Home / NBA / Με το μάτι να γυαλίζει… από πέρσι!

Με το μάτι να γυαλίζει… από πέρσι!

Πολλά έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό για τους Μπρούκλιν Νετς. Από την ρατσιστική κριτική στον Jay-Z για τις νέες εμφανίσεις και τη μεταφορά της ομάδας στο Μπρούκλιν, μέχρι το αν όντως οι νέοι Νετς είναι ομάδα πλέι οφς και καλύτεροι από τους Νικς, ή αν απλώς είναι μια φούσκα που μόλις αρχίσουν οι αγώνες θα σκάσει. Κάπου στη μέση όλων ο Ντερόν Ουίλιαμς, που αποκάλυψε πώς ένιωθε πέρσι και ότι… οριακά την έβγαλε τη σεζόν.

Οι Νετς πέρσι, με πολλούς τραυματισμούς και λίγο ταλέντο, είχαν 22-44 ρεκόρ, με τον Ουίλαμς από κάποια στιγμή και μετά να είναι έτοιμος για να σκάσει. Μάλιστα, ήταν τόση η αρνητική ενέργεια που έβγαζε στα αποδυτήρια, που αναγκάστηκε ο Έιβερι Τζόνσον να του μιλήσει δημόσια για να τον ηρεμήσει. Ο ίδιος δεν φαίνεται να το μετανιώσει, λέγοντας ότι δεν ήταν λάθος του που νευρίαζε με όσους δεν στενοχωριούνταν από τις ήττες.

«Ήταν πολύ δύσκολο. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα βρεθεί σε τέτοια θέση. Οπότε, κατά περιόδους, έδειξα την αγανάκτησή μου, αλλά νομίζω ότι ο καθένας αυτό θα έκανε. Νομίζω ότι δεν είναι θέμα προσώπων. Όποιος κι αν είσαι, αν ήσουν εκεί κάθε μέρα και έβλεπες τι γινόταν στα αποδυτήρια, θα τσαντιζόσουν κι εσύ κάποιες φορές. Σε ξεσκίζουν στο παρκέ και μετά πηγαίνεις στα αποδυτήρια και γελάς για το παιχνίδι που μόλις έχασες. Δεν βλέπω πού είναι το αστείο σε αυτό το πράγμα. Τέτοια είχαμε να αντιμετωπίσουμε πέρσι. Αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί και φέτος, γιατί μόνο που μίλησα με τα παιδιά, είδα ότι φέτος είμαστε τελείως διαφορετικοί. Μιλάμε ότι δεν θέλουμε να χάσουμε δύο παιχνίδια στη σειρά φέτος. Πέρσι, προσπαθούσαμε όλο το χρόνο να κερδίσουμε δυο παιχνίδια στη σειρά»
.

Ο Ντερόν Ουίλαμς δεν έμεινε εκεί. Όταν τον ρώτησαν για τη διαφορά ανάμεσα στις δύο σεζόν, παρότι τα training camps μόλις ξεκίνησαν, τα είπε χύμα: «Η μέρα με τη νύχτα, το φέτος με το πέρσι, όσον αφορά στο τι έχουμε εδώ στο training camp».

Ο Έιβερι Τζόνσον προσπάθησε να πιάσει μια πιο μέση οδό, αλλά είναι εμφανές ότι του αρέσει που ο ηγέτης του είναι winner: «Δεν βγάζει αρνητισμό προς τα έξω. Δεν υπάρχει απογοήτευση με το ρόστερ που έχουμε. Δεν υπάρχει απογοήτευση με τις ήττες. Όλα είναι νέα. Είχε πολλή πίεση πάνω του πέρσι, με το θέμα του free agency. Φέτος δεν το έχει. Πολλά άσχημα λείπουν, λοιπόν. Άλλη ομάδα, άλλη χρονιά. Δεν μιλά για μεταγραφές με άλλους παίκτες. Είναι εδώ, είναι μέρος της ομάδας και νιώθει καλά για την ομάδα και τη χρονιά που έρχεται».

Ο Ουίλιαμς υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο έναντι 98 εκατομμυρίων δολαρίων το καλοκαίρι, αφού πείστηκε από τις κινήσεις της ομάδας, με αποκορύφωμα τον ερχομό του Τζο Τζόνσον. Ούτε λίγο, ούτε πολύ 14 από το περσινό ρόστερ έφυγαν, με τους Νετς να κοιτάζουν στα πρώτα πλέι οφς από το 2006-07.

Ο Ουίλιαμς ανυπομονεί για τη σεζόν που έρχεται: «Ανυπομονώ να είμαι ο τύπος που όλοι θα κοιτάζουν στα δύσκολα, στα κρίσιμα. Μου αρέσουν αυτές οι στιγμές».

Στην προπόνηση της Τρίτης ο Ουίλιαμς φώναζε συνεχώς στους συμπαίκτες του και τους καθοδηγούσε όσο ήταν στον πάγκο. Ο Έιβερι Τζόνσον μοιάζει να γουστάρει: «Μου αρέσει. Το λατρεύω. Με βοηθά να συγκεντρώνομαι σε άλλα πράγματα όταν αρπάζει αυτός τα γκέμια. Έχει αυτοπεποίθηση. Ξέρει τα συστήματα. Είναι μέλος 2 χρυσών Ολυμπιακών ομάδων, αυτό του δίνει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ξέρει το ρόλο του, είναι μεγάλη η ευθύνη, αλλά θέλει να την έχει, κι έμενα μου αρέσει αυτό που βλέπω».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *