Home / NBA / «Η υπομονή στερεύει» στους «χειρότερους της σεζόν» Μαβς!

«Η υπομονή στερεύει» στους «χειρότερους της σεζόν» Μαβς!

Οι Ντάλας Μάβερικς έχασαν και από τους Νιου Όρλιν Χόρνετς, αναγκάζοντας τον Ντιρκ Νοβίτσκι μετά το ματς σε ξέσπασμα, αφού οι πρωταθλητές μετρούν 4 συνεχόμενες ήττες. Στο ματς με τους Χόρνετς, οι Μαβς ήταν τραγικοί, τα ριμπάουντ ήταν 50-34, ενώ η δεύτερη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος στο σκοράρισμα (και με πολλούς τραυματίες) είχε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Νοβίτσκι μετά το ματς τα είπε έξω από τα δόντια: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε αρκετά καλοί για να κερδίζουμε. Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει. Φταίω εγώ, φταίνε οι ηγέτες της ομάδας, φταίνε όλοι. Αυτό πρέπει να είναι το χαμηλότερο σημείο στο οποίο θα φτάσουμε φέτος».

Ο Τζέισον Κιντ πρόσθεσε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, οπότε πρέπει να παίζουμε σκληρά. Δεν το κάνουμε τώρα. Πρέπει να παλέψουμε, να μείνουμε ενωμένοι, αλλά δεν είμαστε όσο καλοί πιστεύουμε ότι είμαστε».

Βέβαια, η ιστορία θυμίζει ότι και πέρσι οι Μάβερικς τον Ιανουάριο έχασαν 6 ματς στη σειρά και 7 από 8. Και μετά πήραν τον τίτλο. «Όλοι έλεγαν ότι ήμασταν η χειρότερη ομάδα που είχαμε ποτέ, ότι ήμασταν σαραντάρηδες», θυμάται ο Νοβίτσκι.

Η συνέχεια δεν είναι εύκολη. Οι Μάβερικς έχουν 5 ματς σε 7 νύχτες: «Αυτή τη στιγμή, θα μάθουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι. Είναι μια τέτοια στιγμή. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να παλέψουμε», είπε ο Ρικ Καρλάιλ.

Βασικό πρόβλημα των Μάβερικς το θέμα του Λαμάρ Όντομ, που έχει φύγει από την ομάδα από τις 22 Φεβρουαρίου και ακόμα δεν έχει επιστρέψει. Ο Καρλάιλ δεν δίστασε να τα πει ξεκάθαρα για τον Όντομ: «Όταν γυρίσει θα μάθουμε πολύ γρήγορα πώς έχουν τα πράγματα. Θα πρέπει να μας δείξει με τη συμπεριφορά του και τις ενέργειές του ότι είναι μαζί μας. Ο Μαρκ Κιουμπαν ρωτάει μια βασική ερώτηση σε όλους στην ομάδα: είσαι μέσα ή είσαι έξω; Οι οπαδοί μας θέλουν να ξέρουν ότι ο Λαμάρ είναι μέσα. Οι παίκτες μας θέλουν να ξέρουν ότι ο Λαμάρ είναι μέσα. Δεν έχει σχέση με τους πόντους που βάζει ή τα ριμπάουντ. Αυτά είναι απλώς ένα στοιχείο. Οι οπαδοί μας, οι παίκτες μας θέλουν να δουν τον τύπο να παίζει λες και τα σώβρακά του πήραν φωτιά. Αυτό δεν το έχουμε δει ως τώρα και πρέπει να αλλάξει».

Ο Όντομ θέλοντας να δείξει καλή θέληση προς την ομάδα ζήτησε μόνος του να παίξει στο D-League το Σάββατο με την ομάδα των Τέξας Λέτζεντς. Οι Μάβερικς το εκτίμησαν αυτό αφού, όπως είπε ο Καρλάιλ «είναι πρωτοφανές για παίκτη του δικού του βεληνεκούς να ζητάει κάτι τέτοιο».

Όμως, αυτό δεν αλλάζει πολλά. Τουλάχιστον όχι μέχρι ο Όντομ να αρχίσει να παίζει μπάσκετ: «Υπάρχει ένα προσωπικό πρόβλημα και δεν ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι ή τις λεπτομέρειές του. Η γραμμή ανάμεσα στη συμπόνια και την πλήρη αναισθησία είναι λεπτή. Είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που το πράγμα έχει πάει. Δουλέψαμε σκληρά με αυτό το παιδί. Είμαι υπομονετικός άνθρωπος, ο Μαρκ είναι υπομονετικός άνθρωπος, ο Ντόνι (σ.σ. Ουόλς) είναι υπομονετικός άνθρωπος, η ομάδας μας είναι υπομονετική ομάδα, αλλά η υπομονή μας έχει σχεδόν εξαντληθεί».

Ο Όντομ αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα των Μάβερικς την Κυριακή: «Όταν ο Λαμάρ επιστρέψει, αν μπει στο παρκέ και παλέψει όπως όλοι περιμένουμε να παλέψει ως μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας, το πρόβλημα θα εξαφανιστεί».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *