Home / NBA / Οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων!

Οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων!

Ανακοινώθηκαν από το NBA οι διαγωνιζόμενοι στα τρίποντα και τα καρφώματα, όπως και οι δύο ομάδες του «Rising stars» (ρούκις και δευτεροετείς δηλαδή), με τις εκπλήξεις να είναι αρκετές. Οι αντιδράσεις ποικίλουν, καθώς κάποιες από τις επιλογές μοιάζουν… άκυρες, όπως θα δείτε και μόνοι σας. Στα καρφώματα έχουμε 4 διαγωνιζόμενους που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει. Ευκαιρία, λοιπόν, να πάρουμε μια γεύση για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας από βιντεάκια με highlights.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ

Οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι είναι οι: Πολ Τζορτζ (Ιντιάνα Πέισερς), Ντέρικ Ουίλιαμς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Ίμαν Σάμπερτ (Νιου Γιορκ Νικς) και Τσέιζ Μπάντινγκερ (Χιούστον Ρόκετς). Αν απορείτε για τον τελευταίο, είναι προφανώς η φετινή απάντηση στο διαρκές ερώτημα για το αν οι λευκοί μπορούν να πηδήξουν. Και δεν… μοιάζουν καλά τα πράγματα. Περσινός νικητής ο Μπλέικ Γκρίφιν.

Ο διαγωνισμός θα έχει νέο σύστημα και θα αποτελείται από ένα γύρο. Κάθε διαγωνιζόμενος θα εκτελέσει από 3 καρφώματα, ενώ ο κόσμος θα μπορεί να ψηφίζει μετά την ολοκλήρωση του πρώτου καρφώματος από κάθε παίκτη. Φέτος, για πρώτη φορά, οι φίλαθλοι θα μπορούν να ψηφίζουν και μέσω Twitter (γράφοντας ένα γράμμα που θα αντιστοιχεί σε κάθε παίκτη δίπλα στο #SpriteSlam). Ας δούμε λίγο από κάθε διαγωνιζόμενο:

Πολ Τζορτζ:

Ντέρικ Ουίλιαμς:

Ιμάν Σάμπερτ:

Τσέιζ Μπάντινγκερ:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ

Στα τρίποντα φέτος θα διαγωνιστούν 6 αθλητές, σε δύο γύρους, με τους 3 πρώτους του πρώτου γύρου να προκρίνονται στους τελικούς. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους θα είναι και ο περσινός νικητής, Τζέιμς Τζόουνς, που είχε κερδίσει με 20 πόντους στον τελικό, αλλά και ο… Κέβιν Λοβ, στην «άκυρη» συμμετοχή του διαγωνισμού. Οι διαγωνιζόμενοι, αναλυτικά:

Τζέιμς Τζόουνς (Μαϊάμι Χιτ): Ο περσινός νικητής. Έχει φέτος 40.4% με 19/47, σουτάροντας 1 τρίποντο κάθε 5.7 λεπτά συμμετοχής ως τώρα (παίζει 11.2 σε κάθε αγώνα).

Τζο Τζόνσον (Ατλάντα Χοκς): Έχει φέτος 35.1% με 54/154, σουτάροντας 1 τρίποντο κάθε 7.0 λεπτά συμμετοχής (παίζει 36.0 λεπτά ανά αγώνα). Είναι 7ος στο NBA σε σύνολο προσπαθειών στα τρίποντο ως τώρα και 15ος σε εύστοχα.

Ράιαν Άντερσον (Ορλάντο Μάτζικ): Ο… γηπεδούχος του διαγωνισμού, όπως συνηθίζεται να υπάρχει κάποιος κάθε χρόνο. Έχει φέτος 43.5% με 87/200 τρίποντα, σουτάροντας 1 τρίποντο κάθε 4.5 λεπτά συμμετοχής (παίζει 31.2 ανά αγώνα). Είναι 15ος σε ευστοχία, 1ος σε εύστοχα και 1ος και σε σύνολο προσπαθειών τριών πόντων.

Άντονι Μόροου (Νιου Τζέρσεϊ Νετς): Έχει φέτος 41.7% με 65/156, σουτάροντας 1 τρίποντο κάθε 5.4 λεπτά συμμετοχής. Είναι 2ος σε εύστοχα τρίποντα, 6ος σε σύνολο προσπαθειών και 26ος σε ποσοστό.

Μάριο Τσάλμερς (Μαϊάμι Χιτ): Ο δεύτερος παίκτης των Χιτ στο διαγωνισμό. Έχει φέτος 46.3% με 57/123 προσπάθειες, σουτάροντας 1 τρίποντο κάθε 6.6 λεπτά συμμετοχής. Είναι 5ος σε ποσοστό, 9ος σε εύστοχα τρίποντα και 27ος σε σύνολο προσπαθειών.

Κέβιν Λοβ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς): Έχει φέτος 36.2% με 46/127 προσπάθειες, σουτάροντας 1 τρίποντο κάθε 8.7 λεπτά συμμετοχής. Είναι 27ος σε εύστοχα, 23ος σε σύνολο προσπαθειών και 63ος σε ποσοστό.

Όπως θα καταλάβατε, από το διαγωνισμό λείπουν οι 4 πρώτοι σε ευστοχία (Ρας, Μίλερ, Άλεν και Τόμπσον), που και οι 4 βάζουν τουλάχιστον 1.4 ανά αγώνα. Επίσης, απουσιάζει και το όνομα του Μπράντον Τζένινγκς που είναι ψηλά σε προσπάθειες και εύστοχα (3ος και 2ος αντίστοιχα) αλλά όχι σε ποσοστό, όπως και του Ρίτσαρντ Τζέφερσον (που είναι ψηλά και σε εύστοχα και σε προσπάθειες και σε ποσοστό).

ΑΓΩΝΑΣ RISING STARS

Φέτος, ο αγώνας των ρούκι με τους δευτεροετείς θα έχει διαφορετική λογική. Για πρώτη φορά δεν θα είναι χωρισμένοι, αλλά οι δύο ομάδες θα είναι ανάμεικτες από ρούκις και δευτεροετείς. Γενικοί… διευθυντές των ομάδων είναι ο Σακίλ Ο’ Νιλ και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, οι οποίοι επέλεξαν και τις δύο ομάδες (από 10 παίκτες ο καθένας) από μια λίστα παικτών που είχε αποφασιστεί εκ των προτέρων από τους βοηθούς προπονητές του NBA.

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ, που εννοείται ότι με την ευκαιρία έδωσε στον εαυτό του νέο παρατσούκλι, «ο Μαύρος Πατ Ράιλι», επέλεξε για την «Team Shaq» τους εξής:

Μπλέικ Γκρίφιν (Λος Άντζελες Κλίπερς)
Τζέρεμι Λιν (Νιου Γιορκ Νικς)
Ρίκι Ρούμπιο (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)
Μαρκίφ Μόρις (Φίνιξ Σανς)
Κέμπα Ουόκερ (Σάρλοτ Μπόμπκατς)
Λάντρι Φιλντς (Νιου Γιορκ Νικς)
Νόρις Κόουλ (Μαϊάμι Χιτ)
Μπράντον Νάιτ (Ντιτρόιτ Πίστεονς)
Τρίσταν Τόμπσον (Κλίβελαντ Καβαλίερς)
Γκρεγκ Μονρό (Ντιτρόιτ Πίστονς)

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ επέλεξε για την «Team Chuck» τους εξής:

Κάιρι Έρβινγκ (Κλίβελαντ Καβαλίερς)
ΝτεΜάρκους Κάζινς (Σακραμέντο Κινγκς)
Ντέρικ Ουίλιαμς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)
Πολ Τζορτζ (Ιντιάνα Πέισερς)
ΜαρΣον Μπρουκς (Νιου Τζέρσεϊ Νετς)
Τζον Ουόλ (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς)
Τιάγκο Σπλίτερ (Σαν Αντόνιο Σπερς)
Έβαν Τέρνερ (Φιλαντέλφια Σίξερς)
Γκόρντον Χέιγουορντ (Γιούτα Τζαζ)
Καγουάι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο Σπερς)

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *