Home / Α1 / “Κιτρινόμαυρο” πάρτι Ευρωλίγκας!

“Κιτρινόμαυρο” πάρτι Ευρωλίγκας!

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουνίου 2010

Τελείωσε, τουλάχιστον, η σειρά για την 3η θέση (μιας και το πρωτάθλημα 2009-10 δεν θα τελειώσει ποτέ) και το Μαρούσι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά παίρνοντας το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Μετά από μια ιδιαίτερα κλειστή και δύσκολη σειρά το Μαρούσι επικράτησε με 3-2 του Πανελληνίου, που ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του χωρίς να μπορέσει να βάλει το κερασάκι που θα ήθελε στην τούρτα.

Το 5ο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό και ουσιαστικά κρίθηκε σε μία φάση, την οποία και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ο Πανελλήνιος. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 30ο λεπτό το Μαρούσι είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά όσες φορές προσπαθούσε να ξεφύγει ο Πανελλήνιος αντιδρούσε και γύρναγε τον αγώνα. Ακόμα και όταν οι «κιτρινόμαυροι» ξέφυγαν με 10 πόντους (29-19) ο Πανελλήνιος έτρεξε ένα 1-9 για το 30-28, ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισε.

Η φάση, όμως, που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν οι παίκτες του Πανελληνίου ήταν η τελευταία της τρίτης περιόδου. Ο Παπαμακάριος επιχειρεί ελεύθερο τρίποντο με 5 δευτερόλεπτα να απομένουν και το σκορ στο 50-47. Αντί για το 50-50, ο Παπαμακάριος αστοχεί και στα 3 δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Πελεκάνος πρόλαβε να σουτάρει από το κέντρο του γηπέδου και να κάνει το 53-47. Το Μαρούσι είχε και την πρώτη επίθεση του τέταρτου δεκαλέπτου, όπου σωστά ο Μπαρτζώκας ζήτησε τρίποντο, και ο Κις έκανε το 56-47 για το +9 των «κιτρινόμαυρων».

Ο Πανελλήνιος έπεσε πολύ ψυχολογικά με το τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου και το -9 που διαμορφώθηκε δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει ποτέ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία 9,5 λεπτά του αγώνα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να πλησιάσει πιο πολύ από το -6 στο σκορ και ουσιαστικά δεν απείλησε για τη νίκη.

Ο Μπαρτζώκας μπόρεσε για πρώτη φορά στη σειρά να περιορίσει σχεδόν τελείως τον Ίαν Βουγιούκα (7π. 6ρ.) μειώνοντας δραστικά έτσι τις λύσεις του Πανελληνίου στη ρακέτα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει ο Στέφεν Αριγκμπάμπου που μάρκαρε στο ξεκίνημα τον Βουγιούκα και τον έβγαλε εκτός αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο, κι αν αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του, τότε θα θυμάται ότι ως το τέλος είχε σημαντικό ρόλο.

Οι Αμερικανοί, ο Πελεκάνος, ο Μπατής και ο Καϊμακόγλου ανέλαβαν τα υπόλοιπα για να κλείσουν τη χρονιά με μαγικό τρόπο για το Μαρούσι, που φέτος είχε πολλά προβλήματα. Μάλιστα, το Μαρούσι χρονικά ξεκίνησε πρώτο τη χρονιά (μαζί με τον Άρη) και τελείωσε τελευταίο και απόλυτα επιτυχημένο σε μια σεζόν μαραθώνιο.

Οι παίκτες έπαιξαν μεγάλο μέρος της χρονιάς απλήρωτοι και το μέλλον του Αμαρουσίου δεν είναι σίγουρο, αφού ο Βωβός (παρά τα χρήματα που θα μπουν από την Ευρωλίγκα της φετινής χρονιάς, αλλά και εκείνα που θα μπουν από την επόμενη) δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει.

Ο Πανελλήνιος συνέχισε την ανοδική του πορεία και θέλει του χρόνου να πάει ένα βήμα παραπάνω. Για να μπαίνουμε σταδιακά στο κλίμα, ο Γιόνας Καζλάουσκας ήταν στο γήπεδο και, αν διαλέξει με αγωνιστικούς όρους, πολλοί απ’ όσους πάτησαν παρκέ στο 5ο παιχνίδι της σειράς αυτής θα πρέπει να είναι στην προεπιλογή της εθνικής.

Πάντως, για το φινάλε, ο Μανώλης Παπακάριος διάλεξε να ξύσει πληγές που είναι ακόμη ανοιχτές και θα παραμείνουν έτσι για πολύ καιρό σχολιάζοντας αυτό που, δυστυχώς, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: «Το πιο ευχάριστο ήταν ότι αυτή η σειρά τελείωσε στο γήπεδο»

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *