πριν την απονομή, εμφανίστηκε με δεμένο χέρι ο Ιμπραήμ Κουτλουάι και κατευθύνθηκε μόνος του προς το τρίποντο. Ενώ το κοινό παραληρούσε ξεκίνησε να σουτάρει με ένα χέρι. Σκορ: 29, ακυρώθηκε γιατί θεωρήθηκε εκτός συναγωνισμού.

Ύστερα από όλα αυτά, νικητής ανακηρύχθηκε ο Λιν Γκριρ. Τις επόμενες ημέρες το μπασκετικό site Age of Basketball κατακλύστηκε από λάβρα και υβριστικά σχόλια οργισμένων αναγνωστών που κατηγορούσαν τους συντάκτες λέγοντας ότι έχουν βαρεθεί να τους διαβάζουν να προωθούν το αγαπημένο τους παιδί, τον Λιν Γκριρ.

– Διαγωνισμός καρφωμάτων

Συμμετέχουν: Κένεντι Ουίνστον, Κίντελ Γουντς, Τζερεμάια Μάσεϊ, Ντανίλο Πίνοκ. Από το διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε σε ένα γύρο, αποκλείστηκαν οι Έλληνες, γιατί «Οι λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν» (1992, Γ. Σνάιπς, Γ. Χάρελσον, σκηνοθεσία Ρ. Σέλτον). Κριτική επιτροπή: Δημήτρης Παπανικολάου, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Χρήστος Φερεντίνος, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ντομινίκ Ουίλκινς.

Ο Κένεντι Ουίνστον, αφού πέρυσι προσπάθησε ανεπιτυχώς (θυμίζουμε ότι πρώτα είχε κρεμαστεί από το διχτάκι) να καρφώσει αλά Βινς Κάρτερ (με τον αγκώνα μέσα στη στεφάνη), φέτος επιχείρησε να μιμηθεί τον Ντουάιτ Χάουαρντ: Φόρεσε κάπα «Φραγκίσκος Αλβέρτης», και πάτησε με τα δύο πόδια από το τρίποντο για να καρφώσει. Ολοκλήρωσε με μακρινό λέι-απ αλά Μίλαν Τόμιτς. Σκορ: Παπανικολάου: 4, Βουρτζούμης: 2, Φερεντίνος: 10, Παπαδόπουλος: 10, Ουίλκινς: what the f**k?. Σύνολο: 26.

Ο Κίντελ Γουντς αποκοιμήθηκε περιμένοντας να βάλει ο εκφωνητής στα μεγάφωνα την προσομοίωση της εξέδρας του ΣΕΦ, για να πιστέψει ότι παίζει εντός έδρας. Όταν τον ξύπνησαν ήταν κρύος και έκανε ένα απλό κάρφωμα με το ένα χέρι. Σκορ: Παπανικολάου: 3, Βουρτζούμης: 2, Φερεντίνος: 10, Παπαδόπουλος: 10, Ουίλκινς: 1. Σύνολο: 26.

Ο Τζερεμάια Μάσεϊ, ζήτησε από τον Ντάριους Ουάσινγκτον να κάνει ένα λέι-απ ώστε – σίγουρος ότι θα το χάσει – να ακολουθήσει για φόλοου κάρφωμα. Κάρφωσε κάνοντας σπάσιμο μέσης και παρέμεινε κρεμασμένος για 1,5 λεπτό να χτυπιέται πάνω στη στεφάνη. Σκορ: Παπανικολάου: 10, Βουρτζούμης: 9, Φερεντίνος: 10, Παπαδόπουλος: 10, Ουίλκινς: 8. Σύνολο: 47.

Ο Ντανίλο Πίνοκ, κάρφωσε πάνω από τον συμπαίκτη του, Μιλένκο Τόπιτς κάνοντας παράλληλα στροφή 360ο και περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια. Σκορ: Παπανικολάου: 10, Βουρτζούμης: 9 («10 παίρνω μόνο εγώ»), Φερεντίνος: 10, Παπαδόπουλος: 10, Ουίλκινς: 10. Σύνολο: 49.

Νικητής, μετά από εισήγηση του Χρήστου Φερεντίνου και του Σπύρου Παπαδόπουλου, αναδείχθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης. Μετά τον διαγωνισμό, ο Βαγγέλης Βουρτζούμης έκοψε το διχτάκι και το κρέμασε γύρω απ’ το λαιμό του.

– Ο αγώνας

Οι ξένοι ξεκίνησαν καλύτερα, με τον Ομπράντοβιτς να βάζει πεντάδα μέλλοντος στην αρχή: Μάσεϊ, Μπατίστ, Σι, Κλιμαβίτσιους, Γιαφτόκας (;!) και να τελειώνει το ματς με: Γκριρ, Κις, Ράιτ, Γκράντι και Ουίνστον (στο «5»). Έκτός δωδεκάδας άφησε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα οι ξένοι προηγούνταν με 78-42. Σε εκείνο το σημείο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάλεσε τάιμ-άουτ και ζήτησε από τους παίκτες του να μην κοιτούν το σκορ και να παίζουν μπάλα – μπάλα. Έβαλε πεντάδα Εθνικής: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής και Μπουρούσης. Το ματς γύρισε με επιμέρους σερί 37-3 και το σκορ ήταν 81-79 για τους ξένους στο 39’59’’99. Την τελευταία επίθεση, με 1 εκατοστό του δευτερολέπτου να απομένει, ανέλαβε να πάρει ο Δημήτρης Διαμαντίδης που χαστούκισε την μπάλα από τα 25 μέτρα, ύστερα από επαναφορά του Βασιλόπουλου. Η μπάλα κατέληξε στο καλάθι (ενώ ο Χατζηγεωργίου φώναζε «το ‘βαλέέέέέ, το ‘βαλέέέέέ», ο Σκουντής έκανε ιστορική αναδρομή στις μεγάλες νίκες της Ελλάδας, ξεκινώντας από Θερμοπύλες και Μαραθώνα και ο Συρίγος σχολίαζε «η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια του τίμιου γίγαντα») και οι Έλληνες κέρδισαν 82-81. MVP ανακηρύχθηκε ο Λιν Γκριρ (σ.σ. όχι που θα σας αφήναμε) αφού η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί στο 3ο δεκάλεπτο.

Υ.Γ.: Την ίδια στιγμή, στο πραγματικό ελληνικό allstar game, όπως μας αναφέρει ένα μέλος μας, κάτοικος της περιοχής: «All Star Game, με θεατές μόνο τους προνομιούχους του νομού Ηλείας θα είναι αυτό που θα διεξαχθεί στην πόλη της Αμαλιάδας. Υποτίθεται ότι γίνεται εδώ με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω των πυρκαγιών, αλλά οι πυροπαθείς δεν έχουν “δικαίωμα” να το παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά μόνο από την τηλεόραση τους, όπως θα γινόταν και αν η διοργάνωση ήταν σε κάποια άλλη περιοχή. Οι προσκλήσεις που μοιράστηκαν, για τον νομό Ηλείας, πήγαν από χέρι σε χέρι, μόνο σε αυτούς που είχαν “μπάρμπα” στα δημαρχεία ή στην νομαρχία, έτσι ώστε αυτοί που ασχολούνται και τους ενδιαφέρει το άθλημα να μην μπορούν να δουν τον αγώνα από κοντά». Λυπηρό…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *