Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2011-12 / “Πρόταση τιμωρίας” διοργανωτών, εBEERοι – Ρούκουνες

“Πρόταση τιμωρίας” διοργανωτών, εBEERοι – Ρούκουνες

Οι διοργανωτές του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» ανακοίνωσαν την πρόταση τιμωρίας των εμπλεκομένων στο επεισόδιο του αγώνα εBEERοι – Ρούκουνες για τη 14η αγωνιστική, η οποία θα τεθεί για υπερψήφιση από τους εκπροσώπους του πειθαρχικού συμβουλίου της κάθε ομάδας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εκπρόσωποι πλην των δύο των εμπλεκόμενων ομάδων. Η απόφαση πρέπει να παρθεί ως την Τρίτη στις 21:00, οπότε υπόψη θα ληφθούν μόνο όσες ψήφοι τεθούν στους διοργανωτές ως τότε. Ξεκαθαρίζουμε ότι στο παρόν άρθρο δεν θα επιτραπεί η δημοσίευση σχολίων.

Αναλυτικά, η έκθεση του επεισοδίου από τους διοργανωτές με την πρόταση τιμωρίας, οι εκθέσεις της γραμματείας και του διαιτητή, τα υπομνήματα των αρχηγών των δύο ομάδων και το βίντεο της φάσης:

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑΣ

Σχετικά με το θλιβερό συμβάν στον αγώνα εBEERοι-Ρουκουνες είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την θλίψη μου αλλά ταυτόχρονα να προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και αποφάσεις που μόνο μέλημα έχουν την προάσπιση της προσπάθειας όλων μας που συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιαννης».

Για το εν λόγω συμβάν ενημερώθηκα εγγράφως από :

α) τον διαιτητή του αγώνα
β) την γραμματεία του αγώνα
γ) τους εκπροσώπους των ομάδων
δ) το βίντεο του αγώνα.

Με βάση τις απόψεις όλων όσων συνεπλάκησαν στο επεισόδιο κρίνω ότι ο παίκτης της ομάδας Ρούκουνας (νο 9) Βαρσαμουλης Δ. προέβη σε αντιαθλητικό εκτός φάσης χτύπημα στον αντίπαλο του.

Ο παίκτης της ομάδας εBEERοι (νο 9) Γκουσκος Δ. προσπάθησε να ανταποδώσει στην συνέχεια το χτύπημα. Επίσης μετά το τέλος του αγώνα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Βαρσαμουλη Δ. σαν συνέχεια του επεισοδίου.

Στην διένεξη συνεπλάκησαν παίκτες και από τους 2 πάγκους οι οποίοι κυρίως προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα. Ο παίκτης της ομάδας εΒEERοι (νο 4) Γκουσκος Μ. κινήθηκε απειλητικά προς τον παίκτη της ομάδας Ρούκουνες ο οποίος είχε εμπλακεί στο επεισόδιο.

Υπενθυμίζω ότι βάσει των κανονισμών υπεύθυνος για τα όσα συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τους 10 αγωνιζόμενους παίκτες είναι ο διαιτητής, ουδείς άλλος από τον πάγκο έχει δικαίωμα εισόδου σε αυτόν, πόσο μάλλον για να επιτεθεί σε αντίπαλο.

Προτείνω ο παίκτης Βαρσαμουλης Δ. της ομάδας ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ να τιμωρηθεί με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών και αυστηρή προειδοποίηση ότι αν επαναλάβει στο μέλλον παρόμοια συμπεριφορά θα αποκλειστεί από το πρωτάθλημα.

Για τον παίκτη της ομάδας εΒEERοι, Γκούσκο Μ., προτείνω τον αποκλεισμό από τις αγωνιστικές δραστηριότητες για 2 αγωνιστικές.

Επίσης ο παίκτης της ομάδας εΒEERοι, Γκούσκος Δ., να δεχθεί αυστηρή επίπληξη – προειδοποίηση η οποία θα διπλασιάσει τυχόν ποινή που θα δεχθεί στο μέλλον.

Και οι τρεις αθλητές θεωρούνται πλέον υπότροποι και τυχόν παραβάσεις τους στο μέλλον θα τιμωρούνται πολύ αυστηρότερα.

Παρακαλώ όπως μελετήσετε τις εκθέσεις – υπομνήματα του διαιτητή, της γραμματείας, των εκπροσώπων των ομάδων και το σχετικό βίντεο πριν αποφασίσετε αν δέχεστε ή όχι την πρόταση μου.

Οι απαντήσεις πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι Τρίτη 28/2 στις 21.00 για να ισχύσει η όποια απόφαση από την αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Υπόψη θα ληφθούν μόνο οι εντός της προθεσμίας απαντήσεις ανεξαρτήτως αν είναι από όλους τους εκπροσώπους ή όχι.

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

είχα ορισθεί διαιτητής στις 23/2/12 στον αγώνα του Πρωταθλήματος σας, μεταξύ των ομάδων ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ-EBEERoi, & έχω να σας αναφέρω τα εξής: Περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα δημιουργήθηκε συμπλοκή μεταξύ δυο αθλητών των ομάδων οι οποίοι σας είναι ήδη γνωστοί. Λόγο της ταχύτητας της φάσης εκείνη τη χρονική στιγμή αλλά & της δυσκολίας μου να μπορώ να παρατηρήσω επακριβώς τι συμβαίνει σε όλο το γήπεδο καθότι ακολουθούσα την εξέλιξη της επίθεσης της ομάδος EBEERoi σε άλλο σημείο του γηπέδου δεν μπόρεσα να δω επακριβώς τα γεγονότα. Παρόλα αυτά, είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε συμπλοκή των δυο αυτών αθλητών η οποία έλαβε τέλος με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Παρακαλώ, να ληφθεί υπόψιν ότι η παρουσία & των δυο ομάδων κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν κοσμιότατη πλην του γεγονότος που σας ανέφερα.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Μανουσόπουλος Βασίλειος

ΕΚΘΕΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Στο 4ο δεκάλεπτο του αγώνα εBEERοι – Ρούκουνες, κι ενώ ο αγώνας ήταν στο 66-54 υπέρ των Ρούκουνων, το νο9 από τους εBEERους (Γκούσκος Δ.), διαπληκτίστηκε με το νο9 από τους Ρούκουνες (Βαρσαμούλης Δ.) ο καθένας λέγοντας ότι ο άλλος το ξεκίνησε, στη συγκεκριμένη φάση φάνηκε ότι το ξεκίνησε το νο9 από τους Ρούκουνες.

Άρχισαν να καυγαδίζουν στο κέντρο του γηπέδου, ο νο9 των εBEERων έσπευσε να ζητήσει τα ρέστα, ο νο9 των Ρούκουνων τον απώθησε. Όταν έγινε αυτό, το νο4 (Γκούσκος Μ.) από τους εBEERους έτρεξε από τον πάγκο για να επιτεθεί στο νο9 από τους Ρούκουνες, που τον χτύπησε στην προσπάθειά του να τον απωθήσει.

Μαζεύτηκαν παίκτες και των δύο ομάδων τριγύρω, προσπαθώντας να χωρίσουν τους εμπλεκομένους, τους οποίους τελικά χωρίσαμε η γραμματεία. Τα πνεύματα ηρέμησαν και ο αγώνας συνεχίστηκε ως το τέλος χωρίς έκτροπα. Μετά τη λήξη ο νο9 από τους εBEERους ξαναπήγε να ζητήσει τα ρέστα από το νο9 των Ρούκουνων, χωρίς απειλητική κίνηση για σωματική επαφή, και τους χωρίσαμε ξανά με το περιστατικό να τελειώνει.

Η γραμματεία
Γράψας Αργύρης
Κουσούλης Νίκος

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΑΡΧΗΓΩΝ

«Ο ψηλός μας δέχτηκε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα ανάμεσα τους και 2-3 από το συγκεκριμένο παιδί. Όταν δέχτηκε το χτύπημα στο λαιμό στην επίμαχη φάση από το παλικάρι με το νούμερο 9, ο ψηλός αντέδρασε άσχημα ανταποδίδοντας και αμέσως πετάχτηκε ένας άλλος από τον πάγκο τους (αν δεν απατώμαι ο αδερφός του παιδιού απ’ ότι μας είπαν οι ebeeroi) κι επιτέθηκε στον ψηλό μας. Κάπου εκεί παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι κι από τις 2 ομάδες κι έληξε το συμβάν. Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και αφού τελείωσε όταν δίναμε τα χέρια με τους ebeerous το παλικάρι με το νούμερο 4 προκάλεσε πάλι τον ψηλό για να δημιουργήσει θέμα ενώ όλα είχαν τελειώσει και η παρεξήγηση είχε λυθεί, ωστόσο ο ψηλός δεν ‘τσίμπησε’ στην συγκεκριμένη πρόκληση. Με την παρέμβαση πάλι κάποιων πιο ψύχραιμων θέλουμε να πιστεύουμε ότι έληξε οριστικά. Από την πλευρά μας, το συμβάν θεωρείται λήξαν.»
ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ

«Μετά το χθεσινό περιστατικό, είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι. Ερχόμαστε να παίξουμε μπάσκετ και να διασκεδάσουμε, αλλά αντ’ αυτού αντιμετωπίζουμε συμπεριφορές “πρωταθλητισμού” και ” χουλιγκανισμού” από κάποιους λίγους, ευτυχώς, οι οποίοι αρκούν, όμως, για να σου χαλάσουν τη διάθεση.

Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός όταν ο παίκτης της ομάδας μας με το Νο9, Γκούσκος Δ. κι ενώ έχει δώσει τη μπάλα και αυτή βρίσκετε, πλέον, στην ρακέτα των Ρούκουνων πέφτει πάνω στον παίκτη με το Νο9 της ομάδας των Ρούκουνων Βαρσαμούλη Δ. που επιχειρούσε να τον μαρκάρει, αυτός καθώς πάει να απομακρυνθεί του προέταξε τον αγκώνα εσκεμμένα και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Όταν ο παίκτης μας του είπε “τι κανείς ρε” του έριξε εκ νέου αγκωνιά, ενώ στον παίκτη μας με το Νο 4, Γκούσκο Μ., που τον πλησίασε από τον πάγκο, του ανοίξε το χείλος με τρίτη αγκωνιά. Σε όλο αυτό το σκηνικό δεν υπάρχει ούτε μια ενέργεια δικιά μας εκτός φάσης.

Όπως ξέρεις εμείς έχουμε video από κάθε αγώνα. Το σκηνικό έχει καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια και το video είναι στη διάθεσή σου, όποτε το ζητήσεις.»
εBEERοι

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές οι Ρούκουνες! – Η τελική κατάταξη

Οι Ρούκουνες κατέκτησαν τον τίτλο στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργάνωσε ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *