Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Παρά λίγο… σοκ!

Παρά λίγο… σοκ!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2008

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΚΙΝΑ = 75-85 παρ.

 

Πήγαν οι Κινέζοι να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη της πρώτης φάσης, αλλά κάπου προς το τέλος… στέρεψαν. Οι υπερφίαλοι αλλά ικανότατοι Ισπανοί τους πήραν την μπουκιά από το στόμα, χάρη κυρίως στο πολύ καλό ματς του Παού Γκασόλ αλλά και τη διαφορά κλάσης στα ματς-απ των περιφερειακών. Η Κίνα, με καλή άμυνα και ευστοχία από τα 6.25 πήγε να κλέψει μια ανέλπιστη νίκη, αλλά την έχασε γιατί: 1. Δεν μπόρεσε να ελέγξει τα ριμπάουντ, 2. Τα γκαρντ της αποδείχθηκαν ανεπαρκή στις βασικές δουλειές στο τέλος, 3. Ο Γιάο είναι εμφανώς ανέτοιμος και προσπαθεί βασικά με το μπασκετικό του IQ, 4. Δεν κέρδισε στην κανονική διάρκεια, και τέτοια ματς δεν κερδίζονται στην παράταση.

 

Ουσιαστικά, οι οικοδεσπότες χτες έδειξαν ότι πράγματι έχουν δουλέψει ορισμένα πράγματα με τον Γιόνας Καζλάουσκας και είναι αρκετά βελτιωμένοι, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω και να φέρουν τα πάνω-κάτω στον όμιλο. Ο Γουάνγκ Ζιζί, επίσης, έδειξε ψήγματα του μεγάλου ταλέντου του, ταλέντο που του έδωσε ευκαιρίες για να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά τις έχασε εξαιτίας του εκρηκτικού χαρακτήρα του.

 

ΗΠΑ-ΑΓΚΟΛΑ = 97-76

 

Σε καμία κριτική δεν αντέχει το ματς, αφού οι δύο ομάδες μπήκαν πιο πολύ για να το χαρούν παρά για να βγάλουν συμπεράσματα. Οι ΗΠΑ έτρεξαν όσο μπορούσαν αλλά δεν εντυπωσίασαν και δεν έδειξαν ότι μπορούσαν ή ήθελαν να ισοπεδώσουν τον αντίπαλό τους, ενώ η Αγκόλα κράτησε μια αξιοπρεπή διαφορά χωρίς να έχει καμία διάθεση να παίξει καταστροφικά. Οι Αμερικάνοι μοίρασαν χρόνο και πόντους, ενώ οι Αγκολέζοι είχαν σήμερα εντυπωσιακά καλύτερο τον Μοράις.

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ = 85-68

 

Με περίπατο πήρε το ματς η Αργεντινή, αφού πήρε διαφορά από την πρώτη περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν άφησε την Αυστραλία να πιστεύει σε κάτι καλύτερο. Οι Λατίνοι μπόρεσαν και έδωσαν χρόνο και σε άλλους παίκτες από τους γνωστούς 6, ενώ, από την άλλη, οι Αυστραλοί δεν πείθουν, αν και θα έχουν την ευκαιρία με τη Ρωσία να διεκδικήσουν την πρόκριση. Για ακόμη μια φορά η φροντ-λάιν των Αυστραλών απογοήτευσε, αφού ο Σκόλα έκανε πάρτι στη ρακέτα.

 

 

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΡΩΣΙΑ = 85-78

 

Οι Κροάτες πέτυχαν μια νίκη που λίγοι περίμεναν απέναντι στους Ρώσους, πέρασαν στην οκτάδα, λογικά έκλεισαν την τρίτη θέση και πλέον κοιτάζουν τα ματς με Λιθουανούς και Αργεντινούς για να πάρουν το κάτι παραπάνω από τον όμιλο. Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα έπαιξε μυαλωμένα και ανάγκασε τους Ρώσους να ξεγυμνώσουν όλες τις αδυναμίες τους. Όπως για παράδειγμα την παντελή έλλειψη πόιντ γκαρντ μετά τον Χόλντεν. Ο Χόλντεν αγωνίστηκε 39 λεπτά, δεν πήρε δηλαδή ουσιαστικά ούτε ανάσα. Σε ματς που θα τον πιέζουν επί 40 λεπτά το θέμα είναι πόσο θα αντέξει. Ακόμη και με το Ιράν ο Αμερικανός είχε αναγκαστεί να μείνει στο παρκέ για 37 λεπτά. Και μιλάμε για διοργάνωση απέναντι στους καλύτερους του κόσμου και με ματς μέρα παρά μέρα. Οι Κροάτες δείχνουν πολύ συγκροτημένη ομάδα και φαίνεται ότι και στην οκτάδα θα δυσκολέψουν όποιον κι αν αντιμετωπίσουν, με τον τρόπο που παίζουν. Ξεχωριστό σε σχέση με το πρώτο τους παιχνίδι, το γεγονός ότι τώρα το κουπί τράβηξαν Πόποβιτς και Πλάνινιτς, αντί για τους ψηλούς. Αυτό δείχνει ικανότητα προσαρμογής στον αντίπαλο, ανάλογα με τα δυνατά του σημεία, αλλά και ικανότητα του Ρέπεσα να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του όταν το χρειάζεται. Οι Κροάτες είναι ως τώρα η (μικρή) έκπληξη του τουρνουά, αλλά όπως είπαμε, μετρούν τα νοκ άουτ, όχι ο όμιλος. Οι Ρώσοι μοιάζουν να επιστρέφουν στην μετριότητά τους και μπροστά τους έχουν το ματς με τους Λιθουανούς, που μπορεί να ολοκληρώσει τη μιζέρια τους.

 

ΙΡΑΝ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ = 67-99

 

Οι Λιθουανοί πολύ εύκολα διέλυσαν το Ιράν. Από το ματς κρατάμε το γεγονός ότι κανείς Λιθουανός δεν έπαιξε πάνω από 22 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αρκετά ξεκούραστοι την Πέμπτη στο ματς με τους Ρώσους. Όλοι σκόραραν έστω κι έναν πόντο, ενώ οι Λιθουανοί μοιάζουν να πατάνε γερά στα πόδια τους. Αν κερδίσουν και τους Ρώσους, το μόνο που θα απομένει θα είναι οι Κροάτες. Η πρώτη θέση στον όμιλο θεωρείται η μόνη… καλή στην από εκεί πλευρά του τουρνουά, καθώς οι άλλες τρεις οδηγούν σε Ελλάδα, Η.Π.Α. και Ισπανία (εκτός αν ο Ντιρκ έχει άλλη άποψη).

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *