Home / NBA / The Brian Scalabrine Effect: Η κατηφόρα στη Νέα Σμύρνη και το «λούσιμο» του Μπλέικ!

The Brian Scalabrine Effect: Η κατηφόρα στη Νέα Σμύρνη και το «λούσιμο» του Μπλέικ!

Άργησα πολύ, είναι η αλήθεια, να γράψω το 3ο κείμενό μου, αλλά είχα θέματα. Η χρονιά άρχιζε στο NBA και ο μέγας Brian επικοινώνησε μαζί μου για να ζητήσει τη γνώμη μου σχετικά με τις 30 προτάσεις από ομάδες του NBA που είχε για να συνεχίσει την καριέρα του. Επειδή οι 29 του ζητούσαν να παίζει πάνω από 35 λεπτά ανά αγώνα, τις απορρίψαμε. Αυτή των Λέικερς την απορρίψαμε λόγω του Κόμπι Μπράιαντ, αφού πρώτα μιλήσαμε με τον Σμους Πάρκερ, για να μας πει τη γνώμη του για τον Κόμπι.

Μετά τα γραφικά τύπου «ουδείς μπορείς να πει κάτι για τον θρύλο που έχει δημιουργήσει» ή τα «η αφοσίωσή του είναι καταπληκτική, όπως και η δουλειά που κάνει στο γήπεδο», τα οποία, ομολογώ, παραλίγο να μας πείσουν να κάνουμε τους Λέικερς τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του μπάσκετ που θα είχε δύο Mamba στο ρόστερ της, ο Πάρκερ προχώρησε στο ζουμί του θέματος που μας έκανε και να απορρίψουμε το L.A. παρά την παρουσία του Νας.

«Δεν μου αρέσει σε αυτόν τον άνθρωπο το τι χαρακτήρα έχει. Το πώς συμπεριφέρεται στους συνανθρώπους του. Αυτή η πλευρά του δεν μου αρέσει», μπλα μπλα μπλα (μας κούρασε είναι η αλήθεια αρκετά), «προσπάθησα να έχω επικοινωνία με τον Κόμπι όταν ήμουν στην ομάδα. Ήταν συμπαίκτης μου, προπονούμασταν μαζί, τον έβλεπα κάθε μέρα. Προσπάθησα να του πιάσω κουβέντα για το ράγκμπι. Μου είπε να μην του μιλάω! Μου είπε ότι δεν ήμουν έτοιμος να του μιλήσω! Ο λόγος που δεν έμεινα στους Λέικερς ήταν ότι δεν προσκύνησα τον Κόμπι. Στο τέλος της δεύτερης χρονιάς δεν του πάσαρα καν την μπάλα! Τον αγνοούσα».

Το Brian Scalabrine Effect κατάφερε να βρει ακριβώς τα λόγια που είπε ο Κόμπι στον Πάρκερ όταν του είπε να μην του μιλάει:

Βέβαια, έπρεπε να ελέγξουμε και κατά πόσο ήταν αλήθεια αυτό που ο Πάρκερ είπε, ότι τον αγνοούσε τη δεύτερη χρονιά. Όντως, ήταν αλήθεια, το παρακάτω βίντεο αδιάψευστος μάρτυρας, ο Πάρκερ ψωνίζει σε ένα βενζινάδικο και συναντιέται με τον Κόμπι που είναι (παραδόξως) πίσω από το ταμείο:

«Κάνω βλακείες όταν σκέφτομαι»

Γράφει ο Κουσούλης τόσο καιρό για την πιο εύκολη σεζόν στην καριέρα του Άλεν, επειδή θα σουτάρει όλη τη χρονιά μόνος του τρίποντα. Μπαίνετε κι εσείς στα σχόλια και λέτε ότι μυρίζεστε ρεκόρ ευστοχίας στα τρίποντα φέτος. Αλλά αν ξέρατε μπασκετάκι, κι εσείς κι αυτός, θα είχατε άλλη άποψη.

Σαν αυτή του Ρέι Άλεν: «Πρέπει να το συνηθίσω. Το ελεύθερο σουτ είναι το δυσκολότερο στο μπάσκετ. Ίσως πρέπει να κρατάω λίγο την μπάλα ώστε να με πλησιάσει κάποιος».

Ή σαν αυτή του Σέιν Μπατίερ: «Στο παιχνίδι χρησιμοποιείς το ένστικτό σου. Όταν είσαι ελεύθερος, αισθάνεσαι γυμνός. Όταν έχεις χρόνο να υπολογίσεις τι θα κάνεις, τότε καταλήγεις συνήθως στη λάθος κίνηση». Δηλαδή, εν ολίγοις, όταν έχει χρόνο να σκεφτεί ο Μπατίερ, γδύνεται και θα κάνει βλακεία (επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι έχει ήδη 2 παιδιά). Και ο Μπατίερ έχει επιλεχθεί ως ο 7ος πιο έξυπνος επαγγελματίας αθλητής στις Η.Π.Α. (προσέξτε, όχι μπασκετμπολίστας, γενικά αθλητής)!

Ποδοσφαιρικές κατηφόρες σε γήπεδα μπάσκετ

Και μη νομίζετε ότι θα ασχοληθώ μόνο με τους Αμερικανούς. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μιλώντας στην αρχή στα μέσα για τον Πανιώνιο και το πόσο καλός θα είναι, είπε, προφανώς επηρεασμένος από το ποδόσφαιρο: «Μέσα στη Νέα Σμύρνη θα έχει κατηφόρα για τους αντιπάλους μας».

Να σε δω να κάνεις ντρίμπλα στην κατηφόρα και να κερδίζεις κιόλας και τίποτα άλλο. Αντίθετα με το ποδόσφαιρο, η μπάλα του μπάσκετ, αν κυλήσει στην κατηφόρα… δεν μπαίνει στο καλάθι. Βγαίνει έξω για τον αντίπαλο στην απέναντι baseline. Και αν πας να ντριμπλάρεις στην κατηφόρα, Βλαδίμηρε, το πιο πιθανό είναι να φας τα μούτρα σου αν πας να τρέξεις. Βέβαια, απ’ την άλλη, με το επίπεδο της φετινής Α1, ίσως το να κάνουν κατηφορικά τα γήπεδα είναι όντως η λύση, θα βοηθούσε στην προσέλευση φιλάθλων, θα ήταν το θέαμα πιο ευχάριστο…

Βέβαια, δύο εβδομάδες αργότερα, ο Γιάνκοβιτς απέδειξε ότι δεν εννοούσε αυτό που κατάλαβα. Στην Οστάνδη, στο ματς του Πανιωνίου για το Eurocup, έβγαλε φωτογραφία το γήπεδο, το ανέβασε στο Facebook και έγραψε από κάτω «μακάρι να είχαμε ένα τέτοιο γήπεδο στη Νέα Σμύρνη» προφανώς εννοώντας ότι το δικό τους γέρνει (δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο για να προτιμά κάποιος το γήπεδο της Οστάνδης από το Αρτάκης). Και ο γραφικός «πάνθηρας» οπαδός από κάτω έστειλε σχόλιο «ναι, αλλά τους δικούς μας οπαδούς δεν τους έχουν εκεί». Όχι, δεν τους έχουν, αλλά απ’ ότι έμαθα ζήτησαν να ανταλλάξουν το γήπεδο με 200 τέτοιους, όμως διαφώνησαν οι ελληνικές ομάδες.

Μην ταράζετε τον Παγκόσμια Ειρήνη…

Ο Στιβ Μπλέικ τιμωρήθηκε από το NBA με 25.000 δολάρια πρόστιμο γιατί μίλησε απρεπώς σε οπαδό της ομάδας στον αγώνα των Λέικερς με τους Κλίπερς. Νευράκια για την ήττα είχε ο Μπλέικ, του την είπε και ο (courtside καθήμενος) οπαδός, με τα αμερικάνικα σάιτ να γράφουν ότι κάποια στιγμή του φώναξε «πρέπει να τα βάζεις αυτά τα ελεύθερα σουτ».

Ο Μπλέικ είπε ότι «δεν είμαι περήφανος για τον τρόπο που το χειρίστηκα, όμως ανυπομονώ να ωριμάσω ως άτομο και να προχωρήσω μπροστά». Δηλαδή, ο Μπλέικ αποκάλυψε το μυστικό για να ωριμάσει κάποιος παίκτης. Πρέπει να βρίσει έναν οπαδό. Στην περίπτωση του Μπάγκαριτς στο Ιβανώφειο κάποτε, βέβαια, δεν είχε λειτουργήσει αυτό. Αλλά ίσως πρέπει να είναι λεκτική η εξύβριση και όχι με χειρονομίες. Απ’ την άλλη, ούτε για τον Μπουρούση λειτούργησε (ούτε για πλάκα…) που ήταν και λεκτικό το “μαλάκες” προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Άρα, η ιστορία δεν είναι με το μέρος του Μπλέικ…

Ο Λανς Τζάκσον, ο εν λόγω οπαδός, και ο πατέρας του, είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας των Λέικερς (courtside ξαναλέω) εδώ και πολλά χρόνια, έχουν προσωπικό γήπεδο μπάσκετ (κλειστό, έτσι;) στο σπίτι τους και πολλοί Λιμνάνθρωποι έχουν προπονηθεί εκεί κατά καιρούς, οπότε λογικό ήταν οι Λέικερς να θέλουν να κάνουν τον Μπλέικ καραγκιόζη μετά τη βλακεία που πήγε και είπε.

Έτσι, τους έφεραν στην προπόνηση των Λέικερς, έβαλαν τον Μπλέικ να κάτσει να μιλήσει μαζί τους μέχρι να τους ηρεμήσει κι εκείνος… βρήκε φίλους: «Δεν το χειρίστηκα όπως θα ήθελα, αλλά μπορέσαμε και μιλήσαμε και ελπίζω να φτιάξουμε μια καλή σχέση μετά από αυτό. Είναι υπέροχοι άνθρωποι και δεν τους άξιζε να τους πει κάτι τέτοιο ένας παίκτης. Είχα νεύρα από την ήττα, αλλά αυτό δεν με δικαιολογεί». Ωρίμασε ήδη.

Και τι είπε ο Μπλέικ; Το NBA και τα αμερικανικά σάιτ αναφέρουν μόνο το «και η γυναίκα μου θα μπορούσε να σε δείρει». Αλλά το βίντεο δεν… αναφέρει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως φαίνεται να του λέει να πάει να κάνει… σεξουαλική πράξη, να γλείψει κάτι και κάτι για σκύλες. Και αυτό στο κοντινό, γιατί τα όσα λέει μετά, μάλλον κανείς δεν θα τα μάθει στα σίγουρα ποτέ.

Πριν δείτε το βίντεο, αξίζει τον κόπο να σας επιστήσω την προσοχή στο ύφος του Παγκόσμια Ειρήνη στα 50 δευτερόλεπτα. Ο Μπλέικ βρίζει πίσω από το κεφάλι του και ο Ειλικρινά Ευχόμενος μοιάζει να τα έχει χαμένα, με το βλέμμα του να είναι «όλα τα λεφτά» μέχρι να καταλάβει ποιον «λούζει» ο Μπλέικ:

Μπράιαν (Αϊγουίς)

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *