Home / Α1 / Δρόσος στην Αθήνα, Δρόσος τώρα και στη Θεσσαλονίκη!

Δρόσος στην Αθήνα, Δρόσος τώρα και στη Θεσσαλονίκη!

Δημοσιεύτηκε την 1η Αυγούστου 2008

Πλέον είναι κι επίσημο, ο Δημήτρης Δρόσος είναι το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ. Μετά τη χειρότερη χρονιά της ιστορίας του, ο «δικέφαλος» του Βορρά, ελπίζει πια σε καλύτερες ημέρες, αφού ο Δρόσος, μέχρι στιγμής, έχει δείξει συνεπής στα όσα υπόσχεται οικονομικά. Ο Παρινός επιχειρηματίας ήθελε ομάδα με ειδικό βάρος και σε κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), γι’ αυτό από την αρχή (εννοώ… πέρσι) αγνόησε επιδεικτικά την πιθανότητα να αναλάβει τον Απόλλωνα.

Η υπόθεση ΠΑΟΚ είχε ουσιαστικά τελειώσει πολύ πριν ανακοινωθεί, πολύ πριν πει ο Δρόσος ότι αποφάσισε. «Αν δεν αναλάβω τον ΠΑΟΚ, για μένα η διοικητική ενασχόληση με το μπάσκετ έχει τελειώσει», είχε πει σε ανύποπτο χρόνο στο τέλος της άνοιξης ο Δρόσος, και… εισακούστηκε. Από τότε το θέμα προχωρούσε με γοργά βήματα και ο ΠΑΟΚ πια θα μπει στο επόμενο πρωτάθλημα, ως ίσος προς ίσο.

Με νέα διοίκηση, νέους παίκτες και, το σημαντικότερο, νέο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Ο Δρόσος μπορεί να δήλωσε ότι ήθελε το 90% για να υπογράψει (όποιος καεί στο… γιαούρτι, φυσάει μετά… όλα τα υπόλοιπα), αλλά βασικά ήθελε κάτι άλλο: ήθελε τον κόσμο στο πλευρό του. Η μεγαλύτερη απογοήτευση που βίωσε στην ΑΕΚ ήταν ότι ο κόσμος δεν αγκάλιασε την προσπάθεια. Όμως, παρόλα αυτά ο Δρόσος είχε αποφασίσει να επιμένει και να περιμένει. Ήξερε ότι η προσπάθεια ήταν δύσκολη, ήξερε ότι ο Φιλίππου είχε κάνει «έγκλημα». Κι έτσι περίμενε. Αλλά, είχε υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Γιάννης Φιλίππου μάλλον είχε θεωρήσει ότι το μπάσκετ είναι… γιαούρτια και πίστεψε ότι θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που μέσα σε 2-3 χρόνια θα έβγαζε κέρδος από το άθλημα, διατηρώντας μεγάλη ομάδα. Τελικά, διέλυσε το καλύτερο ίσως ελληνικό σύνολο παικτών (μετά από εκείνο του Ηρακλή) στην Α1 και έστειλε την ΑΕΚ στην αφάνεια και με τεράστια χρέη. Ο Δρόσος κάλυψε μεγάλο μέρος τους, πλήρωσε για τα πάντα τη χρονιά που τελείωσε, η οποία ήταν η πρώτη μετά από πολύ καιρό στην οποία η ΑΕΚ δεν αύξησε τα χρέη της, έκανε την ΑΕΚ αξιόμαχη και μετά… κατάλαβε ότι κάποιος τον κορόιδευε. Όπως κοροϊδεύει τόσα χρόνια τον κόσμο της ομάδας. Έτσι, χωρίς δεύτερη κουβέντα, πήρε το καπελάκι του και… έφυγε.

Τι έμενε; Θυμάστε το περσινό δίλημμα που είχαμε θέσει; Είχαμε πει, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν προέδρους, ο Άρης ακολουθεί άλλη πολιτική εδώ και αρκετά χρόνια, άρα έμεναν μόνο ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, από τις ομάδες που έχουν ειδικό βάρος. Και η ΑΕΚ ήταν στην Αθήνα (που τότε μέτρησε). Τώρα, ο Δρόσος αντικατέστησε την Αθήνα με τον κόσμο. Στην Πυλαία ονειρεύεται για 5.000-6.000 μόνιμα στο γήπεδο. Αριθμός, που με ανταγωνιστικό τον ΠΑΟΚ δεν είναι δύσκολος. Στην αρχή φοβόταν (με βάση την περσινή εικόνα της ΑΕΚ) και ζήτησε να βγουν τα διαρκείας πριν υπογράψει και αν τελικά η συμφωνία χαλάσει να αποζημιώσει όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ. Βεβαίως, η… λίγο ακραία πρόταση δεν προχώρησε.

Ο Δρόσος είναι πάνω απ’ όλα επιχειρηματίας. Αγαπά το μπάσκετ (η τεράστια διαφορά του με τον Φιλίππου), αλλά σκέφτεται και επιχειρηματικά. Αυτό φάνηκε και πέρσι, όταν πέταξε τον Σπόρτιγκ στα σκουπίδια με χαρακτηριστική ευκολία μόλις άνοιξε η πόρτα της ΑΕΚ, αλλά και με τα συμβόλαια που είχε υπογράψει εκείνος με τους παίκτες και όχι η ομάδα του Σπόρτιγκ (εκεί βεβαίως μέτρησε και η διάθεση των παικτών για εγγυήσεις).

Το έκανε και φέτος. Θυμάστε ποιοι ήταν οι τρεις πρώτοι παίκτες που πληρώθηκαν κι έφυγαν από την ΑΕΚ; Ο Αμαρά Σι, ο Κζελ Ουέσον (από τους ξένους) και ο Αλέξης Κυρίτσης από τους Έλληνες. Και οι τρεις τότε (κάτι που δεν βγήκε στη φόρα) μίλησαν με τον Δρόσο για το μέλλον. Τα μέσα είχαν γράψει ότι ο Δρόσος τους είπε (στους ξένους) πως τους εξοφλεί γιατί η ΑΕΚ δεν θα είναι δική του και δεν θα μπορέσει να τους κρατήσει του χρόνου (ακυρώνοντας ουσιαστικά τις οψιόν που είχαν). Όμως, οι παίκτες αυτοί είναι και οι πρώτοι που υπογράφουν στον ΠΑΟΚ. Ο Κυρίτσης έκανε υπομονή, αδιαφορώντας για όσους του χτύπησαν την πόρτα ως τώρα, ενώ και οι άλλοι δύο περίμεναν. Όχι βεβαίως ξεκρέμαστοι. Από την άνοιξη είχαν μιλήσει με τον Δρόσο και είχε ξεκαθαριστεί ότι εφόσον πάει στον ΠΑΟΚ θα τους πάρει. Και πήγε, και τους πήρε.

Και ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είναι ο πιο γρήγορος προπονητής στον κόσμο στον καταρτισμό του κορμού του ρόστερ, όπως γράφτηκε («Ο Πεδουλάκης σε χρόνο ρεκόρ συμπλήρωσε το ρόστερ της επόμενης χρονιάς»), απλώς η συζήτηση για τον προπονητή έγινε σε διαφορετική βάση απ’ ότι συνήθως: «έχουμε κλείσει τους τάδε, θες;», «θέλω». Έτσι, βγήκε το ρόστερ τόσο γρήγορα. Με τους Κυρίτση, Ουέσον, Σι, Σίμτσακ, Τσιάκο, ο Πεδουλάκης είχε μια βάση. Ο Δρόσος είχε ήδη μιλήσει και με τους Τσιάρα, Καυκή, Μαρμαρινό. Οπότε ο ΠΑΟΚ πιθανότατα έχει ήδη 8 παίκτες (οι οποίοι ήδη συνιστούν ένα ιδιαίτερα αξιόλογο σύνολο). Μάλλον θα μείνει και ο Βεργίνης, ενώ ο Δρόσος θέλει τον Βασιλειάδη και τον Τσακαλίδη (δύσκολες υποθέσεις). Το σημαντικότερο; Υπάρχουν ακόμη 4 θέσεις κενές για ξένους.

Η λύση για τον ΠΑΟΚ είναι βιώσιμη, η ελπίδα έχει επιστρέψει ότι ο «δικέφαλος» θα είναι ξανά στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με όνειρα, την ώρα που η ΑΕΚ θέλει να επιβιώσει χάρη στην αγάπη του κόσμου της που θέλει να τη στηρίξει κόντρα στον παραλογισμό του Φιλίππου.

 

Υ.Γ.: Μπορεί να το γράφω στο υστερόγραφο, αλλά μην θεωρήσετε ότι είναι «ψιλά γράμματα» και ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Όταν πριν από λίγα χρόνια ο Γ. Λιάνης είχε προτείνει το ΟΑΚΑ να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης», ξέρετε (ρητορική η ερώτηση, όλοι ξέρουμε) γιατί δεν προχώρησε το θέμα και δεν τιμήθηκε ο τεράστιος «Γκάνγκστερ»; Γιατί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε προβάλει σθεναρή αντίσταση λέγοντας χαρακτηριστικά «το όνομα κάποιου δίνεται σε γήπεδο μετά τον θάνατό του». Τώρα που το γήπεδο στην Ηλεία ονομάστηκε «Γιώργος Βασιλακόπουλος», δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα, έτσι δεν είναι; Άλλη μία φορά απέδειξε ότι αγαπάει τον εαυτό του πιο πολύ από το ίδιο το άθλημα, ο άνθρωπος που ευθύνεται εν πολλοίς για την κατάντια του μπάσκετ στη χώρα μας και την Ευρώπη.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *