Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Στα δόντια του Καρχαρία!

Στα δόντια του Καρχαρία!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Αυγούστου 2008

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ = 86-79

Προσπάθησαν για την υπέρβαση οι Ρώσοι απέναντι στους Λιθουανούς στο σοβιετικό ντέρμπι, με αποτέλεσμα το ματς να καταλήξει να είναι πιο αμφίρροπο και από όσο το περιμέναμε και από όσο έδειξε το ορεξάτο ξεκίνημα των Λιθουανών ότι θα εξελιχθεί. Αυτό βασικά ήταν απόρροια της απόλυτης αδυναμίας των τελικών νικητών να περιορίσουν τόσο τον Κιριλένκο (ενδεικτικές οι… 19 βολές που σούταρε αλλά και τα 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 κλεψίματα, 3 τάπες), όσο και τον Χόλντεν (25 πόντοι και 5 ασίστ).

Τελικά, η πλάστιγγα έγειρε προς το πράσινο κυρίως χάρη σε κάποια σημαντικά καλάθια των Καουκένας και Σισκάουσκας, αλλά και μιας μεγάλης άμυνας του Γιαφτόκας, ο οποίος, με το σκορ στο 82-70 έπαιξε αρχικά άψογη άμυνα στο τρίποντο τον Κεϊρού λυγίζοντας τα πόδια χαμηλά και, στη συνέχεια της φάσης, ενώ είχε χάσει την ισορροπία του, σηκώθηκε και πρόλαβε να κάνει τάπα στον ίδιο παίκτη σε λέι-απ, σβήνοντας την τελευταία ελπίδα των Ρώσων. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα τα παίξουν όλα για όλα, πλέον, με την Αυστραλία.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΙΡΑΝ = 106-68

Υψηλά επίπεδα απόδοσης, για πρώτη φορά στο τουρνουά, έπιασε η Αυστραλία και καθάρισε χωρίς πολλή σκέψη το ματς με τους Ιρανούς. «Όλα τα λεφτά» πια το ματς με τους Ρώσους που θα κρίνει την είσοδο στην οχτάδα. Οι Ιρανοί έχασαν πολύ νωρίς την επαφή με το σκορ και δεν είχαν τη δυνατότητα σε κανένα σημείο να επιστρέψουν. Εντωμεταξύ, ο κόουτς των «μπούμερς» έσπευσε να προστατεύσει το καλό όνομα της ομάδας του από τους επικριτές, ζητώντας να μην ασκείται άδικη κριτική στον Μπόγκουτ.

ΚΙΝΑ-ΑΝΓΚΟΛΑ = 85-68

Σε ένα ματς στο οποίο δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, η Κίνα δε θα μπορούσε να ζητήσει τίποτα περισσότερο από το να έχει τον Γιάο σε μεγάλη μέρα. Ο μεγάλος Κινέζος σέντερ έβαλε 30 πόντους, και οδήγησε άλλους 4 παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων. Για τους διοργανωτές, τα πάντα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική με τη Γερμανία σε ένα ματς χωρίς αύριο. Η Ανγκόλα έκανε καλή δεύτερη περίοδο, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να κριθεί το ματς στην τρίτη περίοδο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ = 59-72

Οι Ισπανοί κέρδισαν τους Γερμανούς με 59-72, χωρίς να πιάσουν πάντως καλή απόδοση. Οι Γερμανοί στάθηκαν αρκετά καλά στο παρκέ παρά το γεγονός ότι η περιφέρειά τους αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Ο Ντιρκ Μπάουερμαν κατάφερε να φέρει τον αγώνα εκεί που ήθελε, σε πολύ αργό ρυθμό, ώστε να έχει ελπίδες να τον κερδίσει. Τι του κόστισε; Ένα νεκρό διάστημα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και η διαιτησία. Το διαιτητικό τρίο με τον Φακίνι προεξάρχοντα, ξεκίνησε τον αγώνα σφυρίζοντας 60-40 υπέρ των Ισπανών και τον τελείωσε με 90-10 περίπου. Οι τραγελαφικές καταστάσεις του τελευταίου δεκαλέπτου, που ο Νοβίτσκι έτρωγε το ξύλο της ζωής του και οι διαιτητές τον κοιτούσαν απαθείς χωρίς να σφυρίζουν, έκαναν μέχρι και τον… Ιωάννου να απηυδήσει. Έχουμε καταντήσει, η Ισπανία να είναι η Σερβία του 21ου αιώνα (BEN), όσον αφορά το λόμπι που έχει χτίσει και τα σφυρίγματα που παίρνει. Καταντάει αστείο πλέον και είναι ένας από τους λόγους που σχεδόν κανείς δεν συμπαθεί τους Ισπανούς (ο άλλος είναι ο τρόπος που προσβάλλουν την ακεραιότητα του παιχνιδιού με τη συμπεριφορά τους). Πια, οι Ισπανοί θα παίξουν με τους Αμερικάνους για την πρωτιά του ομίλου, ενώ οι Γερμανοί θα πρέπει να κερδίσουν του Κινέζους για να περάσουν στα προημιτελικά.  

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΚΡΟΑΤΙΑ = 77-53

 Οι Κροάτες πήγαν στο ματς με τους Αργεντινούς αήττητοι κι έχοντας κερδίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης (τέλος πάντων). Μετά… είδαν ότι δεν είναι όλα τα ματς ίδια. Πήγαν, είδαν και τώρα θέλουν… να ξεχάσουν. Έχοντας προκριθεί θα δουν χαλαροί το ματς με τη Λιθουανία, ώστε να αλλάξουν τη ροή του ομίλου, αλλά με τέτοια απόδοση, δεν πρόκειται. Οι Αργεντινοί έστειλαν μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο με την απόδοσή τους. Κυρίως προς την Ελλάδα που λογικά θα τους αντιμετωπίσει στην οκτάδα. Η εξάδα, και κυρίως η πεντάδα, έχει μάθει να διαχειρίζεται τις δυνάμεις της και θα πρέπει η εθνική να προσέξει πάρα πολύ. Θα τα πούμε στην ώρα τους αυτά.

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *