Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Φέτος, το θηρίο βρυχάται!

Φέτος, το θηρίο βρυχάται!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουλίου 2008

Τελείωσαν οι όμιλοι και αρχίζει το «ζουμί» στο προολυμπιακό. Τελικά, από πλευράς ονομάτων δεν υπήρχε καμία έκπληξη αφού τα 8 φαβορί πήραν την πρόκριση για τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε πρώτα να ντυθούν οι Κορεάτες… Ιάπωνες σαμουράι και να κάνουν… χαρακίρι (ή σεπούκου όπως είναι η άγνωστη, αλλά πιο σωστή λέξη). Οι Κορεάτες προηγήθηκαν με 49-33 και με 77-65, αλλά κατάφεραν να μην πετύχουν πόντο στα τελευταία 3:12 του παιχνιδιού και μοιραία έχασαν. Ο Κορεάτης προπονητής έδειξε την απειρία του, αφού εγκλωβίστηκε πλήρως στα ευέλικτα και ημίψηλα σχήματα του Καναδά, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο φοβερό 44-26 των ριμπάουντ. Πώς γίνεται αυτό όταν στην ομάδα σου έχεις έναν παίκτη 2.21; Μα με έναν τρόπο μόνο: να μην τον βάλεις να παίξει. Ο Κιμ θεώρησε ότι αν βάλει τον Χα η Κορέα θα γίνει πολύ αργή για τον Καναδά, τον άφησε 40 λεπτά στον πάγκο και για το λόγο αυτό έχασε τον αγώνα. Ο Χα μπορεί να μην σκοράρει, αλλά είναι φόβητρο μέσα στη ρακέτα (όπου έκαναν πάρτι οι Καναδοί) και απελευθερώνει και τους συμπαίκτες του, βοηθώντας τους επίσης να παίρνουν τα ριμπάουντ, που εκείνος διεκδικεί. Μεγάλο λάθος η μη χρησιμοποίησή του, λάθος που πληρώθηκε.

Τι άλλο έκρινε την αναμέτρηση; Μια απουσία: εκείνη του Σάμουελ Ντάλεμπερτ. Ίσως με τον Ντάλεμπερτ μέσα ο Κιμ να δοκίμαζε τον Χα. Τι έγινε και έλειπε ο ψηλός των Σίξερς; Το παρασκήνιο από το ΟΑΚΑ λέει: μετά το ματς του Καναδά με τη Σλοβενία και τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Ντάλεμπερτ (4 πόντοι, 2 ριμπάουντ με 1/8 σουτ σε 22 λεπτά), ο Ράουτινς εξοργισμένος στα αποδυτήρια φώναζε στον παίκτη του, κουνώντας του το δάκτυλο. Ο Ντάλεμπερτ του άρπαξε το δάκτυλο (!!!) και του είπε νευριασμένος «Dont disrespect me» (= μην μου φέρεσαι με ασέβεια). Ο Ράουτινς στράβωσε και όταν η ομάδα πήγε να μπει στο πούλμαν απαγόρεψε στον Ντάλεμπερτ να ακολουθήσει και τον άφησε… απ’ έξω. Ο Ντάλεμπερτ γύρισε μόνος στο ξενοδοχείο και το πρωί όταν η ομάδα σηκώθηκε για τον αγώνα, απλώς… κοιμόταν και την αγνόησε. Να δούμε αν θα έχει κι άλλο επεισόδιο το σίριαλ.

Η Κροατία έδειξε στο Πουέρτο Ρίκο τι εστί βερίκοκο, κερδίζοντάς το πολύ εύκολα, ενώ ακόμη πιο εύκολα ανέτρεψε τη διαφορά της αρχής. Τι ξεχωρίζω από το ματς; Αρόγιο και Αγιούσο είχαν 42 πόντους με 8/15 τρίποντα. Κι όμως η ομάδα τους έχασε. Γιατί; Γιατί δεν έχει προπονητή και δεν παίζει ούτε κατά διάνοια άμυνα.

Το απόγευμα, η Γερμανία έδειξε ότι είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τις μεσαίες ομάδες του κόσμου και κέρδισε άνετα τη Νέα Ζηλανδία, η οποία θα πάθει ακόμη χειρότερα την Παρασκευή το βράδυ. Οι Γερμανοί είχαν τον καλύτερο παίκτη του κόσμου να πετυχαίνει 35 πόντους σε 31 λεπτά και μάλιστα με 68% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα. Μεγαλειώδης Ντιρκ, στον οποίο όλοι υποκλίθηκαν. Τυχεροί εκείνοι που ήταν στο ΟΑΚΑ από τις 19:30 το απόγευμα. Τέτοιες παραστάσεις σπανίζουν στο σύγχρονο μπάσκετ. Όμως, η Γερμανία έδειξε ότι πια θα είναι σκληρό καρύδι για τους περισσότερους, αφού με τον Κάμαν να έχει 20 πόντους σε 21 λεπτά και 8/12 σουτ, ο πόλος γίνεται δίπολο και ο Ντιρκ μένει με έναν (κακόμοιρο) αμυντικό σε αρκετές φάσεις. Τη συνέχεια των φάσεων αυτών είναι εύκολο να τη φανταστείτε.

Και φτάνω στην Ελλάδα. Ο Μοντσάλβε είπε ότι η Ελλάδα είναι σχεδόν σίγουρη για μετάλλιο στο Πεκίνο και ότι ζήτησε από το βοηθό του να κρατήσει το DVD του αγώνα για να χρησιμοποιήσει το ματς… για επιμορφωτικούς λόγους στις επόμενες γενιές του βραζιλιάνικου μπάσκετ! Αμίμητη ατάκα, που όμως δεν απέχει από την αλήθεια καθόλου. Κατάλαβε κανείς σας ότι οι Βραζιλιάνοι εκτέλεσαν 44 βολές και η εθνική μόλις 21; Πόσα ματς έχετε δει που η μία ομάδα έχει ευκαιρία για +23 εύκολους πόντους και τελικά… χάνει με 20; Αυτό και μόνο δείχνει ότι η Ελλάδα είναι υπερομάδα. Και επειδή καμία ομάδα δεν έγινε επειδή 12 παίκτες συναντήθηκαν τυχαία, θυμηθείτε ότι εκείνος που την έφτιαξε και τη βελτιώνει κάθε χρόνο λέγεται Παναγιώτης Γιαννάκης. Παίρνοντας το 100% από κάθε παίκτη όταν το χρειάζεται, το “θηρίο” που λέγεται Ελλάδα ρολάρει και ο «Δράκος» οδηγεί την γαλανόλευκη αρμάδα στο Πεκίνο. Καιρός είναι να πάρουμε και την κορυφή στον κόσμο, έτσι δεν είναι; Από το ΟΑΚΑ θα κρατήσω τις 15.000 κόσμου, που έτσι πρέπει να είναι πάντα όταν παίζει η εθνική. Επίσης, το γεγονός ότι σε μία εξέδρα που η χειρότερη λέξη που ξεστόμισε στις δύο ώρες του ματς ήταν «τσαμπουκάς» (στο «Ελλάδα γερά γερά με τσαμπουκά»), οι διοργανωτές αποφάσισαν να κλείνουν τα μάτριξ στα ριπλέι των φάουλ… μήπως ξεσηκωθεί ο κόσμος. Αλλά είπαμε, για τα γελοία της διοργάνωσης θα τα πούμε στο τέλος.

 

Υ.Γ.: Η μέχρι στιγμής παρουσία των ομάδων στο προολυμπιακό μιλάει για Ελλάδα, Γερμανία, Κροατία και Σλοβενία στην τετράδα (θυμηθείτε εκείνο που λέγαμε για το λόγο που έγινε το τουρνουά). Μεγαλύτερη επιφύλαξη κρατώ για τους Σλοβένους, όχι γιατί είναι κακοί, απλώς γιατί το Πουέρτο Ρίκο είναι τελείως απρόβλεπτο.  

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *