Home / NBA / Γιουχαΐσματα για ένα Big Mac!

Γιουχαΐσματα για ένα Big Mac!

Όλα τα είχαν στο Σικάγο, οι «καυγάδες» και οι αποδοκιμασίες για τα Big Mac τους έλειπαν. Εντάξει, το θέμα είναι σοβαρό, κάποτε ο Τζόρνταν και ο Μπερντ τα έπαιξαν όλα για όλα για ένα Big Mac, όταν μπήκε και ο Μπάρκλεϊ στη μέση το θέμα έφτασε ως το… διάστημα για να αναμιχθούν μέχρι και ο ΛεΜπρον με τον Χάουαρντ. Όμως, παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, τα πράγματα χειροτέρεψαν αντί να γίνουν καλύτερα, αφού «έβλεπα πόσο πολύ ο κόσμος ήθελε το Big Mac και παρασύρθηκα στη στιγμή»!

Το promotion λέει ότι κάθε φορά που οι Μπουλς σκοράρουν πάνω από 100 πόντους σε μια εντός έδρας νίκη, κάποιοι οπαδοί θα κερδίζουν ένα Big Mac. Απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ, οι Μπουλς κέρδισαν με 99-93 και 3.8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Γιοακίμ Νοά βρέθηκε με την μπάλα και… σούταρε τρίποντο.

Η μανία των Αμερικανών με το τουλάχιστον περιττό (για να μην πω ηλίθιο και υποκριτικό) fair play στην εκπνοή του αγώνα είναι γνωστή, αν κάποιος κάνει επίθεση με το ματς να έχει κριθεί είναι «καραγκιόζης». Βέβαια, αν στα προηγούμενα 47:55 έχει ξευτιλίσει με κάθε τρόπο με τη συμπεριφορά του τον αντίπαλο, δεν τίθεται θέμα… unfair play. Τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα θα το κρίνουν. Παραδόσεις είναι αυτές…

Λοιπόν, ο Νοά όχι μόνο σουτάρε, αλλά… αστόχησε κιόλας. Νωρίτερα, στα 23 δευτερόλεπτα είχε 1/2 βολές για το 99-93, ενώ ο Χάινριχ είχε 0/2 στα 10 δευτερόλεπτα. Ο Τομ Θιμποντό είπε ότι… μίλησε στον Νοά για την απόφασή του να σουτάρει τρίποντο για το Big Mac, αλλά δεν αποκάλυψε τι του είπε: «Του μίλησα σχετικά, αλλά θα το κρατήσω μακριά από τα μέσα το τι του είπα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η κίνηση μάρκετινγκ των Μπουλς τους έχει φέρει με αρνητικό τρόπο στα πρωτοσέλιδα. Ο Κερκ Χάινριχ έχει αποδοκιμαστεί σε αγώνα παρότι η ομάδα του κέρδισε, ενώ και ο Ντέρικ Ρόουζ είπε ότι ένιωσε άσχημα που οι χαμένες βολές του κόστισαν το μπέργκερ στους οπαδούς.

«Παρασύρθηκα από τη στιγμή»
, είπε ο Νοά μετά το ματς, με πολλούς οπαδούς των Μπουλς να αποδοκιμάζουν (!) την ομάδα παρά τη νίκη! «Το μετανιώνω, δεν ήταν καλό σουτ. Πρέπει να σέβεσαι το ματς γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε ένα παιχνίδι. Παρασύρθηκε στη στιγμή και προσπαθούσα να τους χαρίσω το Big Mac. Ο κόσμος ήθελε πραγματικά το Big Mac αν κρίνω από το πόσο πολύ φώναζα και ένιωσα χάλια, όχι μόνο πήρα το σουτ και το έχασα, δεν πήραμε καν το Big Mac. Την επόμενη φορά, δεν θα σουτάρω τρίποντο».

Έχει προβλήματα ο κόσμος στο Σικάγο. Ή, απλώς, περνάει κάπως η ώρα μέχρι να επιστρέψει ο Ρόουζ και να γίνουν ξανά διεκδικητές του τίτλου. Πάντως, αυτό ήταν το 5ο τρίποντο του Νοά από το 2007 που μπήκε στο NBA και ακόμα δεν έχει ευστοχήσει σε κάποιο. Και αφού δεν ευστόχησε για το Big Mac, δεν ξέρω πόσο μεγαλύτερο κίνητρο μπορεί να βρει για να βάλει ένα σουτ…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *