Home / NBA / T-Mac… από τον καναπέ (και φέτος)!

T-Mac… από τον καναπέ (και φέτος)!

Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐου 2008

Τα πλέι οφς του NBA προχωρούν και ήδη έχουν πάει ορισμένοι σπίτια τους, ενώ άλλοι ετοιμάζονται για… επιστροφή στη δόξα. Η ομαδάρα του Τρέισι ΜακΓκρέιντι δεν κατάφερε ούτε φέτος να περάσει τον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Δεν αναφέρομαι στους Χιούστον Ρόκετς, αναφέρομαι στην ομάδα του ΜακΓκρέιντι. Αυτή που παίζει καλύτερα χωρίς τον Γιάο, αυτή που έχει ελπίδες και για πρωτάθλημα. Ο ΜακΓκρέιντι σε ολόκληρη την καριέρα του δεν έχει κερδίσει ποτέ σειρά πλέι οφ. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι πάντα (όποτε περνάει στα πλέι οφς) αποκλείεται στον πρώτο γύρο.

Φέτος, φρόντισε να γίνει από τα πρώτα δύο παιχνίδια, όταν στα 24 κρισιμότερα λεπτά τους (τα δύο τέταρτα δωδεκάλεπτα δηλαδή) είχε 1 πόντο και 0/7 σουτ. Συνολικά. Μετά η συνέχεια της σειράς ήταν για… ξεκάρφωμα.

Στο Ντάλας είδαμε όλοι τι σημαίνει η ρήση «στους δύο τρίτος δεν χωράει». Ο Τζόνσον απέτυχε πλήρως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλέι οφς και μετά απολύθηκε. Όταν απολύθηκε, δήλωσε πως όλη τη σεζόν ένιωθε πολύ… μόνος και χωρίς υποστήριξη… Αυτά παθαίνεις όταν πας να χωρίσεις ένα ζευγάρι (πέρσι ζητούσε να δώσει μετεγγραφή τον Ντιρκ ο Κιούμπαν).

Προφανώς, ο Κιούμπαν προτιμούσε τον Ντιρκ από τον… ξινό. Ο δε Ντιρκ τα είπε όλα σε μία φράση: «Δεν ξέρω γιατί δεν έδεσε με την ομάδα ο Κιντ. Απλώς δεν βρήκαμε χημεία. Έχουμε ένα μακρύ καλοκαίρι και κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του στην ομάδα». Πώς αντέδρασε ο Κιούμπαν (οι σειρήνες των Σικάγο Καμπς αντηχούν εκκωφαντικά στα αυτιά του); Μα… συμφώνησε: «Εκτός από τον Νοβίτσκι, κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς».

Αυτός που είναι δίπλα στην πόρτα της εξόδου είναι ο Τζος Χάουαρντ, ο οποίος απογοήτευσε για δεύτερη χρονιά. Έδειξε ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην ομάδα του στα πλέι οφς, στα οποία σούταρε με το ανεκδιήγητο 29% εντός παιδιάς. Σε καλή ηλικία (28 ετών), με εγγυημένο συμβόλαιο μέχρι το 2010, το οποίο κυμαίνεται από 9 μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια, μπορεί να προσφέρει έναν σοβαρό παίκτη στους Μάβερικς.

Το θέμα είναι τι θέλουν οι Μαβς. Έναν Κάρτερ για να παλέψουν για 1-2 χρόνια για τον τίτλο και μετά να πάνε ξανά από το μηδέν, ή νέους παίκτες για να στήσουν την ομάδα τους; Έναν σέντερ; Ποιον σέντερ όμως; Όλοι εκείνοι που ξεχωρίζουν είναι… πιασμένοι. Το θέμα θέλει συζήτηση. Να προτείνω κάτι, μιας και είναι περίοδος σκέψης; Προπονητής Μπάουερμαν (για προφανείς λόγους), σέντερ Βούισιτς και τριάρι τον Σισκάουσκας. Για να κάνουμε ευρωπαϊκή απόβαση στο NBA.

Βέβαια, δεν είναι οι Μάβερικς οι μόνοι που έχουν μακρύ καλοκαίρι μπροστά τους. Υπάρχουν και οι Σανς. Κι αυτοί είναι σε χειρότερη θέση. Έδωσαν τον Μάριον για να πάρουν τον Σακίλ για έναν και μόνο λόγο: να περάσουν τους Σπερς. Και αποκλείστηκαν από τους… Σπερς. Πώς το είπε το καλό ο Αμάρε Στανταμάιρ; «Έχω αρρωστήσει και σιχαθεί να χάνω από αυτούς τους τύπους. Υπόσχομαι πως όσο είμαι εγώ εδώ, κάποια στιγμή θα τους περάσουμε. Αργά ή γρήγορα». Μιλάμε για τρελή δέσμευση!

Οι Ουίζαρντς επιβεβαίωσαν πλήρως τη διοίκηση της ομάδας, η οποία όλη τη χρονιά έκανε… ανεπιβεβαίωτες δηλώσεις πως θα στηριχθεί στους Μπάτλερ, Τζέιμσον, Στίβενσον και Χέιγουντ και θα αφήσει τον Αρίνας να φύγει, μιας και η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά χωρίς αυτόν. Ναι! Μέχρι τον πρώτο γύρο των πλέι οφ μια χαρά θα πηγαίνει. Όσο για τον Agent Zero, μιλάμε ότι το παιδί είναι φαινόμενο. Μοναδικό καλούπι. Σκοτώθηκε όλη τη χρονιά να επιστρέψει στα πλέι οφς. Έπαιξε 4 παιχνίδια και μετά αποχώρησε γιατί «έκανα κακό στην ομάδα. Δεν είμαι 100% και παίζουν καλύτερα χωρίς εμένα». Και αποκλείονται και καλύτερα θα προσθέσω εγώ. Βέβαια, ο Αρίνας, με τον τραυματισμό του, έβγαλε και τους Αμερικάνους από τη δύσκολη θέση του γιατί να τον αποκλείσουν από την εθνική, όταν είναι μακράν ο πιο ταλαντούχος πλέι μέικερ στο πρωτάθλημα.

Άφησα για το τέλος του Ντένβερ Νάγκετς, όχι κατά λάθος. Δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για το Ντένβερ, το οποίο «σκουπίστηκε» από τους Λέικερς στην πιο απογοητευτική σειρά του πρώτου γύρου. Μόνο ένα: όταν το μπάσκετ θα αρχίσει να παίζεται με τρεις μπάλες, τότε οι Νάγκετς θα πάρουν τον τίτλο δια περιπάτου. Μία μπάλα ο Άιβερσον, μία ο Άντονι και μία όλοι οι υπόλοιποι.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *