Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Προολυμπιακό: τα οργανωτικά φάουλ

Προολυμπιακό: τα οργανωτικά φάουλ

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2008

Το προολυμπιακό τελείωσε, η ελληνική ομάδα πήρε αυτό που ήθελε από τους αγώνες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αλλά η διοργάνωση δεν ήταν αυτό που θα περίμεναν οι φίλοι του μπάσκετ. Τα οργανωτικά λάθη και οι παραλείψεις ήταν αρκετά και σήμερα γι’ αυτά ακριβώς θα συζητήσουμε.

Το προολυμπιακό τουρνουά έγινε καλοκαίρι και μάλιστα στην αρχή του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου. Ήταν εξ ορισμού δύσκολο να πειστεί ο κόσμος να πάει μέχρι το ΟΑΚΑ, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που θα είχαν φύγει για διακοπές, ενώ άλλοι, λογικό ήταν να θεωρήσουν ότι είχαν κάτι καλύτερο και πιο καλοκαιρινό να κάνουν. Η αρχική προσπάθεια των διοργανωτών ήταν να μην νομίσει ο κόσμος ότι θα πάει στο ΟΑΚΑ και θα… πεθάνει από τη ζέστη. Τα κλιματιστικά λειτουργούσαν όλη μέρα και από αυτή την πλευρά, αθλητές, προπονητές, δημοσιογράφοι και θεατές πέρασαν μια ωραία εβδομάδα.

Όμως, το στήσιμο του τουρνουά ήταν λάθος. Αν κάποιος ήθελε να δει ολόκληρο το προολυμπιακό τουρνουά, χρησιμοποιώντας τα πιο φτηνά εισιτήρια, τότε θα έπρεπε να ξοδέψει 200 ευρώ. Χωρίς τη βενζίνη ή τα εισιτήρια τρένου για τις μετακινήσεις, χωρίς ούτε καν ένα μπουκαλάκι νερό τις ώρες που θα περνούσε στο γήπεδο. Οι αγώνες κάθε ημέρας «έσπαγαν» στα δύο, οι τιμές ήταν 20€ για το πρωί και άλλα 20€ για το απόγευμα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αγώνες με λιγότερα από 100 άτομα στο γήπεδο. Τα ονόματα ομάδων όπως το Πράσινο Ακρωτήρι, ο Λίβανος, η Κορέα, το Καμερούν, δεν ελκύουν τον κόσμο (απολύτως φυσιολογικά), οπότε δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος να πληρώσει 20 ευρώ για να δει τέτοιες ομάδες. Όταν μπορείς να δεις αγώνα πλέι οφ Ευρωλίγκας με 15 ευρώ, όταν τα εισιτήρια στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ήταν φτηνότερα! Μοιραία, από πλευράς προσέλευσης κόσμου, η διοργάνωση απέτυχε παταγωδώς. Η εθνική θα μάζευε κόσμο. Αυτό είχε φανεί από το Ακρόπολις. Όμως, όταν διοργανώνεις κάτι, θες κόσμο να έχουν και οι άλλοι αγώνες, εκεί είναι η «μαγκιά». Τα εισιτήρια θα έπρεπε να είναι φτηνότερα, να είναι για ολόκληρη την ημέρα ίσως (κανένα πρωί δεν υπήρχαν πάνω από 300 άτομα στο ΟΑΚΑ, οπότε χωρούσαν όλοι τα βράδια στο γήπεδο), ενώ θα έπρεπε να είχαν δοθεί εισιτήρια σε αθλητικούς συλλόγους, σωματεία, σχολεία, συλλόγους ξένων (Πορτορικάνων, Καμερουνέζων, κτλ).

Βασικό πρόβλημα ήταν και οι ώρες των αγώνων. Η απογευματινή διακοπή δεν έβγαζε κανένα νόημα (θεωρητικά μόνο για να καθαριστεί το γήπεδο από τους πρωινούς επισκέπτες). Η εθνική έπαιζε στις 22:00 κάθε βράδυ, κάτι που ήταν κουραστικό για όλους. Και όταν δεν έπαιζε η εθνική… το ΟΑΚΑ ήταν πιο άδειο και από το σαλόνι του σπιτιού σας. Με δεδομένη την έναρξη στις 13:00, τα ματς θα έπρεπε να είναι 15:30, 18:00 και 20:30.

Στα προβλήματα της διοργάνωσης θα βάλω και τον εκφωνητή του γηπέδου, ο οποίος πρέπει να ήταν το μόνο άτομο στην Αθήνα που δεν ήξερε 3 λέξεις στα αγγλικά. Επίσης τις τσιρλίντερς, οι οποίες δεν βρίσκονταν στο γήπεδο το πρωί (!!!), ενώ έκαναν και… διάλειμμα στα ημίχρονα των αγώνων, χορεύοντας μόνο στα τάιμ άουτ και τα δεκάλεπτα. Οι κοπέλες θα έπρεπε να είναι και το πρωί στο ΟΑΚΑ. Αδικαιολόγητο για τον κόσμο που πλήρωσε 20€ (όσα και οι απογευματινοί) και είχε ακόμη λιγότερες παροχές.

Και μιας και λέμε για τις παροχές, όσοι πλήρωσαν 60€, τι κέρδισαν; Τίποτα. Έκατσαν σε θεωρητικά καλύτερη θέση, αλλά αυτό κοστολογείται… 40€ περισσότερα; Από ποιον και γιατί; Είχαν κάποια άλλη παροχή; Κάποιο έντυπο δωρεάν, μπουφέ, αναψυκτικά, δωράκια; Ωραίο αστείο… Οικονομικά η διοργάνωση ήταν μεγάλη κοροϊδία για όσους επέλεξαν να πάνε στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς.

Επίσης, πλήρης ήταν η ασυνεννοησία του γραφείου τύπου του ΟΑΚΑ με τον… περιβόητο εκφωνητή, ο οποίος παρουσίαζε δωδεκάδες με παίκτες που… δεν ήταν στο γήπεδο. Τέλος, θέλω να αναφερθώ στα ριμπλέι από τη γιγαντοοθόνη. Το προολυμπιακό ξεκίνησε δείχνοντας κανονικά τα ριπλέι, όλη την πρώτη ημέρα. Και το ματς της εθνικής με τη Βραζιλία ξεκίνησε έτσι. Αλλά μετά από ορισμένες διαμαρτυρίες εξαιτίας ενός κακού σφυρίγματος, τα ριπλέι σταμάτησαν. Αρχικά η οθόνη γινόταν μαύρη, ενώ στη συνέχεια έδειχνε απλώς το γήπεδο. Εμείς πρώτοι από εδώ έχουμε κατακρίνει τον απολίτιστο Έλληνα οπαδό και θα το ξανακάνουμε. Όμως, όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ δεν ξέφυγαν καθόλου από το μέτρο και η κίνηση αυτή ήταν περιττή. Μερικές φορές ο τρόπος που αντιμετωπίζεις άσχημα κάποιον χωρίς να σου έχει δώσει αφορμή, σου γυρνάει μπούμερανγκ. Ή αν θέλετε, ο κόσμος γίνεται τόσο πολιτισμένος, όσο θέλουμε να γίνει. Κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Οι φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ ήταν άψογοι και το έκαναν. Όμως δεν βρήκαν, δυστυχώς, ανταπόκριση.

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *