Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2011-12 / Τα βραβεία της σεζόν 2011-12!

Τα βραβεία της σεζόν 2011-12!

Με το τέλος της κανονικής περιόδου του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, ήρθε η ώρα για τις βραβεύσεις των καλύτερων! Οι πρώτοι στις στατιστικές κατηγορίες, αυτοί που ανάγκασαν τους άλλους να τους… προσέξουν λίγο περισσότερο με τα νούμερα που «έγραφαν» κάθε εβδομάδα, αλλά και, με τη βοήθεια όλων των ομάδων, οι παίκτες που ξεχώρισαν στις συνειδήσεις των αντιπάλων τους! Το Age of Basketball σας παρουσιάζει τους καλύτερους της σεζόν 2011-12 με νέο πρώτο σκόρερ και νέο MVP, αλλά και λίγη γεύση από την αξία των… παλιών!

Σκόρερ

Ο  Μουχάκης Ν. των Barcelioma ήταν ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος σε σύνολο και σε μέσο όρο πόντων, με 24.2 πόντους μέσο όρο και 509 πόντους στο σύνολο. Πήρε τη σκυτάλη από τον Κουσούλη Α. της Τιρινίνι, που είχε τους δύο τίτλους πέρσι.

Βέβαια, ο δεύτερος δεν βρέθηκε πολύ μακριά, καθώς με 19.8 πόντους μέσο όρο και 494 πόντους ο Κουσούλης Α. της Τιρινίνι ήταν στη 2η θέση των σκόρερ και στο μέσο όρο και στο σύνολο πόντων.

Στην 3η θέση στο μέσο όρο βρέθηκε ο  Τζουμέζης Π. των Gastone με 18.4 πόντους, ενώ την πεντάδα των καλύτερων σκόρερ συμπλήρωσαν ο  Μπουντουβάς Ν. (Σαπάκια) με 17.4 και ο  Τσατσάνης Γ. (Santa Barbara Rockets) με 17.3!

Στο σύνολο, μετά τους δύο πρώτους, ο Μπουντουβάς Ν. (Σαπάκια) ήταν 3ος με 417 πόντους, ο Τσατσάνης Γ. (Santa Barbara Rockets) 4ος με 380 και ο  Πανδής Γ. (Gastone) 5ος με 375.

Τρίποντα

Ο πιο αδυσώπητος βομβαρδιστής του πρωταθλήματος ήταν ο  Πέτρου Σ. των Santa Barbara Rockets με 69 τρίποντα σε 24 αγώνες, ενώ στη 2η θέση ισοβάθμησαν ο  Παπαδάτος Χ. (Zeppelin) και ο  Κουσούλης Α. (Τιρινίνι) με 33 τρίποντα στο πρωτάθλημα!

MVP κανονικής περιόδου

Η ψηφοφορία των ομάδων ανέδειξε καινούργιο MVP κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα, με τον  Μουχάκη Ν. των Barcelioma μετά το βραβείο του πρώτου σκόρερ να διαδέχεται τον Κουσούλη Α. και στο MVP, συγκεντρώνοντας 49 βαθμούς και παίρνοντας την 1η θέση στην ψηφοφορία και ήταν ο παίκτης που ψηφίστηκε από τις περισσότερες ομάδες (9 συνολικά).

Κι εδώ η μονομαχία ήταν… ανάμεσα στους δύο, με τον περσινό MVP,  Κουσούλη Α. (Τιρινίνι) , να τερματίζει 2ος με 37 βαθμούς, αλλά να είναι και φέτος ο παίκτης που πήρε τα περισσότερα 7άρια από τις ομάδες (3 συνολικά, από Αττική, Barcelioma και Santa Barbara Rockets).

Καλύτερη Πεντάδα

Μία σταθερή παρουσία (του περσινού MVP Κουσούλη Α.) στην πρώτη πεντάδα και φέτος, με 2 παίκτες που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα κι έναν ακόμα που πέρσι ήταν στη 2η (Γράψας Α.). Την καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος φέτος απαρτίζουν οι εξής:

–  Μουχάκης Ν. (Barcelioma) , 49 βαθμοί με 1 πρωτιά, ψηφίστηκε από 9 ομάδες. Τελείωσε το πρωτάθλημα με 24.2 πόντους μέσο όρο, 1ος σκόρερ σε σύνολο και μέσο όρο πόντων και 11ος σε σύνολο τριπόντων. Ήταν ο μόνος παίκτης από τους 226 που πάτησαν παρκέ στο πρωτάθλημα με μέσο όρο πάνω από 20 πόντους ανά αγώνα.

–  Κουσούλης Α. (Τιρινίνι) , 37 βαθμοί με 3 πρωτιές, ψηφίστηκε από 6 ομάδες. Τελείωσε το πρωτάθλημα με 19.8 πόντους μέσο όρο, 2ος σκόρερ σε σύνολο και μέσο όρο πόντων και 2ος σε σύνολο τριπόντων.

–  Μπαμπάκος Κ. (Nothing But Net) , 32 βαθμοί με 2 πρωτιές, ψηφίστηκε από 6 ομάδες. Τελείωσε το πρωτάθλημα με 17.0 πόντους, ήταν 6ος σε μέσο όρο πόντων.

–  Γράψας Α. (Τιρινίνι) , 28 βαθμοί με 1 πρωτιά, ψηφίστηκε από 6 ομάδες. Είχε 12.3 πόντους μέσο όρο και ήταν 7ος σε σύνολο πόντων.

–  Πανδής Γ. (Gastone) , 22 βαθμοί με 1 πρωτιά, ψηφίστηκε από 5 ομάδες. Είχε 15.0 πόντους μέσο όρο και ήταν 12ος σε μέσο όρο, 5ος σε σύνολο πόντων και ισοβάθμησε στην 4η θέση σε σύνολο τριπόντων.


2η Καλύτερη Πεντάδα

Μία ίδια παρουσία με πέρσι (Πέτρου) και 4 νέα πρόσωπα στη 2η πεντάδα, εκ των οποίων οι 2 νέοι παίκτες στο πρωτάθλημα. Τη 2η πεντάδα του πρωταθλήματος απαρτίζουν φέτος οι εξής:

–  Μπουντουβάς Ν. (Σαπάκια) , 20 βαθμοί, ψηφίστηκε από 5 ομάδες. Είχε 17.4 πόντους και ήταν 4ος σε μέσο όρο και 3ος σε σύνολο πόντων στο πρωτάθλημα.

–  Πέτρου Σ. (Santa Barbara Rockets) , 17 βαθμοί, ψηφίστηκε από 5 ομάδες. Είχε 14.5 πόντους και ήταν 14ος σε μέσο όρο, 6ος σε σύνολο πόντων και 1ος σε σύνολο τρίποντων με 69.

–  Τσατσάνης Γ. (Santa Barbara Rockets) , 16 βαθμοί με 1 πρωτιά, ψηφίστηκε από 3 ομάδες. Είχε 17.3 πόντους και ήταν 5ος σε μέσο όρο, 4ος σε σύνολο πόντων και 13ος σε σύνολο τριπόντων.

–  Παπαδάτος Χ. (Zeppelin) , 13 βαθμοί με 1 πρωτιά, ψηφίστηκε από 3 ομάδες. Είχε 16.9 πόντους και ήταν 8ος σε μέσο όρο πόντων και 2ος σε σύνολο τριπόντων.

–  Καραλής Α. (Αττική) , 12 βαθμοί, ψηφίστηκε από 4 ομάδες. Είχε 16.0 πόντους και ήταν 10ος σε μέσο όρο πόντων και 13ος σε σύνολο.

Εκτός δεκάδας αλλά με διψήφιο σύνολο βαθμών βρέθηκαν ο Τζουμέζης Π. (Gastone, 11ος με 11 βαθμούς) και ο Τάγκαλος Δ. (Gastone, 12ος με 10 βαθμούς). Συνολικά ψηφίστηκαν 36 παίκτες από τις 13 ομάδες με 12 από αυτούς να συγκεντρώνουν διψήφιο σύνολο βαθμών. Τα 7άρια μοιράστηκαν σε 10 παίκτες με τον Κουσούλη Α. (3) και τον Μπαμπάκο Κ. (2) να είναι οι μόνοι που πήραν 7άρι από περισσότερες από μία ομάδες.

Η Αττική ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη λίστα με τους καλύτερους, καθώς 6 παίκτες της ψηφίστηκαν, ενώ ακολούθησαν Τιρινίνι (4), Santa Barbara Rockets (4) και Θαλασσόλυκοι (4).

Αναλυτικά ο πίνακας (κάντε κλικ πάνω του για να τον δείτε σε μεγάλο μέγεθος) με τους παίκτες που ψήφισαν οι 13 ομάδες (με μπλε χρώμα επισημαίνεται η ομάδα στην οποία αγωνίζεται κάθε παίκτης):

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές οι Ρούκουνες! – Η τελική κατάταξη

Οι Ρούκουνες κατέκτησαν τον τίτλο στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργάνωσε ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *