Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Τσάμπα μάγκας, τσάμπα νεύρα

Τσάμπα μάγκας, τσάμπα νεύρα

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη εκτυλίχθηκε μετά τον αγώνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην έδρα της Χαποέλ Τελ Αβίβ (η Μακάμπι νίκησε με 80-83). Ο Σοφοκλής κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια όταν δεν άντεξε και αντέδρασε στα όσα του έλεγαν οι οπαδοί των γηπεδούχων ορμώντας στην εξέδρα.

Σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, οι οπαδοί της Χαποέλ έβριζαν τον Σχορτσανίτη σε όλο τον αγώνα, αλλά ο τύπος που αποφάσισε να το παίξει μάγκας πίσω από τα κιγκλιδώματα μετά το τέλος του ματς, μάλλον είχε κάτι σαν «death wish», εκτός από… κάλο στον εγκέφαλο.

Ο Σχορτσανίτης προφανώς φαίνεται ότι έφτασε στα όριά του, οπότε πηγαίνοντας προς τη φυσούνα, όρμησε προς τον τύπο με το λευκό μπλουζάκι που ήταν εκείνος που τον έβριζε μετά το ματς. Ο τύπος έγινε Μπολτ ανάμεσα στις εξέδρες, η ασφάλεια, οι αντίπαλοι και οι συμπαίκτες προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον Σχορτσανίτη, αλλά ευτυχώς ο Έλληνας παίκτης ηρέμησε μόνος του πριν αρπάξει στα χέρια του τον ανεγκέφαλο, γιατί μάλλον οι 10-15 που προσπαθούσαν να τον σταματήσουν δεν θα έφταναν για να το καταφέρουν.

Ο πρόεδρος της Χαποέλ μετά το περιστατικό ζητούσε την τιμωρία του Σχορτσανίτη ως το τέλος της σεζόν, αλλά μένει να δούμε τι άποψη θα έχει και η ισραηλινή ομοσπονδία και αν θα τιμωρήσει τον Σοφοκλή, την έδρα της Χαποέλ ή και τους δύο. Είναι αρκετά πιθανό, πάντως, να είναι αρκετά βαριά η τιμωρία στον Έλληνα παίκτη.

Σίγουρα τέτοιες ενέργειες είναι κατακριτέες από επαγγελματίες παίκτες, ο Σοφοκλής όφειλε να συγκρατήσει τα νεύρα του, αφού με το που θα ασχοληθείς με την εξέδρα χάνεις το παιχνίδι, αλλά απ’ την άλλη είναι άνθρωπος. Όταν έχεις συναισθήματα, κάποια στιγμή κάτι θα βρει το «κουμπί» σου, ενώ  έχει γραφτεί σε πολλά μέσα ότι επρόκειτο για ρατσιστική επίθεση (που είναι και το πιο πιθανό για να τον κάνει να βγει εκτός εαυτού), ένα θέμα αρκετά λεπτό και ευαίσθητο για κάθε άνθρωπο. Το τι ακούγεται στα γήπεδα πίσω από την «ασφάλεια» της ανωνυμίας του πλήθους και τα κάγκελα της κάθε εξέδρας, το ξέρουμε όλοι, χωρίς, βέβαια, να δικαιολογείται η στάση του Σοφοκλή, που θα έπρεπε μετά από τόσα χρόνια στον χώρο να έχει αναπτύξει άμυνες και αντιστάσεις απέναντι στην ηλιθιότητα των οπαδών και να μην αδικεί τον εαυτό του, καθώς άκρη δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλει σε καμία περίπτωση και μάταια εκνευρίστηκε. Το θέμα είναι ότι πήγε όπως πήγε το περιστατικό, τουλάχιστον ο Σχορτσανίτης ηρέμησε πριν κάνει κάτι πολύ άσχημο που θα το μετάνιωνε και ο ίδιος.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *