Home / NBA / “Ο ΛεΜπρον είναι υπερτιμημένος…”

“Ο ΛεΜπρον είναι υπερτιμημένος…”

Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2008

Η χρονιά στο NBA ήταν από τις πλέον ενδιαφέρουσες μέσα στα γήπεδα, ύστερα από πολλά χρόνια. Με τα πλέι οφ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όλοι αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια. Όμως, υπάρχει μια ιστορία η οποία ξεκίνησε εκτός γηπέδων, συνεχίζεται σε αυτά και πραγματικά… κλέβει την παράσταση.

 

Ας ξεκινήσω… λίγο πριν την αρχή της. Ο ΝτεΣον Στίβενσον πριν την έναρξη της σεζόν συναντήθηκε με τον Ντρου Γκούντεν (τότε στους Καβαλίερς, πλέον στους Μπουλς) και σχολίασε… το μούσι του. Από εκεί μέχρι το επακόλουθο στοίχημα, κανείς από τους δύο δεν θυμάται πώς έφτασαν, αλλά το θέμα είναι ότι οι παίκτες αποφάσισαν να… αφήσουν μούσι. Χαμένος θα ήταν ο πρώτος που θα το ξύριζε. Από τον Οκτώβρη μέχρι τώρα κανείς δεν έχει χάσει και ο Στίβενσον απειλεί: «Μπορεί να κρατήσει και 2-3 χρόνια». Ο Στίβενσον δέχτηκε… επιθέσεις όταν η Ουάσινγκτον ξεκίνησε με 0-5 τη χρονιά, καθώς ο Αρίνας είναι προληπτικός και του ζητούσε επίμονα να ξυριστεί. Η κατάσταση άλλαξε και ο… Αρίνας ηρέμησε, πάντως. Οι δύο παίκτες (Στίβενσον και Γκούντεν) είναι πολύ φίλοι από τα σχολικά τους χρόνια και βρήκαν κάτι να ασχολούνται. Όμως, δεν άρχισα το κείμενο αυτό για να μιλήσω για… τρίχες, απλώς βρήκα έναν τρόπο να μιλήσω για τη φιλία των δύο. Γιατί; Ας πάμε παρακάτω…

 

Πλέον, ο Στίβενσον έχει αρχίσει μια τρελή κόντρα με τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Κανείς δεν ξέρει γιατί οι δυό τους έχουν τόσα να χωρίσουν, αλλά η κόντρα τους γεμίζει ενδιαφέρον τη σειρά των Καβαλίερς με τους Ουίζαρντς, η οποία είναι στο 2-1 για τους Καβς. Μέχρι οι Ουίζαρντς να «σκορπίσουν» στο 3ο παιχνίδι με 36 πόντους διαφορά το Κλίβελαντ, όλοι έγραφαν ότι ο ΛεΜπρον θα εκδικηθεί τόσο σκληρά τον Στίβενσον, που θα «σκουπίσει» τους Καβαλίερς. Τώρα, βέβαια, εμφανίζονται… συγκρατημένοι.

 

Γιατί να τον εκδικηθεί; Γιατί ο Στίβενσον τόλμησε να πει το εξής, όταν μετά από ένα ματς στην κανονική περίοδο, ρωτήθηκε (για χιλιοστή φορά) για τον ΛεΜπρον: «Ο ΛεΜπρον είναι υπερτιμημένος». Αυτό ήταν. Η Αμερική ένιωσε ότι της έθιξαν το μεγαλύτερό της δημιούργημα…

 

Εμφανίστηκαν Forums, σελίδες, groups, κτλ, που απλώς υπήρχαν για να… μισούν τον Στίβενσον. Πώς αντέδρασε τότε ο ΛεΜπρον; «Το να απαντήσω εγώ στον Στίβενσον είναι σαν να καταδεχόταν ο JayZ να απαντήσει στον SouljaBoy. Ο θρύλος της ραπ να απαντήσει στο παιδάκι που έχει κάνει ένα hit στην καριέρα του».

 

Λεπτομέρεια: Ο ΛεΜπρον είναι κολλητός με τον JayZ και μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει συμφωνήσει ήδη να μετεγγραφεί το 2010 στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, ομάδα της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο JayZ.

 

Το τελευταίο επεισόδιο της διαμάχης παίχτηκε στο 3ο ματς των Ουίζαρντς με τους Καβαλίερς. Ο… SouljaBoy ήταν στην πρώτη σειρά των εξεδρών, ο κόσμος της Ουάσινγκτον φώναζε «Overrated, Overrated» κάθε φορά που ο ΛεΜπρον πήγαινε στις βολές, αποδοκίμαζε τον Τζέιμς όποτε έπιανε την μπάλα και στα 48 λεπτά του αγώνα και ο Στίβενσον έπαιρνε μίνι εκδίκηση.

 

Κανείς δεν είναι βέβαιος πώς ξεκίνησε αυτή η… χαριτωμένη διαμάχη. Κάποιοι λένε ότι ευθύνεται ένα σχόλιο του ΛεΜπρον για την πρώην κοπέλα του Στίβενσον (η ΛαΤόγια Λάκετ, πρώην μέλος των Destinys Child). Ο ΛεΜπρον είχε… άνθρωπο «από μέσα», αφού ο κολλητός του, JayZ, τα έχει με την Beyoncé, ιδρυτικό μέλος των Destinys Child. Άλλοι λένε ότι ο ΛεΜπρον είπε κάτι στον Γκούντεν, κολλητό του Στίβενσον, ο οποίος το μετέφερε στον φίλο του, κάτι που σήμανε το… τέλος του Γκούντεν στους Καβαλίερς (εννοείται μόλις έμαθε ο ΛεΜπρον ότι ο Γκούντεν δεν κράτησε το στόμα του κλειστό). Τέλος, υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι ο ΛεΜπρον σχολίασε την καταδίκη για βιασμό ανηλίκου που έχει ο Στίβενσον από το 2001. Ο Στίβενσον καταδικάστηκε ότι βίασε μια 14χρονη και έκανε κάποιες ώρες κοινωνική εργασία (προφανώς δεν πήγε φυλακή, επειδή ήταν περισσότερο σεξ, δηλαδή αποπλάνηση ανηλίκου, παρά βιασμός). Μπορεί να είναι και συνδυασμός των παραπάνω (να τα είπε στον Γκούντεν κι εκείνος να τα μετέφερε). Ό,τι κι αν έγινε, αξίζει να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά στη σειρά των Καβαλίερς με τους Ουίζαρντς, μιας και είναι «καυτή» μέσα στα γήπεδα και… «πικάντικη» έξω από αυτά.

 

Εμείς, θα παραδεχτούμε τον Στίβενσον, απλώς και μόνο γιατί… τόλμησε να πει ότι ο ΛεΜπρον είναι υπερτιμημένος. Ε, άντε και επειδή παίζει στην ίδια ομάδα με τον Αρίνας, την ώρα που ο ΛεΜπρον είναι φίλος με τον Βαρεζάο…

 

 

 

Υ.Γ.: Μιας και το άρθρο είχε θέμα (και) τις τρίχες, δεν μπορώ παρά να αναφέρω τα λόγια του Καρόν Μπάτλερ όταν ρωτήθηκε για το στοίχημα του Στίβενσον με τον Γκούντεν και αν θα συμμετάσχει: «Όχι, έχω κάνει λέιζερ. Έχω αφαιρέσει με λέιζερ όλες τις τρίχες από το πρόσωπό μου. Δεν θέλω τρίχες στο πρόσωπό μου». Ασχολίαστο…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *