Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 1ης αγωνιστικής: Αρχή με τους πρωταθλητές!

Preview 1ης αγωνιστικής: Αρχή με τους πρωταθλητές!

Η ώρα που περισσότεροι από 400 μπασκετόφιλοι περίμεναν έφτασε! Ξεκινά την Πέμπτη το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Πρώτο ματς στο γήπεδο στις 21:30, φιέστα έναρξης για τη σεζόν 2012-13.

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν, αλλά και της 1ης αγωνιστικής γίνεται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, οι περσινοί πρωταθλητές, Ρούκουνες, θα είναι αυτοί που θα βρεθούν στο κέντρο του γηπέδου για το πρώτο τζάμπολ της νέας χρονιάς. Απέναντί τους μία από τις (ούτε λίγο ούτε πολύ) 12 νέες ομάδες του πρωταθλήματος. Φρέσκος αέρας στη σεζόν, αλλά και άγνωστα νερά στην πρώτη αγωνιστική, καθώς μόλις σε 2 από τους 11 αγώνες συναντώνται ομάδες που έπαιζαν και στο περσινό πρωτάθλημα.

Οι πρωταθλητές Ρούκουνες, με ανανεωμένο ρόστερ, θα αντιμετωπίσουν τον Άφοβο, ενώ η συνέχεια θα δοθεί το Σάββατο. Στις 17:30 παίζει η ομάδα του περσινού πρώτου σκόρερ και MVP κανονικής περιόδου, Νίκου Μουχάκη, οι Barceλιώμα. Απέναντί τους, μία ακόμα από τις νέες ομάδες του πρωταθλήματος, οι Alley Ουπς, νέα ομάδα αλλά με δημιουργό έναν από «παλιό» παίκτη, τον Σταυρόπουλο Α., παρόντα από τον πρώτο χρόνο στη λίγκα μας.

Στις 20:30 υπάρχει το ένα από τα δύο παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ομάδες που έπαιζαν και πέρσι στο πρωτάθλημα. Οι Nothing But Net θα αντιμετωπίσουν την Cream Team, που εκτός από νέο όνομα έχει και αλλαγές στο ρόστερ της σε σχέση με πέρσι. Στο παρασκήνιο του αγώνα το γεγονός ότι, όπως μας πληροφόρησαν, υπήρχαν καλοκαιρινές μετακινήσεις από τη μία ομάδα στην άλλη. Ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθεί η μονομαχία!

Την Κυριακή, οι αγώνες ξεκινούν στις 13:30, με δύο από τις νέες ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες. Η Κάτω Γειτονιά θα παίξει με την Drink Team για το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς, ενώ οι 3οι του περσινού πρωταθλήματος, εBEERοι, θα αντιμετωπίσουν στις 15:00 τους S-Parta BC.

Οι αγώνες της Κυριακής είναι 6 στο πρόγραμμα, με άλλη μία μονομαχία νέων ομάδων στις 16:30, οι Desperado παίζουν με τους Havana Rum. Οι Gademians αντιμετωπίζουν άλλη μία ομάδα τετράδας στις 18:00, την Τιρινίνι, που το… καλοκαίρι ενισχύθηκε με τον 3ο σκόρερ (σε σύνολο πόντων) της πρώτης σεζόν του πρωταθλήματός μας.

Ο αγώνας της εβδομάδας: Στις 19:30 οι Jets θα αντιμετωπίσουν τους Θαλασσόλυκους στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο λόγος που κάνω την επιλογή του εν λόγω αγώνα ως «ματς της εβδομάδας» είναι πρώτον για να… αποφύγω τον σκόπελο πρόβλεψης για μια από τις νέες, οπότε αυτή την αγωνιστική θα μείνουμε με τις παλιές. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα ανταγωνιστικές ομάδες, που οι «παλιότεροι» τις ξέρουμε εν πολλοίς (θα εμφανιστούν και με νέα πρόσωπα πάντως, αφού έχουν γίνει και «μετεγγραφές» από άλλες ομάδες της λίγκας), άρα ξέρουμε ότι αν είναι πλήρεις θα έχουμε ντέρμπι. Πέρσι τερμάτισαν στη 12η και την 11η θέση αντίστοιχα, ενώ στην περσινή κανονική περίοδο είχαν μοιραστεί νίκες και εντυπώσεις στους δύο μεταξύ τους αγώνες.

Κι αν αυτό το ματς δεν σας φαίνεται αρκετό για να περάσετε το βραδάκι της Κυριακής στο γήπεδο του πρωταθλήματος, η συνέχεια μάλλον θα είναι εξίσου απολαυστική. Οι Στιγκιντριακοί μπορεί να είναι νέα ομάδα, αλλά πρόκειται για την ομάδα του Γράψα Α., που πέρσι έπαιζε στην Τιρινίνι. Απέναντί του θα βρεθεί η ομάδα που απέκλεισε την Τιρινίνι στα ημιτελικά, οι φιναλίστ Gastone. Άλλη ευκαιρία πριν τα πλέι οφς για άτυπη «εκδίκηση» δεν θα έχει, οπότε μην νομίζετε ότι επειδή είναι πρώτη αγωνιστική, θα κυλήσει χαλαρά το ματς! Με τους Στιγκιντριακούς θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα και ο 2ος σκόρερ (σε μέσο όρο) της πρώτης σεζόν του πρωταθλήματος.

Η αυλαία της 1ης αγωνιστικής θα πέσει τη Δευτέρα, όταν οι Zeppelin θα αντιμετωπίσουν στις 20:30 την Ήρεμη Δύναμη, ενώ στις 22:00 η Αττική θα κοντραριστεί με την Πλατεία για το τελευταίο ροζ φύλλο της πρώτης ημέρας!

Ρεπό «κατασκοπίας»
την πρώτη αγωνιστική έχει η Σοφοκλέους, που θα κάνει αγωνιστική εμφάνιση τη δεύτερη εβδομάδα όντας η μόνη ομάδα που θεωρητικά θα μπορεί να έχει δει όλους τους πιθανούς αντιπάλους της. Μπορεί να… μην ξεκουράζεσαι από τους συνεχείς αγώνες, αλλά έχει και τα θετικά του να σου τύχει το ρεπό την 1η αγωνιστική.

Συνολικά 23 ομάδες θα βρεθούν στην αφετηρία του φετινού πρωταθλήματος, που ξεκίνησε «δειλά» με 10 ομάδες πριν από 2 σεζόν και πλέον γιγαντώνεται. Αυτό που αλλάζει φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές στο σύστημα είναι ότι λόγω του αυξημένου αριθμού ομάδων… κόπηκαν οι επαναλήψεις! Υπάρχει ένας γύρος, κάθε εβδομάδα και νέος αντίπαλος, δεν υπάρχει «ρεβάνς» στην κανονική περίοδο. Μία ευκαιρία για να κερδίσεις τον άλλο και το μπασκετικό θερμόμετρο είναι σίγουρο ότι θα ανέβει από πολύ νωρίς!

Καλή αρχή σε όλες τις ομάδες
με τον χειμώνα μας να προμηνύεται μπασκετικός μιας και το πρωτάθλημα θα μας κρατά συντροφιά και θα αποτελεί βασικό λόγο… ψυχικής ηρεμίας για όλους μας μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας!

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *