Home / Α1 / Νομίζω… δουλευόμαστε

Νομίζω… δουλευόμαστε

Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου

 
Το θέατρο του παραλόγου εκτυλίχθηκε για ακόμη μία φορά την Τετάρτη. Πρώτα, ο ΠΣΑΚ είχε συνέντευξη τύπου πριν τη συνάντηση με την ΕΟΚ, για να επαναλάβει τις θέσεις του. Η κίνηση δεν ήταν τελείως λάθος, καθώς ίσως χρειαζόταν οι παίκτες να δείξουν συσπείρωση τώρα που πλησιάζουν οι αγώνες, πριν τη συνάντηση.

Μετά είχαμε τη συνάντηση ΠΣΑΚ-ΕΟΚ, όπου (μετά, με ανακοινώσεις) ο ΠΣΑΚ γνωστοποίησε στον κόσμο ότι η ΕΟΚ δουλεύει τους παίκτες ψιλό γαζί και δεν δεσμεύεται γραπτά για τίποτα, ότι δεν έγινε κανένα βήμα προόδου και ότι η ΕΟΚ δεν έδειξε να συμμερίζεται σοβαρά τα προβλήματα των παικτών. Απ’ την άλλη η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι όλα είναι μέλι-γάλα, ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο ασφαλιστικό, συμφώνησαν στο θέμα της κάλυψης των παικτών στα συμβόλαιά τους, συνέκλιναν στο θέμα των μετεγγραφών και ότι δεν διαφώνησαν, αλλά θα πρέπει να ξανασυζητήσουν, τα υπόλοιπα θέματα. Προφανώς, από την ανακοίνωση της ΕΟΚ καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι του ΠΣΑΚ είναι ηλίθιοι και αχάριστοι, αφού τους τα έδωσαν όλα, αλλά εκείνοι συνεχίζουν να γκρινιάζουν.

Έλα όμως που το βράδυ είχαμε και την κλήρωση του πρωταθλήματος. Εκεί, ο Γιάννης Ιωαννίδης, σε μια πολύ άσχημη στιγμή για το κόμμα του, αποφάσισε ότι δεν θέλει να ανοίξει και άλλο μέτωπο. Έτσι, απλώς άδειασε την ΕΟΚ. Τα όσα είπε ο Ιωαννίδης το βράδυ επιβεβαιώνουν απόλυτα τη θέση του ΠΣΑΚ, ότι η ΕΟΚ αδιαφορεί για τα προβλήματα και δεν ψάχνει λύση.

Η φράση «θέλετε αυτοδιοίκητο όταν σας συμφέρει, δεν γίνεται να μη θέλετε όταν δεν σας συμφέρει», λέει προς της ΕΟΚ, «σοβαρευτείτε γιατί θα σας πάρουμε το μαχαίρι από τα χέρια και θα κόβουμε εμείς την πίτα». Η Φάνη-Πάλη Πετραλιά δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί λύση και γενικά, απ’ ότι ακούω, η ΝΔ δεν θέλει να αφήσει το μέτωπο των παικτών ανοικτό. Μπορεί να ακούγεται αστείο με τα όσα γίνονται με τα σκάνδαλα τον τελευταίο καιρό να έχει η ΝΔ προτεραιότητα 150 εργαζόμενους στην Α2 και άλλους τόσους στην Α1, αλλά για σκεφτείτε το λίγο. Μεγαλύτερη δυσφήμηση από το να δείχνει η ΕΡΤ ντοκιμαντέρ στις 11 Οκτωβρίου υπάρχει; 300 εργαζόμενοι καλύπτονται από τον ΠΣΑΚ, αλλά πίσω από αυτούς υπάρχουν 5.000.000 Έλληνες που θέλουν να δουν μπάσκετ. Και η απεργία του ΠΣΑΚ θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα αν το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει.

Έτσι λοιπόν, ο Ιωαννίδης μάζεψε την Ομοσπονδία και είπε ότι πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Λόγια πολλά ακούμε γενικά, όμως με τον ΠΣΑΚ να βάζει προθεσμία, αλλά και με την ουσιαστική προθεσμία της έναρξης του πρωταθλήματος, τώρα θα φανεί αν όντως ο Ιωαννίδης εννοεί όσα είπε την Τετάρτη. Γιατί η ΕΟΚ ως τώρα είναι… «παιδιά μαζί σας σε όλα, συμφωνούμε», ΠΣΑΚ: «τότε δώστε μας γραπτά τις δεσμεύσεις σας», ΕΟΚ: «γραπτά; Γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας; Αφού τα συζητήσαμε. Ο λόγος μας είναι πιο γερός και από βελανιδιά»…

Καπάκι ήρθε το πλήγμα από τον Γιαννακόπουλο που μίλησε για νόμο-υπόνομο, όσον αφορά τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Αν αρχίσουν και οι ομάδες την κόντρα με την Πολιτεία, τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ, τότε δεν καθαρίζει εύκολα ο Ιωαννίδης…

Υ.Γ.: Να μιλήσουμε και για ένα θέμα που έχει σχέση με το μπάσκετ, αν και όχι άμεση; Από τις ομάδες της Α1, εκείνη ίσως με τη χειρότερη διοίκηση είναι ο Πανελλήνιος. Τυπικά, ο Μίνως Κυριακού είναι ο πρόεδρος, αλλά στην ουσία όποιος θέλει παίρνει και από μία απόφαση σε κάθε τομέα, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει ποιος πραγματικά διοικεί αυτή την ομάδα. Ο κύριος Κυριακού, πρόεδρος του Πανελληνίου, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, είπε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ότι μίλησε με τον Ζακ Ρογκ και ο Ρογκ (πρόεδρος της ΔΟΕ) του είπε ότι «η Ελλάδα πήρε το χρυσό στη ντόπα».

Τότε είχαν κάνει σε όλους μας αλγεινή εντύπωση τα λόγια του Ρογκ, τα οποία σχολιάστηκαν αρνητικά από όλα τα ελληνικά μέσα. Οι περισσότεροι κατηγορήσαμε ακόμη περισσότερο τη ΔΟΕ ότι εθελοτυφλεί μπροστά στα αγαπημένα της παιδιά (Αμερικανούς, Βρετανούς, κτλ) και χτυπάει την Ελλάδα.

Όμως, στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων, αποκαλύφθηκε το εξής, που καθιστά εύγλωττα σαφές το επίπεδο και την αξία του προέδρου της ΕΟΕ:

Δημοσιογράφος: «Κε Ρογκ, γιατί είπατε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών ότι η Ελλάδα παίρνει το χρυσό στην ντόπα; Ο κ. Κυριακού, που είναι πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ είπε ότι μιλήσατε και του είπατε ότι η Ελλάδα πήρε το χρυσό στην ντόπα».

Ρογκ: «Τι λέτε; Δεν είπα κάτι τέτοιο. Όχι. Είναι ψέματα. Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο για την Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί το είπε ο κ. Κυριακού».

Ο Κυριακού μένει εκτεθειμένος, καθώς με σημαία του αυτή τη δήλωση είπε ότι θα χτυπήσει με δηλητηριώδη βέλη όποιον εμπλέκεται στο ντόπινγκ. Αντίδραση υπήρχε και από τον Ιωαννίδη, που είπε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να μεταφέρεται δια βοής μια τόσο σοβαρή δήλωση και να μην είναι αληθινή. Ο Λάμπης Νικολάου, αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, διαβεβαίωσε ότι ο Ρογκ ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Ο Νικολάου το υποστήριζε αυτό από το Πεκίνο ακόμη, αλλά τότε ο Κυριακού τον είχε κάνει στην άκρη. Πώς προβλήθηκε στην Ελλάδα η πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη, που ντροπιάζει τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος θα έπρεπε να παραιτηθεί αν είχε έστω και ελάχιστη αίσθηση δικαίου και φιλότιμο; Στα πρωινά δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου «έπαιξε» πρώτη είδηση. Στα δεύτερα δελτία του ραδιοφώνου, έπαιξε πρώτη είδηση. Από το τρίτο και μετά καμία αναφορά. Στα βραδινά δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης καμία αναφορά. Και στις εφημερίδες της επόμενης ημέρας, σε κάποιες ένα μονόστηλο θαμμένο, σε άλλες τίποτα. Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *