Home / NBA / Κιούμπαν: «Δεν με εντυπωσιάζουν οι Λέικερς»

Κιούμπαν: «Δεν με εντυπωσιάζουν οι Λέικερς»

Ο Σεπτέμβρης μπήκε εδώ και σχεδόν 15 ημέρες και τα training camps του NBA ετοιμάζονται σιγά σιγά να ανοίξουν τις πόρτες τους. Μαζί με αυτά ανοίγουν και τα… στόματα των ανθρώπων της λίγκας και αρχίζει το trash-talking. Και ποιος θα έκανε το ποδαρικό στη νέα χρονιά; Μα ο Μαρκ Κιούμπαν, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε σαν άλλη ΜακΚέιλα ότι… he’s not impressed με το ρόστερ των Λέικερς.

Ο Μαρκ Κιούμπαν αναφέρθηκε στο ρόστερ των Λέικερς το 2003-04 και είπε ότι ένα καλό ρόστερ δεν σημαίνει τίτλο: «Οι Λέικερς το έχουν ξανακάνει αυτό. Γκάρι Πέιτον και Καρλ Μαλόουν και Κόμπι και Σακ ήταν όλοι μαζί και δεν λειτούργησε. Χρειάζεται καλή χημεία. Χρειάζεται παίκτες που να θέλουν να είναι εκεί. Και δεν ξέρω αν όλοι οι παίκτες των Λέικερς θέλουν να είναι εκεί».

Προφανώς, ο Κιούμπαν αναφερόταν στον Ντουάιτ Χάουαρντ, που σε διάφορα πηγαδάκια μέχρι τον Ιούνιο έλεγε σε δημοσιογράφους και ανθρώπους της λίγκας ότι δεν θέλει να παίξει μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ και δεν θέλει να ζήσει στο Χόλιγουντ. Τελικά, ο Χάουαρντ υπέγραψε στους Λέικερς ενώ εδώ και 2 μήνες μένει στο Μπέβερλι Χιλς.

«Θα έχει ενδιαφέρον το όλο πράγμα. Κοίτα, θα έχουν πολύ καλή ομάδα, αλλά θυμάμαι ότι όταν εμείς πήραμε τον τίτλο, έλεγαν ότι δεν θα παίρναμε καμία σειρά αγώνων. Θυμάμαι ότι οι Λέικερς ήταν πρωταθλητές κι εμείς τους καθαρίσαμε με sweep, παρότι δεν είχαν χάσει κανένα παίκτη. Πολλές ομάδες κάνουν περίφημη δουλειά στο να κερδίζουν κάθε καλοκαίρι, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να θεωρήσω σοβαρά τα όσα γίνονται το καλοκαίρι. Με ενδιαφέρει μόνο τι θα γίνει μέσα στη σεζόν. Εφόσον εμείς βελτιωνόμαστε και είμαστε υγιείς όταν θα έρθουν τα πλέι οφς, τα πάντα μπορούν να γίνουν», συμπλήρωσε ο Κιούμπαν.

Πολλοί λένε ότι οι Μάβερικς δεν έχουν καμία τύχη φέτος, ότι η ομάδα τους είναι ιδιαίτερα μέτρια, αλλά απ’ την άλλη ο Κιούμπαν μοιάζει πιο αισιόδοξος. Λέει, πετώντας και μια μπηχτή στο θέμα του Τσάντλερ, που δεν έμεινε μετά τον τίτλο: «δεν ενθουσιάζομαι ποτέ με το τι καταφέρνει η κάθε ομάδα το καλοκαίρι. Σημασία έχει μόνο το τι κάνεις στο παρκέ και νομίζω ότι εμείς είμαστε σε πολύ καλή θέση να κάνουμε ωραία πράγματα, ενώ είμαστε σε θέση να κρατήσουμε τους παίκτες που έχουμε. Όταν κάνουν επιτυχίες, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να παίζουν μαζί. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Και πάλι, οι Λέικερς θα κάνουν ό,τι κάνουν οι Λέικερς. Οι Νετς ή όποιος άλλος τα δικά του, αλλά νομίζω ότι εμείς είμαστε σε πολύ καλή θέση».

Οι ειδικοί της λίγκας λένε ότι οι Μάβερικς θα είναι ομάδα πρώτου γύρου στα πλέι οφς, αλλά υπάρχει και η διαφορετική άποψη, εκείνη που είναι λίγο πιο αισιόδοξη και λέει ότι οι Μάβερικς ίσως έχουν τύχη φέτος, για τους εξής λόγους:

– Πρώτον, πήραν καλούς ρούκι. Πριν καν παίξουν, βέβαια, δεν τους βαφτίζεις παικταράδες, αλλά οι Τζέι Κράουντερ και Μπέρναρντ Τζέιμς δείχνουν ότι θα έχουν μέλλον στο πρωτάθλημα, όπως ίσως και ο Τζέιρντ Κάνινχαμ.

– Υπάρχει και ο Έλτον Μπραντ, που μπορεί να είναι μακριά από τον 20-10 παίκτη που ήταν παλιά, αλλά είναι καλός αμυντικά και ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης που είχε ποτέ ο Ντιρκ Νοβίτσκι ως αλλαγή του. Αυτό θα βοηθήσει τον Νοβίτσκι να παίζει λιγότερα λεπτά και να έχει πιο ποιοτικό χρόνο στο παρκέ. Αν σε αυτό βάλουμε και τους Κρις Κάμαν και Ο. Τζ. Μάγιο, που έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα και θα βοηθήσουν τον Ντιρκ, οι πλέον αισιόδοξοι λένε ότι ο Νοβίτσκι θα κάνει MVP-year.

– Όσο αφορά στον Μάγιο, πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι ως τώρα είναι απογοητευτικός στα πλέι οφς και δεν μπορέσει στην postseason να βοηθήσει τους Μάβερικς. Όμως, όσοι διαφωνούν, λένε ότι μετά από δύο υπέροχες σεζόν ο Μάγιο βρέθηκε πίσω από τον Τόνι Άλεν, ακριβώς την περίοδο που ήθελε να κάνει το άλμα του στο να γίνει αστέρας. Και ότι τώρα με τον Καρλάιλ θα επιστρέψει στα επίπεδα εκείνα.

Η χρόνια θα αποδείξει ποιος έχει δίκιο, αν οι Μάβερικς θα μπορέσουν να φανούν ανταγωνιστικοί στα πλέι οφς, αν οι Λέικερς θα πάρουν τίτλο, αν οι Χιτ κάνουν το repeat, αν οι Θάντερ θα ξεκινήσουν τη δική τους κυριαρχία, ή αν κάποιος άλλος θα κλείσει τη σεζόν ανοίγοντας μπουκάλια με σαμπάνια.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *