Home / Α1 / Καλοκαιρινές μετακινήσεις

Καλοκαιρινές μετακινήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2009
Σε… δεύτερη έκρηξη είναι το μετεγγραφικό παζάρι τις τελευταίες ημέρες, και θεωρώ ότι σίγουρα η ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι ξεκάθαρα ο Άρης. Βέβαια, μπορεί οι «κίτρινοι» να είναι εκείνοι που έχουν κάνει τις πιο θεαματικές κινήσεις, αλλά δεν είναι και οι μόνοι.

Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση των Ντικούδη, Χατζηβρέττα, ενώ βρίσκεται μια ανάσα και από τον Ταπούτο. Αν ολοκληρώσει και την ομολογουμένως πιο δύσκολη μετεγγραφή του Μάσεϊ για την οποία προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό, τότε θα είναι από τον Ιούλιο ένα σκαλί πιο πάνω από πέρσι. Ο Ταπούτος πλέον παίζει αρκετά καλά, ενώ όσοι τον είχαν δει στα 20 και τον άκουσαν στις προπέρσινες δηλώσεις του αναφορικά με την καριέρα του, περιμένουν την έκρηξη που έχει ο ίδιος υποσχεθεί στον εαυτό του. Και ο Άρης είναι ένα σωματείο που προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Ο Ντικούδης μπορεί να μην είναι ο Ντικούδης του 2002-06, αλλά είναι πολύ σημαντική μετεγγραφή και θα βοηθήσει σίγουρα, ανεβάζοντας επίπεδο τη φροντ λάιν του Άρη. Αυτή που θεωρώ εγώ κίνηση ματ είναι του Νίκου Χατζηβρέττα. Μπορεί ο Χατζηβρέττας να είχε συμπληρωματικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, αλλά πρόκειται για έναν από τους πιο προικισμένους Έλληνες παίκτες και θα κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια του Άρη.

Η υπόθεση Μάσεϊ είναι πολύ δύσκολη, καθώς το κασέ του Αμερικανού είναι πολύ ψηλό, παρά τις ομολογουμένως… φιλότιμες προσπάθειες του Πλάθα να του το κατεβάσει. Πάντως, αν ο Άρης πάρει και τον Μάσεϊ, θα έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή φροντ λάιν, και θα πρέπει να ευχαριστεί τον Πλάθα…

Ο έτερος πρωταθλητής των μετεγγραφών ως τώρα είναι μάλλον ο Πανελλήνιος που πήρε και τον Ξανθόπουλο. Ο Ξανθόπουλος θα βοηθήσει, παρότι επιθετικά δεν είναι ιδιαίτερη απειλή. Πάντως, όλοι θυμόμαστε το αδιέξοδο στο οποίο έφτασε ο Πανελλήνιος πέρσι όταν τραυματίστηκε ο Καλαϊτζής, κάτι που οι άνθρωποι της ομάδας φροντίζουν να μην ξανασυμβεί.

Από εκεί και πέρα, η κινητικότητα είναι μειωμένη, αλλά είναι φυσιολογικό, καθώς δεν έχει μπει ακόμη ο Αύγουστος. Σημαντική η κίνηση του Αμαρουσίου να πείσει τον Κις να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Δεν ήτα εύκολο, ο Κις την άνοιξη… δεν την πάλευε καθόλου στους «κιτρινόμαυρους» επειδή ήταν απλήρωτος 3 μήνες και η οικογένειά τους στις Η.Π.Α. είχε μεγάλο πρόβλημα με δάνεια. Όμως, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και πείστηκε να μείνει. Ο Κις μπορεί να αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα, ενώ ομάδα με προπονητή τον Μπαρτζώκα χρειάζεται τέτοιους παίκτες, καθώς μπορεί αμυντικά να σπάει κόκκαλα, αλλά στην επίθεση κολλάει αν δεν έχει χαρισματικούς παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κίνηση πάρα πολύ σημαντική. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο Σάρας πέρασε τον Παναθηναϊκό από τον ημιτελικό στο Βερολίνο, ενώ εκείνος ήταν «όλα τα λεφτά» στους τελικούς του 2008. Αυτό το λέω επειδή ο Σάρας έχει δεχτεί ανόητα, απαράδεκτα και ακατανόητα πολλή κριτική στην Ελλάδα. Ο Γιασικεβίτσιους είναι εγγύηση και αν με ρωτάτε όποια ομάδα τον έπαιρνε θα έπρεπε να πανηγύριζε.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Κελάτι, σε μια μετεγγραφή που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Γκριρ; Αφού δεν μπορεί να βοηθήσει στον άσο, και δύσκολα δημιουργεί για τον εαυτό του, αποκτήθηκε ουσιαστικά για το δολοφονικό του σουτ. Ο Κελάτι είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη, αλλά να πάρει… 19 τρίποντα σε ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού δεν πρόκειται. Οπότε θα πρέπει να επιλέγει πότε να σουτάρει και να κρατήσει τα ποσοστά του πάνω από το 40%. Θα δούμε. Και μη μου πει κανείς ότι αποκτήθηκε… για τις αμυντικές του ικανότητες. Κανείς δεν παίρνει Αμερικανό επειδή παίζει άμυνα. Λάθος. Παίρνει. Ο Μπαρτζώκας τον Μπέλσερ. Αν ο Ολυμπιακός ήθελε παίκτη που να κάνει τη διαφορά στην άμυνα, ιδίως με το πρόβλημα του Βασιλόπουλου, ένα είναι το όνομα στην Ευρώπη: Μαντσινέλι. Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει στο μετεγγραφικό παζάρι, ενώ ταυτόχρονα αναζητά και τη χαμένη του λογική. Εννοώ ότι δεν βρίσκω λογική να προσφέρεις 5 εκατομμύρια δολάρια στον Ρόμπινσον και να μην δίνεις 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον Κλέιζα, που για μένα δεν μαρκάρεται από κανέναν παίκτη στην Ευρώπη. Αλλά έχουμε καιρό να τα πούμε για τον Ολυμπιακό, όταν ολοκληρώσει τις κινήσεις του.

Στα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας δεν αναφέρθηκα, καθώς περιμένω να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα τα πούμε τότε αναλυτικά…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *