Home / Α1 / Πλαστικές μπάλες 2007-08

Πλαστικές μπάλες 2007-08

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2008

Πιστό στην παράδοση που ξεκίνησε πέρσι, το Age of Basketball μετά το τέλος της χρονιάς μοιράζει τα βραβεία για τους καλύτερους και τους… χειρότερους της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε. Αρχίζουμε σήμερα με τις «πλαστικές μπάλες 2007-08» για να φτάσουμε στο επόμενο άρθρο στις «δερμάτινες μπάλες» για τους καλύτερους. Ας δούμε τους φετινούς… νικητές:

«Πλαστική μπάλα» για τη δήλωση της χρονιάς νο.1: στον Φραγκίσκο Αλβέρτη… γιατί μετά τους τελικούς δήλωσε ότι θα συνεχίσει και του χρόνου. Δε μας διευκρίνισε όμως, τι έκανε φέτος το οποίο θα συνεχίσει και του χρόνου, γιατί μπάσκετ, πάντως, δεν έπαιζε.

«Πλαστική μπάλα» για τη δήλωση της χρονιάς νο.2: στον Θανάση Σκουρτόπουλο… γιατί κατά τη διάρκεια ενός τάιμ-άουτ στα τελευταία λεπτά του αγώνα Αιγάλεω – Κολοσσός, με την ομάδα του να χάνει με μικρή διαφορά, δεν έδωσε οδηγίες στους παίκτες του, αλλά τους είπε μόνο: «Έτσι όπως τα καταφέρατε, βγάλτε τα πέρα τώρα μόνοι σας»!

«Πλαστική μπάλα» για τη «μετεγγραφή» της χρονιάς: Στον Ολυμπιακό… γιατί έδωσε 1,2 εκατομμύρια στον Κιντέλ Γουντς, ο οποίος σταδιακά έπεφτε σε όλο και βαθύτερο ύπνο, με ένταση αντιστρόφως ανάλογη της κρισιμότητας των αγώνων της ομάδας του. Άφησε τον κόσμο να αναρωτιέται πότε θα πάρει η ομάδα του τριάρι.

«Πλαστική μπάλα» για την αλλαγή της χρονιάς: Στον Άρη και τον ΓκόρντονΧέρμπερτ… που είχαν τη φαεινή ιδέα να αλλάξουν τον μπασκετμπολίστα Τερέλ Καστλ, με τον ανεπαρκή Ντάριους Ουάσινγκτον. Ο Άρης απέτυχε παταγωδώς και ο Αντρέα Ματσόν, το πρώτο που είπε όταν σήκωσε το τηλέφωνο ήταν: «Δε θέλω τον Ουάσινγκτον»!

«Πλαστική μπάλα» για την ενίσχυση της χρονιάς: Στον Παναθηναϊκό… για τον Νίκσα Πρκάτσιν, γιατί είχε καθοριστική συμβολή στην πορεία της ομάδας του με 3 πόντους σε 8 ματς στην Α1 και 3.8 πόντους σε 4 ματς στην Ευρωλίγκα. Δεν έπαιξε στα πλέι-οφ, στέφθηκε πρωταθλητής και αποχώρησε.

«Πλαστική μπάλα» για το μεγαλύτερο θερμοκέφαλο: Στους 3 τύπους… που αποφάσισαν να κάνουν φασαρίες στο Μαρούσι – Άρης (δεύτερος προημιτελικός). Βρίζοντας, φωνάζοντας και μαλώνοντας με φίλους και αντιπάλους, κατάφεραν να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές η ομάδα τους.

«Πλαστική μπάλα» για την ομάδα-δυσφήμηση της χρονιάς: Στην Ολυμπιάδα Πάτρας… γιατί παράτησε το πρωτάθλημα από τη 19η αγωνιστική. Χωρίς περαιτέρω σχόλια…

«Πλαστική μπάλα» για την εξαφάνιση της χρονιάς: Στον κόσμο του Άρη… γιατί γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του στην ομάδα, με αποτέλεσμα οι εξέδρες του Αλεξανδρείου να είναι μόνιμα μισοάδειες.

«Πλαστική μπάλα» για το «κατόρθωμα» της χρονιάς: Στον Βαγγέλη Αγγέλου… γιατί κατόρθωσε να πάρει ένα από τα πιο ταλαντούχα ρόστερ της κατηγορίας και το οδηγήσει… άνετα έβδομο.

«Πλαστική μπάλα» για τη μεγαλύτερη επίδειξη της χρονιάς: από κοινού: στον ΕΣΑΚΕ, στο Βασιλακόπουλο και στους αδελφούς Γιαννακόπουλους… Ο ΕΣΑΚΕ και ο Βασιλακόπουλος στήριξαν το μειοψηφικό αίτημα του Παναθηναϊκού για 100-0 στις εξέδρες στον 5ο τελικό, με τους αδελφούς Γιαννακόπουλους να ανταποδίδουν στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ (Οικονομίδης) και στις περιπτώσεις Γιαννάκη – Ντικούδη.

«Πλαστική μπάλα» για το ατόπημα της χρονιάς: Στην ελληνική πολιτεία (και φέτος)… γιατί μας προσέφερε θέαμα 1200 ανθρώπων σε γήπεδο 8000, παραδεχόμενη την ανικανότητά της να προστατεύσει το μπάσκετ, στον τελικό του Κυπέλλου.

«Πλαστική μπάλα»… περιορισμένης ευθύνης: Στους πρασινοκόκκινους οπαδούς (και φέτος)… γιατί απέδειξαν ότι η καφρίλα δεν έχει όρια και, δυστυχώς, ούτε θεραπεία.

«Πλαστική μπάλα»… χωρίς σχόλιο: Στον ΣΚΑΙ… γιατί μας έδειξε αγώνες ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα σε μαγνητοσκόπηση, επειδή νωρίτερα τα υπόλοιπα κανάλια έδειχναν ειδήσεις!

Ειδικό βραβείο ανιδιοτέλειας: Στον Φίλιππο Συρίγο… γιατί ενώ ήταν «άμισθος» εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής, και ενώ ειρωνευόταν όλους τους παίκτες της ομάδας, εκείνοι ήταν… τόσο αχάριστοι ώστε να ζητήσουν την αποπομπή του. Προς τιμήν του, το βραβείο θα πάρει το όνομά του και θα δίνεται σε όλους τους… άμισθους, κατατρεγμένους, είρωνες, κλικαδόρους δημοσιογράφους…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *