Home / Α1 / Σάρας ο Πόθος, Σόφο το Πάθος

Σάρας ο Πόθος, Σόφο το Πάθος

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2007

Δεν είναι μυστικό ότι το καλοκαίρι αναμένεται θερμό μετεγγραφικά για τους ερυθρολεύκους. Φώτσης και Ζήσης βρίσκονται ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα, ενώ άπαξ και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφασίσει να επιστρέψει στη Γηραιά Ήπειρο, ο Ολυμπιακός ετοιμάζει μεγαλειώδη πρόταση. Ο Λιθουανός άσος στο NBA παίρνει λιγότερα λεφτά (μιλάω για καθαρά λεφτά, χωρίς εκείνα που πληρώνει ο ίδιος στην εφορία) απ’ όσα παίρνει ο Μάτσε. Περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο Αγγελόπουλος δεν έχει κρύψει ότι είναι ο πόθος του να υπογράψει τον παίκτη αυτόν. Όσο για τη διάθεση που έχει; Ήταν ξεκάθαρος λέγοντας: «Όσοι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν απογοητευτεί, θα τα ξεχάσουν όλα όταν σε 1,5 μήνα δουν τις μετεγγραφές».

Πάντως, το θέμα του Σχορτσιανίτη δείχνει να πληγώνει τον Ολυμπιακό συνεχώς. Ο Σοφοκλής βρίσκεται πλέον σε ανοικτή κόντρα με τον Γκέρσον και τα πράγματα δεν πρόκειται να καλυτερέψουν. Μετά το επεισόδιο πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, ο Γκέρσον έχει αποφασίσει να βάλει στον «πάγο» τον Big Sofo και αυτό κάνει. Όσο για το αν δικαιώνεται; Οι τέσσερις ψηλοί του Ολυμπιακού που έπαιξαν στο πρώτο ματς με τον Αρη (Ζίζιτς, Μπουρούσης, Στακ, Βασιλόπουλος) είχαν μαζί 15 πόντους και 15 ριμπάουντ με 4/15 σουτ εντός παιδιάς. Απ’ την άλλη πλευρά, οι Ουίλκινσον, Μάσεϊ, Γιαννούλης και Σιγάλας (έπαιξε στο 4 όσο και ο Βασιλόπουλος) είχαν 26 πόντους και 19 ριμπάουντ με 11/25 εντός παιδιάς. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείσαι μεγάλος προπονητής και να αφήνεις την προσωπική σου κόντρα να μπει πάνω από την ομάδα (εταιρεία) στην οποία δουλεύεις. Είναι σαν να πάει ο προϊστάμενος στο γραφείο του, να αντιπαθεί έναν υπάλληλο και να του πει «εσύ δε θα δουλέψεις σήμερα, θα κάθεσαι εδώ να μας κοιτάς». Είναι σοβαρός άνθρωπος αυτός; Πώς είπατε κύριε Γκέρσον;

Ο Σοφοκλής σίγουρα έχει κάνει λάθη. Ο Γκέρσον περισσότερα. Όμως, στο τέλος κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Δεν θυσιάζεις την ομάδα για τα δικά σου ναζάκια λες και είσαι 10 χρονών. Ο πρώτος ημιτελικός με τον Αρη φώναζε ότι ήθελε τον Σχορτσιανίτη. Όμως, ο Γκέρσον έδειξε και πάλι ότι είναι «λίγος» για τον Ολυμπιακό. Πολύ λίγος. Το λάθος του Αγγελόπουλου είναι ότι τον κράτησε και τον στήριξε, ενώ η απόφαση αλλαγής του το καλοκαίρι είναι ειλημμένη. Όσο για τα συστήματα (;) που έχει βγάλει ο Ισραηλινός για τους Ντόμερκαντ και Ματσιγιάουσκας, ας μην αρχίσω καν… Θα τα πούμε άλλη φορά.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *