Home / Α1 / Θα ‘ρθουν να παίξουμε;

Θα ‘ρθουν να παίξουμε;

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2008

Περίεργα ήταν τα δεύτερα παιχνίδια των ημιτελικών. Στο Μαρούσι, ο Ολυμπιακός θύμιζε αυτό που εύστοχα μου τόνισε ένας φίλος. «Έπαιζαν λες και είχαν αποφασίσει να χαρίσουν το παιχνίδι και ξέχασαν να το πουν στον Γκριρ». Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν είχε αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Το ματς το πήρε αυτός που το ήθελε περισσότερο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επαναπαυτεί στον περίπατο του Σαββάτου, ενώ το Μαρούσι φρόντιζε για να έχει. Πλέον, ξέρουμε ότι οι μικροί τελικοί θα γίνουν όλοι με κόσμο, καθώς το Μαρούσι, ακόμη κι αν δεν δικαιωθεί την Πέμπτη στη έφεση, θα ξεχρεώσει στον 4ο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Μιας και μιλάμε για το Μαρούσι, θα πω τη φράση κλισέ: «αυτή την πορεία κανείς δεν την περίμενε». Όμως, δεν θα την έλεγα αν δεν μπορούσα να τη… στηρίξω. Ο Νοέας παρουσιάστηκε πριν από 2 ημέρες στο στρατό, ενώ ο Καϊμακόγλου παρουσιάζεται την Τετάρτη. Μα γιατί τώρα, μέσα στις πιο κρίσιμες υποχρεώσεις της ομάδας, θα πείτε. Προφανώς γιατί το πρόγραμμα έλεγε ότι το Μαρούσι τώρα θα είχε… διακοπές. Ακόμη κι αν είχε προλάβει τα πλέι οφς, τώρα θα είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά, οπότε οι παίκτες δεν θα έχαναν αγώνες, αλλά διακοπές.

Κάπως έτσι έγινε ο σχεδιασμός από την ομάδα και τους καλαθοσφαιριστές. Όμως, η πορεία τους, εξέπληξε ακόμα και του ίδιους. Και πλέον, τρέχουν για να προλάβουν. Καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Καϊμακόγλου και ο Νοέας να μην μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στα ημιτελικά και (κυρίως) τον μικρό τελικό, τα οποία θα πέσουν στη βασική τους εκπαίδευση. Νομίζω, πάντως, ότι θα βρεθεί λύση.

Στον Άγιο Θωμά, η εικόνα ήταν ακόμα πιο ψυχρή απ’ ότι συνήθως. Οι εξέδρες ήταν εντελώς άδειες, γεγονός το οποίο επανέφερε εύγλωττα το ζήτημα της τιμωρίας της έδρας. Θα το ξαναπώ λοιπόν κι ας γίνομαι κουραστικός: δεν γίνεται να παίζονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, όταν το άθλημα υπάρχει στην επαγγελματική του μορφή μόνο και μόνο για τον κόσμο. Κάντε κάτι άλλο. Δεσμεύστε τα έσοδα. Φακελώστε τους χούλιγκαν όπως κάνουν οι Άγγλοι. Όχι άδεια γήπεδα όμως. Είναι τραγελαφικό.

Στον αγώνα, αν βγάλει κανείς τον Γκριρ, ο οποίος τίναξε στον αέρα κάθε σύστημα αξιολόγησης (για να το πούμε σε γλώσσα που… καταλαβαίνουμε, έκανε 46 ranking), οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» είχαν βαλθεί να παίξουν και… 4ο αγώνα. Και τα κατάφεραν. Με την απουσία του Βασιλόπουλου ο Ολυμπιακός πάντως θα έχει πρόβλημα ενόψει τελικού. Μην ξεχνάμε ότι είναι ήδη έξω ο Ματσιγιάουσκάς και ο Τσακαλίδης.

Στο Ελληνικό ο Πανιώνιος μας ανάγκασε να πούμε ότι… αφού δεν κέρδισε αυτόν τον αγώνα, δεν θα κερδίσει κανέναν στη σειρά. Όταν είσαι χειρότερη ομάδα και προηγείσαι με 33-20, με 63-54 και με 65-57, τότε πρέπει να παίρνεις το ματς. Αν δεν τα καταφέρεις, θα χάσεις και τα επόμενα… το επόμενο στην προκειμένη περίπτωση. Ο Μάρκοβιτς μετά το πρώτο ματς κατηγόρησε τους παίκτες του επειδή σκέφτονταν λέει τον μικρό τελικό! Εγώ θα πω το εξής: ο Ματσόν έτσι βγήκε Ευρωλίγκα την πρώτη χρονιά. Μήπως να ακολουθήσετε αυτό το παράδειγμα και να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει;

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και πήρε αυτό που ήθελε, παρότι οι παίκτες του μπήκαν ιδιαίτερα χαλαροί στον αγώνα.

Ειδική μνεία θα κάνω στον Μπατίστ, που ήταν πάρα πολύ καλός (αν και για μένα καλύτερος ήταν ο Διαμαντίδης στο ματς) και θα την κάνω για τους εξής λόγους: οι τελικοί είναι πολύ κοντά και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς δείχνει ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος. Άρα, ο Μάικ θα πρέπει και πάλι να τραβήξει το κουπί.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *