Home / NBA / Ψάξτε για τον δεύτερο!

Ψάξτε για τον δεύτερο!

Ο Κόμπι είχε πει: «Όσο είμαι εγώ στο Λ.Α. ο Παού Γκασόλ δεν θα φύγει». Μια μέρα μετά ακούστηκε έντονα ότι ο Γκασόλ θα έφευγε και τα λόγια του Κόμπι φάνηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης λογικής του να λέει πράγματα χωρίς να σκέφτεται και μετά να τα παίρνει πίσω. Κι όμως. Ο Ισπανός παιχταράς θα μείνει στο Λ.Α.. Και όλοι οι άλλοι. Και ήρθε και ο Χάουαρντ. Και Κόμπι, και Νας, και Παού, και Χάουαρντ. Και Παγκόσμια Ειρήνη. Ένα μένει να μάθουμε: Ποιος θα είναι ο φιναλίστ του NBA του χρόνου;

Το NBA απέκτησε αδιαφιλονίκητο φαβορί και οι Λέικερς έγιναν ξανά η ομάδα που όλοι πρέπει να κερδίσουν. Ο Κόμπι Μπράιαντ πρέπει να είναι ο πιο ευτυχισμένος μπασκετάνθρωπος αυτή τη στιγμή, καθώς το 6ο δαχτυλίδι, ξέρετε, εκείνο που θα τον φέρει στην ίδια πρόταση με τον Μάικλ Τζόρνταν, πλησιάζει στο χέρι του.

Όμως, πώς έγινε το deal; Οι Λέικερς ψάχνονταν πολύ για τον Χάουαρντ, ακόμα και όταν εκείνος είπε πως δεν θα υπογράψει επέκταση όπου κι αν πάει, αλλά θα περιμένει το επόμενο καλοκαίρι. Οι Λέικερς έκαναν ότι δεν τον άκουσαν και πλέον τον έχουν στο ρόστερ τους μέσω μιας ανταλλαγής που περιλαμβάνει 4 ομάδες.

Εκτός από τον Ντουάιτ Χάουαρντ οι Λέικερς πήραν τον Κρις Ντιούχον και τον Ερλ Κλαρκ, οι Ντένβερ Νάγκετς πήραν τον Αντρέ Ιγκουοντάλα, οι Φιλαντέλφια Σίξερς τους Άντριου Μπάινουμ και Τζέισον Ρίτσαρντσον, και οι Ορλάντο Μάτζικ τους Άαρον Αφλάλο, Αλ Χάρινγκτον, Νικόλα Βούτσεβιτς, Μο Χαρκλς και από 1 πικ πρώτου γύρου από καθεμία από τις άλλες τρεις ομάδες. Προφανώς οι Μάτζικ βγαίνουν χαμένοι από το deal, αλλά τουλάχιστον πήραν 7 παίκτες από τον Χάουαρντ και δεν τον έχασαν χωρίς τίποτα, όπως θα γινόταν το επόμενο καλοκαίρι.

Οι Λέικερς, απ’ την άλλη, βρήκαν το μοναδικό κομμάτι του παζλ που τους έλειπε για να αγγίξουν τον τίτλο. Σε μια ομάδα λίγο γερασμένη, με Κόμπι και Νας στην περιφέρεια, Γκασόλ στους ψηλούς και τον αστάθμητο παράγοντα Παγκόσμια Ειρήνη να συμπληρώνει την πεντάδα, ένας αθλητικός ψηλός που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην άμυνα ήταν αυτό που έλειπε. Ο Χάουαρντ θα τους δώσει αυτό που δεν είχαν, παρουσία στη ρακέτα, ριμπάουντ, μούσκουλα, δύναμη, τάπες, ενώ θα απελευθερώσει και τον Γκασόλ για να σκοράρει πιο εύκολα. Το βλέπουμε και με την εθνική Ισπανίας αυτό όταν παίζει δίπλα στον αδερφό του. Πέραν αυτών, ο Χάουαρντ δεν είναι ο παίκτης που θέλει την μπάλα σε κάθε επίθεση, μπορεί να σκοράρει συμπληρωματικά, και μάλιστα πολύ εύκολα αν σκεφτούμε ότι φέτος θα τον τροφοδοτεί ο Νας, δηλαδή ο καλύτερος πλέι μέικερ στον κόσμο. Λείπει κάτι πια από τους Λέικερς; Όχι, πραγματικά όχι.

Με τον καλύτερο πλέι μέικερ στον άσο, τον πιο ανταγωνιστικό εν ενεργεία παίκτη στο «2», τον πιο ταλαντούχο Ευρωπαίο σέντερ στο «4» πια, τον πιο δυνατό Αμερικανό σέντερ στο «5» και τον Παγκόσμια Ειρήνη για να τους… κρατά ψύχραιμους, το μπαλάκι είναι στον Μάικ Μπράουν που πια μπορεί μόνο να… αποτύχει. Η επιτυχία θα θεωρηθεί κάτι δεδομένο.

Όταν στο ασόδυο έχεις Νας-Κόμπι και στους ψηλούς Γκασόλ-Χάουαρντ δεν μπορείς να θες κάτι άλλο. Δεν μπορείς να ζητήσεις οτιδήποτε άλλο για να πετύχεις.

Απ’ την άλλη οι Σίξερς μπορεί να έχασαν τον Ιγκουοντάλα, αλλά αν σκεφτούμε σοβαρά έχασαν τον… χειρότερο αστέρα από τις 30 ομάδες, δηλαδή θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα. Πήραν όμως τον Τζέισον Ρίτσαρντσον στην περιφέρεια που στο σκοράρισμα θα βοηθήσει περισσότερο. Και πήραν και τον Άντριου Μπάινουμ. Αποκάλυψαν ότι δεν έχουν μιλήσει με τον Μπάινουμ και ότι δεν έχει δηλώσει ότι θα υπογράψει επέκταση, αλλά είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο.

Ο Μπάινουμ είναι ουσιαστικά από τη Φιλαντέλφια (1 ώρα μακριά, μεγάλωσε στο Πλέινσμπορο του Νιου Τζέρσεϊ) και μπορεί να υπογράψει τριετές επέκταση έναντι 60 εκατομμυρίων δολαρίων, ή να περιμένει να γίνει φρι έιτζεντ και να πάει για πενταετές έναντι 102 εκατομμυρίων., αν του τα δώσει κάποιος.

Και οι Νάγκετς μοιάζουν να νιώθουν νικητές, με τον Καρλ να πιστεύει πάρα πολύ τον Ιγκουοντάλα.

Ο Χάουαρντ λέει ακόμα ότι δεν θα υπογράψει επέκταση, αλλά αν δεν του κάτσει το πράγμα και το κλίμα στο Λος Άντζελες θα πάει στους Μάβερικς του χρόνου (ή τους Νετς). Όμως, οι Λέικερς θεωρούν ότι θα γλυκαθεί και από την πόλη (ας μην κρυβόμαστε, Λος Άντζελες είναι αυτό) και από την ομάδα.

Το NBA απέκτησε έναν ακόμη πόλο, οι Μαϊάμι Χιτ και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ βρήκαν έναν απίστευτα δυνατό αντίπαλο και η νέα χρονιά αναμένεται καυτή!

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Και κάτι άλλο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στο γυμναστήριο όταν Χάουαρντ και Παγκόσμια Ειρήνη θα πηγαίνουν μαζί για βάρη…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *