Home / Α1 / Μία στροφή πριν το τέλος…

Μία στροφή πριν το τέλος…

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2008
 
Η 25η αγωνιστική υπήρξε διαφωτιστική όσον αφορά την κατάταξη του πρωταθλήματος. Πρώτον, μας έδωσε την ομάδα που θα τερματίσει 1η στην κανονική περίοδο. Μπορεί να ήταν… κοινό μυστικό ότι ο Παναθηναϊκός θα έκοβε το νήμα πρώτος, αλλά μόλις το Σάββατο επιβεβαιώθηκε ότι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Σε έναν αγώνα χωρίς… σκοπιμότητες, όπως συνηθίζουν να λένε οι δημοσιογράφοι, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΛ τα έδωσαν όλα στην… επίθεση με αποτέλεσμα το 77-107.
 
Πιο πέρα, στην Πάτρα, ο Κολοσσός κατάφερνε να βάλει 35 πόντους στην τρίτη περίοδο και να συντρίψει εν τέλει την Ολυμπιάδα με 81-107. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι, το οποίο βρέθηκε να χάνει με 36-25. Αλλά είπαμε, η Ολυμπιάδα πλέον αλλοιώνει το πρωτάθλημα. Αυτό χωρίς να αποτελεί μομφή προς τους εναπομείναντες παίκτες, οι οποίοι προσπαθούν μόνοι τους κι αβοήθητοι να σώσουν τα προσχήματα. Ο Μπογονικολός απ’ την άλλη, ξέρει να ζητάει και να διαμαρτύρεται τη στιγμή που η ομάδα του αποτελεί ντροπή για την Α1.
 
Στη μάχη της παραμονής, ο ΑΓΟΡ του Αργύρη Πεδουλάκη έστειλε τον ΠΑΟΚ αδιάβαστο στην Κρήτη, διαλύοντάς τον με 89-62. Ο ΑΓΟΡ τρέχει σερί 6-2 στις τελευταίες 8 αγωνιστικές. Το είχαμε πει ότι ο Πεδουλάκης θα βρει τρόπο να κάνει την ομάδα του ανταγωνιστική, αλλά μάλλον άργησε 2-3 αγώνες και δεν ξέρουμε αν θα προλάβει πια. Απ’ την άλλη, αίφνης οι διθύραμβοι για την… ψυχή του ΠΑΟΚ και την καρδιά της μεγάλης ομάδας, έγιναν μακρινή ανάμνηση.
 
Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο “δικέφαλος” δύσκολα θα πέσει.
Πέφτει ο Κολοσσός: αν χάσει από την ΑΕΚ και την ίδια ώρα ΠΑΟΚ και ΑΓΟΡ κερδίσουν Άρη και Ολυμπιακό αντίστοιχα.
Πέφτει ο ΠΑΟΚ: α) αν χάσει από τον Άρη και ο Κολοσσός κερδίσει την ΑΕΚ, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ΑΓΟΡ στο δικό του ματς, β) αν χάσει από τον Άρη, χάσει ο Κολοσσός από την ΑΕΚ και κερδίσει ο ΑΓΟΡ τον Ολυμπιακο.
Πέφτει ο ΑΓΟΡ: α) αν χάσει από τον Ολυμπιακό και κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Κολοσσός στο δικό του παιχνίδι, β) αν κερδίσει τον Ολυμπιακό και κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη και ο Κολοσσός την ΑΕΚ, γ) αν χάσει από τον Ολυμπιακό, χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Άρη και χάσει ο Κολοσσός από την ΑΕΚ.
 
Ακόμη δηλαδή, ο ΑΓΟΡ είναι εκείνος που βρίσκεται πιο κοντά στην Α2 και πλέον το θέμα θα ξεκαθαρίσει ανάλογα με το ποιος θα κάνει ζημιά (νίκη) στο τελευταίο ματς. Ολυμπιακός και Άρης είναι παντελώς αδιάφοροι, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που θα παίζει για την εξάδα. Και μιας και η κουβέντα το έφερε στην εξάδα, η λογική λέει ότι όποιος από τους ΑΕΚ και Μαρούσι (με ΑΕΛ) κερδίσει την τελευταία αγωνιστική, αυτός θα είναι που θα βγει 6ος. Αν κερδίσουν και οι δύο, τότε 6ο είναι το Μαρούσι.
 
Για την οκτάδα παλεύουν ακόμη Ολύμπια, ΑΕΛ και Αιγάλεω. Η Ολύμπια έχει τον Πανιώνιο στην έδρα της, η ΑΕΛ το Μαρούσι έξω και το Αιγάλεω (με ένα βαθμό λιγότερο) Άρη έξω και Ολυμπιάδα μέσα. Αυτό σημαίνει ότι λογικά το Αιγάλεω θα είναι οκτάδα και όπως είχαμε προβλέψει, οι δύο της Λάρισας θα μείνουν έξω. Πάντως, για να είμαστε προετοιμασμένοι, σε ισοβαθμία ΑΕΛ-Ολύμπιας η ΑΕΛ έχει πλεονέκτημα, Αιγάλεω-Ολύμπιας το έχει η Ολύμπια και Αιγάλεω-ΑΕΛ το έχει το Αιγάλεω.
 
Στην τριπλή, θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα, αν τύχει. Αυτός που πραγματικά έχασε κάτι και άλλαξε η κατάστασή του αυτή την εβδομάδα, ήταν ο Πανελλήνιος. Παρότι το πάλεψε με τον Ολυμπιακό, έχασε στην παράταση και δεν μπόρεσε να μείνει στην 4η θέση. Πλέον, θα είναι 5ος, εκτός κι αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα ο Πανιώνιος χάσει στη Λάρισα από την Ολύμπια. Δύσκολο…
 
Ειδική μνεία θα κάνω στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 τάπες έπαιξε όπως ακριβώς θα περιμέναμε με βάση το ταλέντο του. Σαν μια έκδοση 3-4αριού του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα τον βοηθήσει αφάνταστα, οπότε ας ελπίσουμε να σταθεροποιηθεί σε τέτοια επίπεδα. Είπαμε, έχει δρόμο το καλοκαίρι μας. Όσο για την ΑΕΚ, κέρδισε την Ολύμπια και ελπίζει για την 6η θέση. Η 6η θέση σημαίνει… όχι αιώνιοι στα πλέι οφ. Άρα ελπίδες για τετράδα απέναντι στον Άρη.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *