Home / NBA / Ασταμάτητος Όλντριτζ! (vid.)

Ασταμάτητος Όλντριτζ! (vid.)

Οι Χιούστον Ρόκετς έμπαιναν στα πλέι οφς του NBA με όνειρα τίτλου και πολύ μεγάλο τουπέ. Δύο αγώνες μετά την έναρξη του πρώτου γύρου η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, καθώς οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έχουν κερδίσει ήδη 2 φορές μέσα στο Χιούστον, ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ σε «beast mode» κάνει την πλάκα του με την άμυνα των Ρόκετς, η ομάδα του ΜακΧέιλ βρίσκεται στο 0-2 και, όπως είπε ο εκνευρισμένος με όλους και όλα Χάρντεν, «στο 3ο ματς παίζουμε όλη τη χρονιά μας». Και στο 4ο, Τζέιμς…

Βέβαια, αν συνεχίσουν να (μη) μαρκάρουν με αυτόν τον τρόπο τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ οι Ρόκετς, δεν θα έχει πολύ μέλλον η σειρά. Στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς ο Όλντριτζ έχει βάλει… 89 πόντους, 46 στο πρώτο και 43 στο δεύτερο. Προφανώς επειδή ήταν υποψιασμένοι οι Ρόκετς στο δεύτερο παιχνίδι, κατάφεραν και τον περιόρισαν. Μάλιστα, τα δύο παιχνίδια του Όλντριτζ είχαν μεγάλη διαφορά όσον αφορά το shot selection, αφού στο πρώτο πήρε 17 σουτ ρακέτας και 12 από μέση απόσταση, ενώ στο δεύτερο 9 από τη ρακέτα και 19 από μέση απόσταση. Πάντως, οι Ρόκετς επιμένουν να μη ρίχνουν double-team στον Όλντριτζ, και στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι.

Στο πρώτο ματς (120-122 στην παράταση) ο Όλντριτζ έκανε ρεκόρ πλέι οφς στην ιστορία των Τρέιλ Μπλέιζερς με 46 πόντους. Είχε 17/31 σουτ (12/17 από τη ρακέτα, 3/12 από μέση απόσταση, 2/2 τρίποντα), 10/13 βολές, 18 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες. Ο τελευταίος παίκτης που είχε τουλάχιστον 46 πόντους και 18 ριμπάουντ σε εκτός έδρας νίκη στα πλέι οφς πριν τον Όλντριτζ ήταν ο Έλτζιν Μπέιλορ το στο 5ο παιχνίδι των τελικών του 1962. Είχε 61 πόντους και 22 ριμπάουντ με τους Λέικερς να κερδίζουν τους Σέλτιτς. Όλοι οι πόντοι του στον πρώτο αγώνα:

Στο δεύτερο παιχνίδι (105-112) ο Όλντριτζ είχε 43 πόντους με 18/28 σουτ (5/9 από τη ρακέτα, 13/19 από μέση απόσταση), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 τάπες σε 36 λεπτά. Όλοι οι πόντοι του στον δεύτερο αγώνα της σειράς:

Με τις δύο αυτές εμφανίσεις ο Όλντριτζ έγινε ο 3ος παίκτης που σκοράρει τουλάχιστον 40 πόντους εκτός έδρας στο 1ο και το 2ο παιχνίδι σειράς πλέι οφς στην ιστορία του NBA μετά τους Μάικλ Τζόρνταν και Τρέισι ΜακΓκρέιντι. Μέχρι αυτή τη σειρά ο Όλντριτζ δεν είχε ποτέ στην καριέρα του σκοράρει 40 πόντους σε εκτός έδρας παιχνίδι σε 298 αγώνες (κανονική περίοδος και πλέι οφς).

Την ίδια ώρα ο Τζέιμς Χάρντεν έχει 14/47 σουτ στα πλέι οφς ως τώρα με 8/32 jump shots. Κι ένα μικρό στατιστικό, σε όσες σειρές ο Ντουάιτ Χάουαρντ χάνει το 1ο παιχνίδι σχεδόν πάντα αποκλείεται από τη συνέχεια (1-6 οι σειρές στις οποίες έχει χάσει το 1ο ματς).

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *