Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Τα αστέρια της διοργάνωσης

Τα αστέρια της διοργάνωσης

Δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου 2008

Από τους 144 μπασκετμπολίστες που θα αγωνιστούν στο Πεκίνο τις επόμενες ημέρες, υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν. Αυτοί που θα κλέψουν την παράσταση επιχειρώντας να σηκώσουν την ομάδα τους στην πλάτη τους. Παρακάτω επιλέγουμε δύο παίκτες από κάθε ομάδα που θα λάμψουν τις επόμενες ημέρες, αναφέροντας τα κριτήρια με τα οποία ξεχωρίσαμε αυτούς. Ποιους θα απολαύσουμε στο Πεκίνο;

Α ΟΜΙΛΟΣ

Αργεντινή: Δεύτερη στην Αμερική και κάτοχος του τίτλου. Εμάνουελ Τζινόμπιλι: Ο πολυτάλαντος Μανού, ένας παίκτης-ορχήστρα, ο μοναδικός μπασκετμπολίστας στον κόσμο που αποδίδει τόσο καλά ως ηγέτης και ως ρολίστας. Λουίς Σκόλα: Σούπερ-σταρ στην Ευρώπη, σούπερ-ρούκι στο NBA, ο Σκόλα αφού απέδειξε ότι μπορεί να παίξει παντού, θα στηρίξει στα μυώδη χέρια του και την αλμπισελέστε.

Αυστραλία: Οι πρωταθλητές Ωκεανίας. Άντριου Μπόγκουτ: Ένας από τους καλούς σέντερ του NBA, ξέρει μπάσκετ, «απογείωσε» τις μικρές εθνικές, ψάχνει το ξέσπασμα και με την αντρών. Ντέιβιντ Άντερσεν: Σταρ στην Ευρώπη και σημαντικός παίκτης για κάθε ομάδα. Σέντερ με «πλαστικές» κινήσεις και σουτ «με κλειστά μάτια»» από μέση απόσταση.

Ιράν: Πρωταθλητές Ασίας. Σαμάντ Νικχά Μπαχράμι: Ο MVP του Πανασιατικού Πρωταθλήματος, ο ύψους 2.01 φόργουορντ θα παίξει και για τον αδερφό του (επίσης διεθνής μπασκετμπολίστας) που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το Δεκέμβρη του 2007. Χαμέντ Χαντάντι: Ο παίκτης-κλειδί του Ιράν, θα παίξει στους Ολυμπιακούς και έπειτα θα μαζέψει βαλίτσες για το NBA.

Κροατία: Από το προολυμπιακό. Ζόραν Πλάνινιτς: Ο «επόμενος Παπαλουκάς» της Ευρώπης, ένας πληθωρικός πλέι-μέικερ, θα είναι ο ηγέτης της Κροατίας. Μάρκο Πόποβιτς: Ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη, αποτελεί τον… αστάθμητο παράγοντα σε όσους πιστεύουν ότι θα κερδίσουν εύκολα την Κροατία.

Λιθουανία: Οι τρίτοι στην Ευρώπη. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Ένας μοναδικός συνδυασμός μεγάλου πασέρ και σκόρερ, ο «πράσινος» Σάρας είναι από τις ατραξιόν της διοργάνωσης. Ραμούνας Σισκάουσκας: Το καλύτερο «τριάρι» στην Ευρώπη, ένας παίκτης που ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο ανά πάσα στιγμή.

Ρωσία: Οι πρωταθλητές Ευρώπης. Αντρέι Κιριλένκο: Ο AK-47 ανεβάζει δύο επίπεδα τη Ρωσία, τα κάνει όλα και παραμένει ταπεινός. Ένας από τους πραγματικά μεγάλους της εποχής του. Τζέι-Αρ Χόλντεν: Καταξιώθηκε ως ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη και στη Ρωσία «πίνουν νερό στο όνομά του». Το «κλειδί» της ομάδας.

Β ΟΜΙΛΟΣ

Αγκόλα: Πρωταθλητές Αφρικής. Ολίμπιο Τσιπριάνο: Ο πιο γνωστός παίκτης της Αγκόλας, MVP των Παναφρικανικών του 2005 και πρώτος σκόρερ της ομάδα στο Παγκόσμιο του 2006. Χοακίμ Γκόμες: Τεσσαροπεντάρι που έχει παίξει στη Γερμανία και την Ολλανδία. Καλός σκόρερ, τραβιέται και μακριά από το καλάθι, ενώ έχει παίξει και μια τετραετία στο NCAA και το κολέγιο του Βαλπαραίσο.

Γερμανία: Από το προολυμπιακό. Ντιρκ Νοβίτσκι: Η επιτομή του σύγχρονου μπάσκετ, ο καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ο παίκτης-μία ομάδα μόνος του, ο λόγος ύπαρξης αυτής της Εθνικής, ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Κρις Κάμαν: Ένας από τους καλύτερους σέντερ στο NBA, γεμίζει με ελπίδα της γερμανική ομάδα ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στον Νοβίτσκι. Δυνατός και καλός ψηλός με έφεση στο ριμπάουντ.

Ελλάδα: Από το προολυμπιακό. Θοδωρής Παπαλουκάς: Ο αρχηγός της ομάδας και ο ψυχολογικός ηγέτης της, ο καλύτερος κλασικός πλέι-μέικερ στην Ευρώπη, ο «Μίδας» του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δημήτρης Διαμαντίδης: Ο καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη, ο παίκτης που λατρεύει να έχει κάθε προπονητής, ο απόλυτος άνθρωπος – clutch του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ.

ΗΠΑ: Πρωταθλητές Αμερικής. Κόμπι Μπράιαντ: Ο ΜVP του φετινού NBA, ένας από τους μεγάλους σύγχρονους σκόρερ, μπήκε στην Εθνική και η παρουσία του δίνει μεγάλες ελπίδες στους Αμερικανούς ότι μπορεί να τους ανεβάσει ένα επίπεδο. Τζέισον Κιντ: Το «μυαλό» της ομάδας, ο μοναδικός παίκτης της διοργάνωσης, εκτός από τους κατόχους Αργεντίνους, που έχει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή του, από τους λίγους πλέον εν ενεργεία διεθνείς Αμερικανούς που δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα με τη φανέλα της Εθνικής.

Ισπανία: Δεύτερη στην Ευρώπη, παγκόσμια πρωταθλήτρια. Πάου Γκασόλ: Ο καλύτερος Ευρωπαίος σέντερ, ένας αληθινός ηγέτης, ένας μεγάλος παίκτης, ξεχωρίζει σε όποια ομάδα και αν παίζει. Χουάν Κάρλος Ναβάρο: Σαν άλλος Ντανίλοβιτς, έφυγε ως σουπερστάρ από την Ευρώπη, απέδειξε ότι μπορεί να έχει ρόλο στο NBA και ξαναγύρισε για να είναι βασιλιάς. Ηγέτης και στην Εθνική Ισπανίας.

Κίνα: Διοργανωτές. Μινγκ Γιάο: Ένας από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης, ατραξιόν της διοργανώτριας χώρας και μπασκετικό φαινόμενο της ασιατικής ηπείρου, ο Γιάο είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η Κίνα στην προσπάθειά της για κάτι καλό. Γι Γιανλιάν: Το next best thing του κινεζικού μπάσκετ, ο Γι προσπαθεί να καθιερωθεί στο NBA, αλλά είναι ήδη σοοπερστάρ στη χώρα του.

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *