Home / Α1 / Βόμβα αποχώρησης από Δ. Γιαννακόπουλο!

Βόμβα αποχώρησης από Δ. Γιαννακόπουλο!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό κατηγορώντας τον Θανάση Γιαννακόπουλο για προδοσία, κάλεσε όποιον ενδιαφέρεται να πάρει τις μετοχές της ομάδας ακόμη και δωρεάν, ενώ είπε ότι αν δεν βρεθεί άμεσα ενδιαφερόμενος θα παραδώσει τις μετοχές στον ερασιτέχνη, ουσιαστικά καταστρέφοντας την ομάδα, που δεν θα έχει, προφανώς, δυνατότητα να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Το κάλεσμα για έκτακτη συνέντευξη τύπου από τον Δ. Γιαννακόπουλο δεν παραξένεψε κανέναν το πρωί της Παρασκευής, καθώς είχε προηγηθεί η σύλληψη του Μάικ Μπατίστ το βράδυ της Πέμπτης, λόγω χρεών ύψους 200.000 ευρώ προς την εφορία. Όλοι θεώρησαν ότι ο ισχυρός άντρας των «πρασίνων» θα μιλούσε γι’ αυτό το θέμα για να δώσει εξηγήσεις. Όμως, δεν ήταν καθόλου έτσι, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε σήμερα τα 200.000 ευρώ, ο Μπατίστ αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε άλλα να πει και μάλιστα λίγες ώρες πριν η ομάδα του παίξει το παιχνίδι που θα κρίνει εν πολλοίς την πρώτη θέση του ομίλου της στην Ευρωλίγκα.

Το timing δεν ξέρω τι εξυπηρετεί
, εκτός του ότι κατέλαβε τους πάντες εξ απίνης, από τους οπαδούς της ομάδας, τους δημοσιογράφους, ως τους παίκτες, ακόμη και τους αδελφούς Γιαννακόπουλους. Ίσως, ο Δ. Γιαννακόπουλος ήθελε να προλάβει να μιλήσει πριν διαρρεύσει το οτιδήποτε στον τύπο, ίσως συγχύστηκε τόσο πολύ που προέβη σε ενέργεια χωρίς να σκεφτεί το χρόνο, ίσως έκανε κακό υπολογισμό, ίσως ήθελε να δει τις αντιδράσεις του κόσμου το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση, αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό αυτή η ανακοίνωση μπορεί και να τον «διαλύσει» απόψε, δεν είναι και λίγο οι παίκτες να μαθαίνουν 8 ώρες πριν το ματς ότι μπορεί και να μην πληρωθούν ποτέ από το σύλλογο στον οποίο παίζουν. Κακή κίνηση για τον ισχυρό άντρα της ομάδας, τουλάχιστον ως προς το timing της, δείχνει ότι δεν σκέφτηκε τους 12 που θα πατήσουν παρκέ απόψε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Βέβαια, ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει ιστορικό εν βρασμώ κινήσεων, οι οποίες στη συνέχεια “σκάνε” πιο ελαφρά απ’ όσο θα περίμενε κανείς.

Απ’ την άλλη, για ποιο ματς απέναντι στη Φενέρ μπορεί να μιλάει κανείς όταν στον Παναθηναϊκό δεν ξέρουν καν αν θα… υπάρχει η ομάδα αύριο; Με τη λογική ότι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος έλεγαν ότι προσπαθούσαν επί δύο χρόνια να πουλήσουν τον Παναθηναϊκό και κανείς δεν βρέθηκε που να ενδιαφερθεί να αγοράσει την ομάδα, τότε πώς να βρεθεί τώρα; Τη στιγμή, μάλιστα, που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατηγορεί τον Θανάση Γιαννακόπουλο για προδοσία και ψευδή στοιχεία, λέγοντας ότι η ομάδα έχει χρέη που αυτός δεν μπορεί να καλύψει;

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια των όσων έλεγε και αποχώρησε χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις:

«Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που έχετε έρθει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σε αυτό το κάλεσμα. Δεν είναι ευχάριστα τα πράγματα που έχω να πω σήμερα. Θα σας κάνω μια πολύ σύντομη αναδρομή, το 1987 η οικογένεια μου ανέλαβε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Όπως όλοι γνωρίζετε, την διαχείριση την είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, από το 2002 αυτή πέρασε στον Θανάση Γιαννακόπουλο. Τα τελευταία δυο χρόνια έχοντας αποφασίσει ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος να αποχωρήσουν από το Παναθηναϊκό ψάξαμε να βρούμε κάποιους αγοραστές αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Λόγω της αγάπης που υπάρχει για τον Παναθηναϊκό σε όλη την οικογένεια, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας και για το μπάσκετ συνολικά, αποφάσισα να βγω μπροστά και με τις οικονομικές δυνατότητες που έχω να κρατήσω το σύλλογο σε όποιο επίπεδο γίνεται».

«Όταν ζήτησα από τους ανθρώπους και τους συνεργάτες του Θανάση Γιαννακόπουλου το καλοκαίρι να πάρω στα χέρια μου τα οικονομικά στοιχεία, με κορόιδεψαν οικτρά. Το καλοκαίρι που ανέλαβα είχα μια πολύ διαφορετική εικόνα για τα οικονομικά της ΚΑΕ και σήμερα πήρα στα χέρια μου την πραγματική εικόνα, η οποία δεν είναι αυτή που μου παρουσίασαν το καλοκαίρι. Πολλοί έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο έφυγε ο κύριος Ομπράντοβιτς. Ο κύριος Ομπράντοβιτς έφυγε γιατί του χρωστούσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πάρα πολλούς μισθούς. Αθλητές φύγανε το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ο ίδιος. Για όλα αυτά υπάρχουν αποδείξεις. Όχι ενδείξεις, αποδείξεις, που είναι στην διάθεση σας οποτεδήποτε τις ζητήσετε».

«Λυπάμαι που λέω ότι δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες που αφήσατε, είχα όλη την καλή διάθεση να συνεχίσω να κρατήσω τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται Πολλοί από εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα έχετε κάνει έναν ανελέητο πόλεμο στο πρόσωπο μου και στην ΚΑΕ. Πολλοί από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού με έχουν κατηγορήσει για πάρα πολλά πράγματα, για την φυγή του Ομπράντοβιτς, για την φυγή παικτών και δεν έχω ανοίξει το στόμα μου. Γιατί αυτό κάνει ένας άνθρωπος για την οικογένεια του. Για το αίμα του κρατάει το στόμα του κλειστό και δέχεται τα πάντα. 38 χρονών έχω πάρα πολλές δυνάμεις και μπορώ να δεχθώ τα πάντα αλλά όχι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα

«Λυπάμαι, δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό, όσο και αν το θέλω. Οι μετοχές είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε, αν θέλει ας έρθει να τις πάρει ο κύριος Θανάσης Γιαννακόπουλος, του τις κάνω δώρο, αν θέλει να έρθει οποιοσδήποτε άλλος Παναθηναϊκός που να έχει την οικονομική δυνατότητα, είμαι έτοιμος να τις παραχωρήσω δωρεάν και, αν δεν βρεθεί κάποιος, δεν μου παραμένει άλλη λύση από το να τις επιστρέψω στον ερασιτέχνη, εκεί που ανήκουν. Σας ευχαριστώ πολύ, δεν έχω να πω κάτι άλλο…»

Προφανώς, η ανακοίνωση αυτή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στον Παναθηναϊκό. Η οικογένεια Γιαννακόπουλων μοιάζει σε ρήξη, σίγουρα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος θα απαντήσει στα όσα, και δεν είναι λίγα, τον κατηγορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Εν πολλοίς ο Δ. Γιαννακόπουλος λέει ότι ο θείος του κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό, ότι χρωστούσε λεφτά σε παίκτες και στον Ομπράντοβιτς, ότι λίγο-πολύ στην ομάδα υπήρχε μια ομερτά κακοδιαχείρισης μέχρι τώρα, με παίκτες να είναι απλήρωτοι και να μην μιλούν, με ψεύτικα στοιχεία να βγαίνουν προς τα έξω. Και όλα αυτά οδήγησαν στο ολικό καλοκαιρινό λίφτινγκ της ομάδας, που τώρα, λέει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εξηγείται ότι έγινε λόγω χρεών της προηγούμενης διοίκησης.

Προς το παρόν, βέβαια, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στα όσα ακούμε. Το «τα στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει» δεν είναι… στοιχεία, είναι διάθεση. Και σίγουρα υπάρχει και άλλη πλευρά στην υπόθεση, αυτή του Θανάση Γιαννακόπουλου, που ακόμα δεν έχει αντιδράσει.

Το θέμα, πάντως, έχει ως εξής: για πρώτη φορά από το 1987 που οι Γιαννακόπουλοι ανέλαβαν τον Παναθηναϊκό, δεν έχουν κοινό μέτωπο στις κινήσεις τους. Για πρώτη φορά το ένα μισό της οικογένειας κατηγορεί το άλλο μισό, με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να βρίσκεται στη μέση όλων αυτών, καθώς απ’ τη μία είναι ο γιος του και απ’ την άλλη ο αδερφός του.

Αν αληθεύουν τα όσα λέει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αν όντως τα χρέη της ομάδας προς τρίτους είναι τόσα πολλά ώστε να μην μπορεί να τα καλύψει, δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για νέο αγοραστή, ή για νέο ισχυρό άντρα που θα δεχτεί τώρα να αναλάβει την ομάδα και να χρεωθεί όσα ο Δ. Γιαννακόπουλος λέει ότι αδυνατεί.

Απ’ την άλλη, μεγάλο ρόλο θα παίξει το τι θα πει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αν, φερ’ ειπείν μιλήσει για χρέη που η δική του πλευρά είχε σκοπό να αναλάβει ούτως ή άλλως, τότε λογικά δεν αλλάζει τίποτα στην ομάδα και σταδιακά οι σημερινές πληγές θα γιατρευτούν και ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στη ρουτίνα του.

Αλλά, σε όλα αυτά, παίζει ρόλο και τι στάση έχει κρατήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσα στην οικογένεια, αν είχε ενημερώσει τους δύο αδερφούς για τις κινήσεις του πριν τις κάνει, κάτι το οποίο, με τα ως τώρα δεδομένα, δεν προκύπτει από πουθενά. Αν προτίμησε να βγάλει προς τα έξω τα της οικογένειας χωρίς να μιλήσει με τον πατέρα του και τον θείο του, τότε μάλλον έρχονται «μαύρες» στιγμές στα του Παναθηναϊκού. Και, βέβαια, δεν έκανε καθόλου καλό στην ηρεμία της ομάδας, το γεγονός ότι ο νέος ισχυρός άντρας επέλεξε τέτοια κίνηση μετά από ούτε 6 μήνες στο τιμόνι της, όποια κι αν είναι η εξέλιξη του θέματος.

Χειροπιαστά, αν δεν πάρει πίσω τα της αποχώρησης ο Δ. Γιαννακόπουλος και δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος άμεσα, τότε ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει ακόμα και με διάλυση, καθώς δεν είναι εκ των πραγμάτων δυνατόν για τον ερασιτέχνη να καλύψει τα συμβόλαια των παικτών, όσων δεν έχουν όρους εγγύησης μέσω τηλεοπτικών ή άλλων συμφωνιών. Μετά η όλη σεζόν επαφίεται στην καλή διάθεση των παικτών να παίξουν… χαρίζοντας χρήματα. Διαδικασία γνωστή στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά που κανείς μας δεν περίμενε ότι θα δει στον Παναθηναϊκό.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και σίγουρα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Αυτές οι ημέρες ίσως σηματοδοτήσουν νέα σελίδα (πιο φτωχή) στο ελληνικό μπάσκετ, ίσως στο μέλλον αναφέρονται ως ορόσημο, ίσως πάλι να είναι απλώς μια φωτοβολίδα που θα σβήσει όσο θεαματικά άναψε, ανάλογα πώς θα αντιδράσουν οι δύο αδερφοί Γιαννακόπουλοι. Απ’ την άλλη, όλοι θυμόμαστε την ανακοίνωση αποχώρησης των αδελφών Αγγελόπουλων πριν λίγα καλοκαίρια, ανακοίνωση που έμεινε απλώς να αιωρείται ως απειλή και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ίδωμεν…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *