Home / Α1 / Ντουάιτ, πες αλεύρι…

Ντουάιτ, πες αλεύρι…

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2008

Πολλά πράγματα ξεκαθάρισαν την 24η αγωνιστική, η οποία όμως επισκιάστηκε προφανώς από την επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο Big Sofo είναι εδώ, γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε να προειδοποιήσουμε όσους είχαν γίνει ρεζίλι πριν από δύο καλοκαίρια, ότι έρχεται και πάλι η σειρά τους…

Η 24η αγωνιστική μας χάρισε τον 3ο της κανονικής περιόδου, αφού ο Άρης με τη νίκη του στο Ρέθυμνο είναι σίγουρα πίσω από τους δύο αιώνιους στη βαθμολογία και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στον μικρό τελικό (εφόσον βεβαίως αποκλειστεί στα ημιτελικά). Αυτό είναι σημαντικό, μιας και ο μικρός τελικός (λογικά) βγάζει… Ευρωλίγκα.

Η 24η αγωνιστική αναπτέρωσε τις ελπίδες του Πανιωνίου για τετράδα και πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Η ήττα του Πανελληνίου σε συνδυασμό ότι οι «Ολυμπιονίκες» πρέπει να παίξουν με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, έφερε πολλά χαμόγελα στο Ελληνικό. Ο Πανιώνιος έχει να αντιμετωπίσει το Μαρούσι και την Ολύμπια. Ο Πανιώνιος έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, κάτι που σημαίνει ότι του φτάνει απλώς μια νίκη παραπάνω από τους «Ολυμπιονίκες» (οι οποίοι αυτοκτόνησαν στις 0/4 βολές του Όστοϊτς).

Η 24η αγωνιστική έφερε το Μαρούσι εκεί που ο… Δημήτρης Μαυροειδής μου είχε πει ότι θα τερματίσει. Στην 6η θέση. Βέβαια, οι Αμαρουσιώτες θέλουν τουλάχιστον άλλη μία νίκη για να τα καταφέρουν (ίσως και δύο), αλλά με Πανιώνιο και ΑΕΛ στο πρόγραμμα, ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν.

Η 24η αγωνιστική έφερε την ΑΕΚ σε δεινή θέση, καθώς η «Ένωση» ουσιαστικά έχασε κάθε πλεονέκτημα που είχε με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, και μάλιστα εις διπλούν. Όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά έχει και μειονέκτημα επί του Αμαρουσίου, το οποίο ουσιαστικά καπάρωσε θέση στην οκτάδα. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ολύμπια Λάρισας σε ματς-τελικό, με τους «πορτοκαλί» να έχουν κερδίσει 4 πόντους στον πρώτο αγώνα, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζει με τον – μάλλον τότε – αδιάφορο Κολοσσό.

Η 24η αγωνιστική έβαλε ξεκάθαρα στο κόλπο της οκτάδας και την Ολύμπια του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία έκανε προπόνηση με την Ολυμπιάδα και ζεστάθηκε για το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Μετά το πρόγραμμα λέει Πανιώνιος. Η Ολύμπια ουσιαστικά τα παίζει όλα για όλα το Σάββατο.

Η 24η αγωνιστική έφερε σε δεινή θέση το Αιγάλεω. Γιατί μπορεί το «Σίτι» να έχει πλεονέκτημα σχεδόν σε κάθε ισοβαθμία για την οκτάδα, αλλά για να… ισοβαθμήσει θα πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον ένα ματς μέχρι το τέλος. Μπροστά έχει Άρη και Ολυμπιάδα. Το δεύτερο λογικά είναι δικό του, οπότε μένει να δει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Ακόμη είναι φαβορί για την οκτάδα.

Η 24η αγωνιστική, όμως, έφερε και τον ΑΓΟΡ με το ένα πόδι στην Α2. Η ήττα από τον Άρη με τις ταυτόχρονες νίκες του ΠΑΟΚ και του Κολοσσού, έχουν κάνει το έργο των Κρητικών σχεδόν αδύνατο. Ο ένας τρόπος για να μείνει ο ΑΓΟΡ στην Α1 είναι να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και να χάσει ο Κολοσσός από την ΑΕΚ (αφού την Ολυμπιάδα θα την κερδίσει) μιας και σε ισοβαθμία με τους Ροδίτες, ο ΑΓΟΡ έχει μειονέκτημα. Ο άλλος είναι να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 16 πόντους διαφορά και ο ΠΑΟΚ να χάσει από τον Άρη την τελευταία αγωνιστική. Στην τριπλή ισοβαθμία ο ΑΓΟΡ υποβιβάζεται. Άρα, οι Κρητικοί στο πρώτο σενάριο θέλουν νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη και στο δεύτερο, νίκη του Κολοσσού επί της ΑΕΚ ή νίκη δικιά τους επί του Ολυμπιακού. Δύσκολα τα πράγματα…

Δεν μπορώ παρά να σχολιάσω τη στάση του Ιμπραήμ Κουτλουάι, που κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα. Ο Τούρκος με τη στάση του επιβεβαίωσε αυτό που είναι… γνωστό εδώ και πολλά χρόνια: ότι είναι παίκτης-ηγέτης. Με τον τραυματισμό του πολλοί πίστεψαν ότι είχε βρει τρόπο να επιστρέψει στη χώρα του νωρίτερα, καθώς οι γιατροί μιλούσαν για 6 εβδομάδες αποθεραπείας. Ο Ίμπο όχι μόνο δεν έμεινε στην Τουρκία, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε και 2 περίπου εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Μπήκε στο ματς στην πιο δύσκολη στιγμή του ΠΑΟΚ και μόνο με την παρουσία του έδωσε το σύνθημα της νίκης. Βοήθησαν βέβαια και οι 7 πόντοι, τα 3 ριμπάουντ, οι 2 ασίστ, το 1 κλέψιμο και τα 3 κερδισμένα φάουλ από έναν Ίμπο που ήταν αλάνθαστος σε 17,5 λεπτά. Αν ο ΠΑΟΚ μείνεις την Α1, όλοι ξέρουμε σε ποιον το χρωστάει.

Ας τελειώσουμε όπως αρχίσαμε. Μπορεί οι δύο αιώνιοι να κέρδισαν, αλλά πλέον (και μέχρι τα πλέι οφ) κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Όμως, η παρουσία του Σοφοκλή μας έκανε όλους να χαρούμε και να νιώσουμε ότι τον Ιούλιο και Αύγουστο, πάλι θα τινάζουμε… μυγάκια από πάνω μας!

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *