Home / NBA / Παρατάσεις, 50άρες, γκρίνια Κόμπι και… μυρωδιά πλέι οφς!

Παρατάσεις, 50άρες, γκρίνια Κόμπι και… μυρωδιά πλέι οφς!

Η άνοιξη έχει μπει, αν δεν το καταλάβατε από τον καιρό και τη θερμοκρασία που έχει αρχίσει να ανεβαίνει, μπορείτε κάλλιστα να το δείτε στον τρόπο που έχουν αρχίσει να παίζουν οι ομάδες στο NBA. Με τα πλέι οφς να πλησιάζουν, το πράγμα αρχίζει να γίνεται άγριο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο.

Ο Κέβιν Ντουράντ έπαιζε λες και είχαν… πάρει φωτιά τα σώβρακά του (κατά την προσφιλή ατάκα του Καρλάιλ) εναντίον των Μαϊάμι Χιτ. Σε 42 λεπτά είχε 28 πόντους, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα με 7/15 δίποντα και 4/5 τρίποντα. Κέρδισε κατά κράτος την άτυπη μονομαχία με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, οι Θάντερ πήραν κεφάλι στη 2η περίοδο και δεν επέτρεψαν τους Χιτ να επανέλθουν, κερδίζοντας με 103-87.

Λίγες ημέρες νωρίτερα οι Θάντερ έπαιζαν 2 παρατάσεις με τους Τίμπεργουλφς με το σκορ να πηγαίνει στο 149-140! Ο Κέβιν Λοβ τελείωσε το ματς με 51 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ είχε 40 πόντους, 17 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. Μοιράστηκαν και τα σημαντικά σουτ. Ο πρώτος έστειλε το ματς στην πρώτη παράταση, ο δεύτερος στη δεύτερη. Τα βιντεάκια:

Και μιας και ο λόγος σε παρατάσεις, την Κυριακή οι Ατλάντα Χοκς και οι Γιούτα Τζαζ έπαιξαν 4 στο 139-133! Το ματς με τις 4 παρατάσεις είναι πλέον ισόπαλο στην 3η θέση για το μακρύτερο παιχνίδι στην ιστορία του NBA (68 λεπτά!), το 9ο συνολικά που πηγαίνει σε 4 παρατάσεις και το πρώτο από τις 14 Νοεμβρίου 1997 και το Φίνιξ-Πόρτλαντ 140-139. Το τρίποντο του Τζο Τζόνσον (37 πόντους στο ματς) που έστειλε το ματς στην 3η παράταση:

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έχασαν από τους Μέμφις Γκρίζλις με 96-102 με τον Κόμπι Μπράιαντ να αρχίζει την γκρίνια μετά το ματς για το γεγονός ότι ο Μάικ Μπράουν τον έκανε αλλαγή στο 4ο δωδεκάλεπτο για περίπου 4 λεπτά. Βέβαια, προσπαθούσε παράλληλα να γκρινιάζει και να μη δημιουργήσει και θέμα, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις του να μη βγάζουν ιδιαίτερο νόημα.

Οι Λέικερς έχαναν με 3 πόντους στην αρχή της περιόδου, αλλά παίζοντας πολύ άσχημα η διαφορά πήγε στους 14 πόντους με 5:45 να απομένουν. Τότε ο Μπράουν έβγαλε τον Μπράιαντ και έβαλε τον Παγκόσμια Ειρήνη στο παρκέ. Ο Μπράιαντ έμεινε εκτός αγώνα ως το 1:51 πριν τη λήξη. Ο κόσμος είχε αρχίσει ήδη να φωνάζει «Κο-μπι! Κο-μπι» πριν ο Μπράουν τον σηκώσει για αλλαγή.

Ο Μπράιαντ είχε παίξει και στα 18 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ως εκείνο το σημείο, ενώ με 11 πόντους και 4/4 σουτ στο 3ο δωδεκάλεπτο βοήθησε ένα 15-0 των Λέικερς που τους έστειλε στο +1.

Μετά το ματς ο Μπράουν είπε: «Απλώς ήθελα να κάνω μια αλλαγή. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Έκανα την αλλαγή, έβαλα τον Ειλικρινά Ευχόμενο, έκατσα τον Κόμπι για 2-3 λεπτά και μετά όταν προσπάθησα να τον παίξουμε πάλι, δεν λειτούργησε. Δεν μου αρέσει συνήθως να τον παίζω σε όλο το δεύτερο μέρος, γιατί καταλήγει να παίζει πάρα πολλά λεπτά. Έπαιξε συνολικά 38,5 λεπτά απόψε, αλλά δεν θέλω να τον παίζω σε όλο το ημίχρονο. Αν μπορώ να του δίνω 1-2 λεπτά εδώ κι εκεί θα το κάνω».

Ο Κόμπι όταν του το είπαν απλώς αρκέστηκε στο σαρκαστικό: «Ναι, αν το έπαιζα όλο θα είχα εξαντληθεί».

Πιο πριν είχε δηλώσει: «Προφανώς και είμαι εκνευρισμένος με την αλλαγή. Αλλά δεν θέλω να το αναλύσω. Είναι δική του απόφαση. Αυτός την παίρνει. Είναι ο προπονητής. Αν θέλετε να δημιουργήσετε θέμα, δεν θα σας το δώσω. Δεν θα κάτσω να κριτικάρω τις αποφάσεις του. Είμαι ο ηγέτης της ομάδας, δεν θα το κάνω αυτό. Πρέπει να τον προστατεύω. Το κάνω όλη τη χρονιά, δεν θα αρχίσω τα τρελά τώρα. Δεν θα είχε λογική».

Απ’ την άλλη, ο Μπράουν δικαιολογήθηκε ότι… δεν θα δικαιολογηθεί: «Δεν το συζήτησα με τον Κόμπι και δεν θα το κάνω μάλλον. Του φέρομαι όπως σε όλους τους παίκτες. Είναι ο σουπερστάρ και όταν έχεις τέτοιους παίκτες πρέπει να έχεις λίγη ανοχή, αλλά όταν κάνω μια αλλαγή δεν νιώθω ότι πρέπει να εξηγούμαι γιατί την κάνω». Ωραία το έσωσες κόουτς…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *