Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Την έπνιξε

Την έπνιξε

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2008

Η εθνική έκανε αυτό που έπρεπε στο δεύτερο παιχνίδι της, κερδίζοντας εύκολα τη Γερμανία. Οι Γερμανοί κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ για κάτι περισσότερο από μία περίοδο, αλλά η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Από την αρχή ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδειξε τις διαθέσεις της Ελλάδας, ουσιαστικά ξεκινώντας το ματς με το γνώριμο ζον πρες που είδαμε στο προολυμπιακό τουρνουά. Οι Γερμανοί δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουν, καθώς Χάμαν και Ρόλερ είναι αρκετά μέτριοι για να μπορέσουν να ορθώσουν ανάστημα και λογικά πνίγηκαν.

Ξεχωριστή περίπτωση αυτή του Κάμαν. Ο Μπάουερμαν χτες είπε: «Η Ελλάδα δεν έχει τον Παπαδόπουλο, εμείς έχουμε τον Κάμαν, άρα στη ρακέτα γέρνει υπέρ μας η κατάσταση». Μάλλον τα όσα είπε πήγαν στα ατά του «Δράκου» και… δεν του άρεσαν. Έβαλε τον Γλυνιαδάκη και οδήγησε τον Κάμαν στη χειρότερή του εμφάνιση με τα εθνικά χρώματα και μάλιστα… τόσο άνετα. Δίπλα στον Κάμαν, ο Νοβίτσκι για ακόμη μια φορά «έδειξε» ότι η Ελλάδα είναι η εθνική που σέβεται πιο πολύ απ όλες. Μετά από λίγο απλώς σταμάτησε να προσπαθεί και κράτησε δυνάμεις για τη συνέχεια.

Εννοείται ότι στη χώρα του «όλε και του γιούχα» όλοι έσπευσαν να αποθεώσουν την εθνική λέγοντας ότι βρήκε τον εαυτό της, ότι πάμε για μετάλλιο, ότι, ότι… Αυτοί που στα μέσα έθαβαν την ομάδα με την πρώτη ευκαιρία, τώρα άρχισαν πάλι να πανηγυρίζουν. Εμείς απλώς θα πούμε ό,τι είπαμε και προχτές. Η εθνική έχει τα φόντα για το χρυσό, η διοργάνωση είναι πολύ μεγάλη, υπομονή ως τα νοκ άουτ. Ότι θα κερδίζαμε τους Γερμανούς και θα κερδίσουμε Κινέζους και Ανγκολέζους το ξέραμε. Και από την αρχή τηρούσαμε στάση αναμονής για να νοκ άουτ.

Μεθαύριο περιμένουν οι Αμερικάνοι, σε έναν αγώνα που προσωπικά με αφήνει αδιάφορο βαθμολογικά. Αγωνιστικά και εγωιστικά είναι καλό να κερδίζεις κάθε αγώνα, αλλά πέρα τούτων πρέπει να ξέρεις πού να δίνεις το 100% και πού όχι. Χωρίς να θέλω να ακουστώ… περίεργος, αν είναι να τους κερδίσουμε μία φορά τους Αμερικάνους, προφανώς καλύτερα αυτό να γίνει στα νοκ άουτ.

 

Αν κοιτάξουμε ατομικά την απόδοση κάθε παίκτη της Εθνικής θα διαπιστώσουμε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα. Κατ’ αρχήν ο Σπανούλης είναι ο πιο φορμαρισμένος στην ομάδα αυτή τη στιγμή και δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσει στο σκορ με συνέπεια. Ο Παπαλουκάς, μπορεί να μπήκε ξανά μέτριος και να έκανε ορισμένα λάθη, ωστόσο, σταδιακά βρήκε τον καλό του εαυτό και απέδωσε καλά τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στο μοίρασμα της μπάλας. Ο Διαμαντίδης είναι διατεθειμένος να πάρει περισσότερες προσπάθειες, ενώ ο Βασιλόπουλος πείθει ότι σταδιακά θα βελτιώνει την απόδοση του. Σε λιγότερο καλή μέρα βρέθηκε σήμερα ο Ζήσης, ενώ ο Πελεκάνος μοιάζει λίγο χειρότερος από ότι στο Προολυμπιακό, αλλά έτσι κι αλλιώς έχει αποκτηθεί για συγκεκριμένες αποστολές.

Στους ψηλούς, αξίζει ειδική μνεία να γίνει στον Αντρέα Γλυνιαδάκη, που σήμερα ξεκίνησε βασικός και έκανε καλή εμφάνιση, όπως πάντα φιλότιμος και πρόθυμος, ίσως φυλάσσεται για ορισμένους ειδικούς ρόλους στα νοκ άουτ. Μετά τον αγώνα δήλωσε ότι… δεν κομπλάρει, αφού έχει παίξει τόσο με τον Νοβίτσκι και τον Κάμαν, όσο και με τον Χάουαρντ, αντίπαλος στο NBA! Ο Πρίντεζης μπήκε αργά και ήταν έτοιμος να καταθέσει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και να ξεδιπλώσει τα αθλητικά του προσόντα. Από τους υπόλοιπους κανείς δεν εντυπωσίασε: ο Τσαρτσαρής επιθετικά ήταν εκτός κλίματος, ο Φώτσης καλούτσικους, ο Μπουρούσης ήταν μέτριος, ενώ ο Σχορτσιανίτης είναι ακόμα μάλλον ανέτοιμος αφού έχει και ένα πόνο στο καλάμι.

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *