Home / Α1 / Σου την τύλιξα κιόλας! Πού πας;

Σου την τύλιξα κιόλας! Πού πας;

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2008

Τα πράγματα στην ΑΕΚ δεν μοιάζουν καθόλου ρόδινα πλέον. Εκεί που η «Ένωση» έδειχνε φέτος να βρίσκει το δρόμο της στο μπασκετικό τμήμα, εκεί που είχε στο τιμόνι έναν άνθρωπο, που πλήρωνε τους πάντες στην ώρα τους και που ήθελε η ομάδα του να ανέβει ψηλά, φαίνεται ότι θα γυρίσουμε ξανά στην πλήρη απαξίωση.

Θα τα πάρω με τη σειρά: ξεκαθαρίζω ότι ο Δρόσος πέρσι φέρθηκε πάρα πολύ άσχημα στον Σπόρτιγκ με τον τρόπο που παράτησε την ομάδα. Ουσιαστικά την καταδίκασε σε ανυποληψία, μη δίνοντάς της κανένα περιθώριο να αντιδράσει και να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Τότε φέρθηκε ως στυγνός επιχειρηματίας, που παράτησε ένα μικρό παιχνίδι γιατί του δόθηκε η δυνατότητα να πάρει ένα μεγαλύτερο.

Όμως, την ίδια αντιμετώπιση είχε από τον Γιάννη Φιλίππου. Ο Φιλίππου δεν είναι κανένας τυχαίος, έτσι; Το ξέρουμε όλοι, αλλά φαίνεται να το ξεχνάμε. Μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους επιχειρηματίες στη χώρα. Υπό νορμάλ συνθήκες με αυτόν στο τιμόνι η ΑΕΚ θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους δύο «αιωνίους». Όμως εδώ και λίγο καιρό (1-2 χρόνια) έχει φανεί ότι ο Φιλίππου δεν είχε μεράκι για το μπάσκετ. Πήρε την ΑΕΚ όπως θα έπαιρνε μια επιχείρηση, η οποία πίστεψε ότι θα του αποφέρει κέρδος. Τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι, είδε ότι δεν γινόταν μέσα σε 2-3 χρόνια να κάνει την ΑΕΚ… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που να γεννούν χρήματα και οι ακαδημίες της κι έφτασε στο περίφημο… «πουλάω την ΑΕΚ σε όποιον μου δώσει 1 ευρώ». Εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της ομάδας σκέφτηκαν να την πάρουν, αλλά δεν το έκαναν για ένα και μόνο λόγο: το 1 ευρώ το είχαν, δεν είχαν τα υπόλοιπα που θα χρειαζόταν η ΑΕΚ για να φτάσει εκεί που της αξίζει.

Ο Δρόσος τα είχε. Και ο Φιλίππου πήγε από το 1 ευρώ (λέμε και καμία μα***ία να περάσει η ώρα) στα… 3.600.000 ευρώ. Και όταν είδε ότι ούτε αυτά ήταν αρκετά, άρχισε να ανεβάζει. Είχε τον Δρόσο στο «περίμενε» και πίστεψε ότι ο Δρόσος ήταν… Θανάσης Γιαννακόπουλος, που αν του έλεγε ένα πρωί ότι θέλει 4,5 εκατομμύρια, τότε εκείνος θα έδινε 5 μόνο και μόνο επειδή είναι ο… Θανάσης. Ο Δρόσος δεν άντεξε στην κοροϊδία και αποχώρησε μιλώντας στον Τύπο και βγάζοντας ανακοίνωση.

Κάπου εκεί ο Φιλίππου αποφάσισε να επιβεβαιώσει ότι μας κοροϊδεύει όλους. Δεν του είπε λέει ότι είναι άκυρη η συμφωνία, ο Δρόσος δεν κατάλαβε και να πάνε να συζητήσουν. Κάτι πολύ συγκεκριμένο φοβήθηκε ο Φιλίππου. Αυτό για το οποίο δεν θα μπορεί… ούτε από το σπίτι του να βγει του χρόνου έτσι και κάνει καμιά πλάκα και διώξει οριστικά τον Δρόσο.

Βέβαια, ο Δρόσος ανακοίνωσε ήδη με δεύτερη επιστολή ότι φεύγει οριστικά. Και μάλιστα «άδειασε» πλήρως τον Φιλίππου (στα μάτια του κόσμου) με τα όσα ανέφερε στο δεύτερο κείμενο. Κλείνοντας με τον Γολγοθά που έχει η ΑΕΚ μπροστά της, άφησε να εννοηθεί τι θα τραβήξει η «Ένωση» με έναν άνθρωπο που απέδειξε ότι δεν νοιάζεται.

Η διαφορά του Φιλίππου με τον Δρόσο είναι μία. Και οι δύο είναι επιχειρηματίες και μάλιστα επιτυχημένοι. Και οι δύο έχουν πρώτο το συμφέρον τους και δεν πρόκειται να διστάσουν να διαλύσουν οτιδήποτε για κάτι καλύτερο. Ο Δρόσος το έκανε με τον Σπόρτιγκ, ο Φιλίππου το κάνει με την ΑΕΚ. Η διαφορά τους όμως είναι ότι ο Δρόσος όσο είναι σε κάτι, τα δίνει όλα και προσπαθεί πραγματικά. Όταν μπήκε στο μπάσκετ δεν μπήκε για να βγάλει λεφτά από αυτό, αλλά για να βάλει λεφτά σε αυτό. Όπως είπε: «Έχω δουλέψει αρκετά και βγάλει τόσα λεφτά που να μου επιτρέπουν να έχω ένα ακριβό χόμπι». Ακριβό χόμπι, δηλαδή να πληρώνω για κάτι που γουστάρω. Και αυτό φάνηκε ότι θα έκανε από την πρώτη στιγμή στην ΑΕΚ. Ενώ ο Φιλίππου όταν είδε ότι χάνει λεφτά αποφάσισε να φύγει, θέλει να πάρει πίσω όσα έχασε, αλλά και να… βγάλει κι από πάνω, αν και δίνει στον επόμενο χρέη! Χρέη τα οποία ουσιαστικά θα τα πλήρωνε εν πολλοίς ο Δρόσος.

Ο Δρόσος έχει πει ότι τελείωσε, ο Φιλίππου δεν θα μπορέσει να σταθεί στην ομάδα του χρόνου (πιστεύει κανείς το αντίθετο;). Ποιος θα έρθει; Ο… Γρανίτσας; Το έργο κάπου το έχω ξαναδεί. Με λεφτά ποιου; Η Original προσπαθεί να μεταπείσει τον Δρόσο, αλλά το έργο της είναι πολύ δύσκολο. Δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, προσπαθούν επίσης. Όμως, προς το παρόν φως στο τούνελ δεν φαίνεται. Ο κόσμος «βράζει» με τον Φιλίππου και η προσπάθεια του 2007-08 φαίνεται αυτή τη στιγμή να πέφτει στον κάλαθο των αχρήστων.

Το θέμα δεν είναι ποιος από τους Δρόσο και Φιλίππου είναι καλύτερος. Το θέμα είναι η ΑΕΚ, που βρίσκεται στη μέση όλων αυτών και είναι η μόνη που θα πληγεί σε κάθε περίπτωση. Η ΑΕΚ είναι το ιστορικότερο σωματείο στην Ελλάδα, είναι η ομάδα που πρώτη απ’ όλους έμαθε στους Έλληνες τι θα πει μπάσκετ (πριν από τον Άρη) και είναι πραγματικά κρίμα να σύρεται από τον κάθε τυχαίο. Η επόμενη ημέρα στην «Ένωση» είναι γκρίζα.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *