Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Ένας θρίαμβος, 2 επιτυχίες και 2 λάθη

Ένας θρίαμβος, 2 επιτυχίες και 2 λάθη

 
Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2007
 
Δεν έχει στεγνώσει ακόμα η σαμπάνια από την κούπα της Ευρωλίγκας και στον Παναθηναϊκό πολλοί θεωρούν δεδομένη την επίτευξη του triple-crown και οργανώνουν ήδη την επόμενη ημέρα με στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων.
 
Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο ΟΑΚΑ και η επιτυχία συνίσταται σε περισσότερες από μία αλήθειες:
 
1. Η παρουσία του Ομπράντοβιτς, που γνωρίζει τέλεια να ετοιμάζει τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά τους παίκτες του για τέτοιους αγώνες. Κυρίως, η παραμονή του στον πάγκο για τόσα χρόνια, ώστε να έχει αποκτήσει η ομάδα σαφή αγωνιστική ταυτότητα και να διατηρείται, έτσι, σε υψηλό επίπεδο. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι δυναστείες δημιουργούνται με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο για πολλά χρόνια.
 
2. Η συνύπαρξη παικτών: α) με πολυδιάστατο ταλέντο (Σισκάουσκας, Διαμαντίδης, Τομάσεβιτς), β) που μπορούν να βρουν εύκολα τα καλάθι (Μπατίστ, Μπετσίροβιτς) και γ) έτοιμων να δώσουν το 100% ανά πάσα στιγμή (Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Βούγιανιτς).  
 
Ωστόσο, μέσα στη μέθη και την παραζάλη της επιτυχίας είναι σημαντικό να αναγνωριστούν τα λάθη που σημειώθηκαν φέτος στην ελληνική ομάδα:
 
1. Τα υπέρογκα συμβόλαια σε 2 παίκτες (Ντελκ, Γιαφτόκας) τους οποίους ο κόσμος… το είχε βούκινο και ο Ομπράντοβιτς…κρυφό καμάρι ότι δε θα παίξουν. Ο Σέρβος προπονητής είναι πια γνωστό ότι δε θέλει βαρείς σέντερ στο σχήμα του, ούτε Αμερικάνους αστέρες. Οι 2 παίκτες φυσικά δεν είναι…χθεσινοί και είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τις απαντήσεις τους (ειδικά ο νεότερος – κορμί πρότυπο – Γιαφτόκας) από άλλες ομάδες τα επόμενα χρόνια.
 
2. Η παραμονή στην ομάδα 4 παικτών με…διακοσμητικό ρόλο. Και αν ο Αλβέρτης είναι σημαία της ομάδας και έπρεπε να μείνει, οι Ξανθόπουλος, Σάκοτα, Παπανικολάου(λιγότερο αυτός) έχασαν ένα χρόνο απ’ την καριέρα τους.
 

 

Όσον αφορά τον κόσμο, αφού πρώτα «έκοψε τα πόδια» της Ταού στον ημιτελικό και έδωσε φτερά στον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής, φρόντισε στη συνέχεια να σβήσει τις καλές εντυπώσεις με τις αποδοκιμασίες κατά του Παπαλουκά.
 
Ο σχεδιασμός του επόμενου Παναθηναϊκού χρειάζεται οικονομική σύνεση, προσοχή και φέρνει μια καλή ευκαιρία για περαιτέρω βελτίωση του τμήματος μάρκετινγκ. Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» ξέρουν το δρόμο για την παραμονή στα ψηλά σκαλιά της Ευρώπης.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *