Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Προβλέπεται “καυτό” καλοκαίρι!

Προβλέπεται “καυτό” καλοκαίρι!

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2008

Η χρονιά τελειώνει κι εμείς θα κάνουμε ένα μικρό ιντερμέδιο από τα καφριλίκια των τελικών για να ασχοληθούμε με το… μέλλον. Τι εννοώ; Μα τον μετεγγραφικό πυρετό του καλοκαιριού. Θα πούμε περισσότερα άλλη στιγμή, με τη βοήθεια και του BEN που είναι «μανούλα» σε αυτά, αλλά κανέναν δεν θα πειράξει να περάσουμε στα γρήγορα τα πιο «καυτά» ονόματα αυτού του καλοκαιριού στην Ευρώπη, που προβλέπεται να είναι το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων.

Οι περιπτώσεις παικτών που θα απασχολήσουν τους συλλόγους είναι πολλές κι εδώ θα ασχοληθούμε μόνο με μερικούς από αυτούς και περνώντας τους στα γρήγορα. Δεν μπορώ παρά να ξεκινήσω με τον κύριο Νικόλα Βούισιτς, τον καλύτερο ψηλό στην Ευρώπη, το καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη σύμφωνα με πάρα πολλούς. Ο Βούισιτς αποτελεί τη μεγαλύτερη «πράσινη καψούρα» της τελευταίας πενταετίας, αφού μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί 2 φορές πρόταση του Παναθηναϊκού (είτε επίσημα είτε ανεπίσημα). Ο Βούισιτς ήδη αποφάσισε με τη διοίκηση της Μακάμπι ότι θα αφήσει την ομάδα μετά από 7 χρόνια στο δυναμικό της και 6 χρόνια παρουσίας στο ρόστερ της (την πρώτη χρονιά είχε σταλεί… δανεικός στη Βιλερμπάν μέχρι που οι Ισραηλινοί είδαν ότι είχε 16 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.5 κλέψιμο, κατάλαβαν τη βλακεία τους και τον πήραν πίσω). Ο παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του με την καλύτερη ίσως πεντάδα που πέρασε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα τη σύγχρονη εποχή, θα αποτελέσει μήλον της έριδος για αρκετούς το καλοκαίρι. Ποιοι μπορούν; Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ταού και ίσως κάποια ιταλική, ανάλογα με τα κέφια των ιδιοκτητών τους. Το κασέ του θα κυμανθεί λογικά από τα 2 μέχρι τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με πιθανότερη τη συμφωνία στα 2,2-2,5. Ο ίδιος σκέφτεται και το NBA, αλλά μάλλον δεν θα το τολμήσει.

Κάποιοι μάλλον θα επιστρέψει στην Ευρώπη το καλοκαίρι. Ποιοι; Ας τους πάρουμε με τη σειρά. Ο Βάλτερ Χέρμαν πιθανότατα διανύει την τελευταία του χρονιά στο NBA, απ’ όπου και θα φύγει το καλοκαίρι. Μπορεί να αποφασίσει να πάει στην Αργεντινή και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, αλλά η Ισπανία είναι πάντα ένας αγαπημένος προορισμός. Λόγω των ειδικών συνθηκών του παίκτη, δύσκολα θα τον πείσει ομάδα από άλλη χώρα, με τη Μάλαγα να έχει ήδη κάνει την πρώτη κρούση. Το κασέ του θα είναι μάλλον 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ και ο Χέρμαν θα αξίζει κάθε… σεντ από αυτά.

Όμως, η Μάλαγα δεν έχει πλησιάσει μόνο τον Χέρμαν. Θέλει να ξαναχτίσει κάτι γνώριμο. Πώς; Μα φέρνοντας πίσω τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Ο Γκαρμπαχόσα ίσως κατέστρεψε την καριέρα του με την απόφασή του να παίξει στο περσινό Ευρωμπάσκετ. Οι Ράπτορς είναι διστακτικοί για το αν θα πρέπει να τον κρατήσουν και του χρόνου και η Μάλαγα καιροφυλαχτεί. Δύσκολα να τον πείσει άλλη ομάδα, δύσκολα να ρισκάρει με τα πόδια του άλλη ομάδα. Το συμβόλαιό του θα κυμαίνεται από τα 2 μέχρι τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκτός κι αν μπει στη μέση ο παράγοντας «τραυματισμός» και πέσει η τιμή του.

Ποιος άλλος το σκέφτεται για Ευρώπη; Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Η χαρά του Ισπανού κράτησε μέχρι να φύγει ο Γκασόλ από το Μέμφις, έκτοτε είναι εγκλωβισμένος σε μια ομάδα που δεν κερδίζει με τίποτα. Και ξέρετε πώς νιώθουν οι Ευρωπαίοι όταν χάνουν συνέχεια. Ο Ναβάρο θα ψάξει συμβόλαιο 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο NBA. Αν δεν το βρει, η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρη ότι θα τον φέρει πίσω. Με 2-3 εκατομμύρια ευρώ.

Στα «hot» ονόματα θα είναι και ο Μαρκ Γκασόλ, που ήδη ακούστηκε για τις μισές ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμη και για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω οι «πράσινοι» να μην τον φέρουν, ούτε κάποια άλλη ελληνική ομάδα, γιατί θα πέσει τρελό… δούλεμα του χρόνου! Σημείωση: ό,τι πρόταση κι αν δεχτεί, εφόσον την ισοφαρίσει η Μπαρτσελόνα τον παίρνει εκείνη.

Πάμε πιο κάτω; Ο Πιτ Μάικλ θα απασχολήσει πολλές ομάδες. Ο Αμερικανός έχει μαλώσει και με τις πέτρες στη Βιτόρια και δύσκολα θα μείνει εκεί. Αν φύγει, πολλοί θα ξερογλείφονται. Ο Ζόραν Πλάνινιτς έχει συμβόλαιο με την Ταού. Αλλά καλά πλέι μέικερ με ύψος 2 μέτρα και ηλικία 25 ετών δεν υπάρχουν στην Ευρώπη παρά 1-2. Άρα, είναι δεδομένο ότι τα γραφεία των Βάσκων θα γεμίσουν και φέτος με… φαξ.

Άλλο όνομα; Αντώνης Φώτσης. Η ρήτρα περί Ευρωλίγκας είναι γνωστή, οπότε μην σας ξενίσει αν δείτε τον Αντώνη στα μέρη μας. Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ιδιάζουσα η περίπτωσή του. Κάθε ευρωπαϊκή ομάδα θα τον ήθελε, αλλά η Ρεάλ έχει τον πρώτο λόγο. Αν μείνει ο Πλάθα; Να με συγχωρείτε αλλά κρατάω επιφυλάξεις αν ο Λάζος θα αντέξει δεύτερο χρόνο στον πάγκο.

Πολλά από τα παραπάνω θα εξαρτηθούν και από το τι θα κάνει ο… Ντέιβιντ Άντερσεν. Αν ο Αυστραλοδανός επιλέξει Χοκς, τότε η ΤΣΣΚΑ θα… «λυσσάξει» πάλι για να πάρει παίκτη (ρακέτας αυτή τη φορά).

Δεν ανέφερα τον Πέκοβιτς, καθώς οι επιλογές του στην Ευρώπη είναι η γνωστή… εξής μία. Δεν ανέφερα κι άλλους, για τους οποίους θα τα πούμε μετά τους τελικούς.

Μόνο για να κλείσουμε μερικά ονόματα από Ελλάδα που θα μας απασχολήσουν: Κουμπούρας, Τσιάρας, Ταπούτος, Βεργίνης, Χαρίσης, Γκαγκαλούδης, Παπαμακάριος, Καυκής, Μαυροκεφαλίδης, Μπάρλος, θα ακουστούν ξανά τους καλοκαιρινούς μήνες.

About nikolask11

Check Also

«Θα βιάσω την κόρη σου και το γιο σου»

Πολλά ακούστηκαν μετά το περιστατικό ανάμεσα στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τους οπαδούς της Χαποέλ, άλλα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *