Home / Α1 / Μπασκετικός Καζαμίας 2013!

Μπασκετικός Καζαμίας 2013!

Το 2012 άφησε τη θέση του στο 2013 και το Age of Basketball οφείλει πλέον να συνεχίσει την παράδοση, μιας και η επιτυχία των προβλέψεών του από το 2009 όταν και ξεκίνησε τον Καζαμία είναι απόλυτη. Έτσι, οι συνεργαζόμενοι μάγοι του site είναι και φέτος εδώ για να μοιραστούν τη σοφία τους και να μας διαφωτίσουν για όλα τα σημαντικά μπασκετικά γεγονότα που θα πρέπει να αναμένουμε το 2013!            

Ιανουάριος: Με ξαφνική απόφαση της ACB το ισπανικό πρωτάθλημα διακόπτεται επ’ αόριστον μέχρι οι απανταχού φίλοι του μπάσκετ να είναι σε θέση να συλλάβουν το μεγαλείο της εμφάνισης του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στο el classico. Ο Ναβάρο φύλαγε το καλύτερο για το τέλος του 2012, η ACB προφανώς και δικαιολογημένα θεώρησε ότι καλύτερα δεν γίνεται, οπότε είπε να το κλείσει το μαγαζί μέχρι νεωτέρας.

Φεβρουάριος:
Μετά την αποχώρηση του Τζέισον Καπόνο από το NBA και το γεγονός ότι τον διαγωνισμό έχει κερδίσει μέχρι και ο Κέβιν Λοβ, το NBA αποφασίζει να καταργήσει τον διαγωνισμό τριπόντων. Στη θέση του εισάγει το Pepsi dancing stripping new stars, στο οποίο λαμβάνουν μέρος ομάδες που εκπροσωπούνται από το παιδί ενός παλαίμαχου αστέρα, μία τσιρλίντερ της ομάδας και μία στρίπερ από το πιο καλό κλαμπ της εκάστοτε πόλης. Ο διαγωνισμός χαιρετίζεται ως ο πιο ενδιαφέρων του all-star game και το NBA ψάχνει τρόπο να κάνει υποχρεωτική τη συμμετοχή των στρίπερ και στο διαγωνισμό καρφωμάτων, μήπως και κρατήσει κάποιον θεατή ξύπνιο.

Μάρτιος: ΠΑΟΚ και Πανιώνιος συνεχίζουν να προελαύνουν στην Α1, τερματίζουν στην τετράδα της βαθμολογίας και επειδή οι «αιώνιοι» έχουν για ακόμη μία χρονιά αλληλοσκοτωθεί στον τελικό του Κυπέλλου, αποφασίζεται η σειρά μεταξύ ΠΑΟΚ και Πανιωνίου να αναδείξει τον επόμενο πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Πανιώνιος κερδίζει τη σειρά, η Ευρωλίγκα δίνει wild card στον ΠΑΟΚ (λόγω ιστορίας και κόσμου, λέει στο αιτιολογικό), οι «κυανέρυθροι» εξανίστανται αλλά ματαίως.

Απρίλιος: Οι Κλίπερς δεν ξαναχάνουν ως το τέλος της κανονικής περιόδου, πάνε στις… 68 συνεχόμενες νίκες, τελειώνουν την κανονική περίοδο με 76-6, σπάνε το ρεκόρ των Μπουλς, και ολοκληρώνουν 4 μήνες χωρίς ήττα στο NBA (ήδη έκλεισαν έναν με 16-0 τον Δεκέμβρη). Ο Μπλέικ Γκρίφιν αρχίζει να νιώθει κάτι σαν Τζόρνταν, ο Κρις Πολ είναι η μετενσάρκωση του Μάτζικ, μέχρι που τους πετυχαίνουν οι Λέικερς στον πρώτο γύρο των πλέι οφς και τους αποκλείουν με τον Κόμπι να λέει μετά ότι η κανονική περίοδος είναι για τα παιδάκια, ότι στα πλέι οφς φαίνονται οι άντρες και ότι με δικούς του μέσους όρους 45 σουτ, 14 βολές και 50 πόντους στη σειρά πιστεύει πολύ στους συμπαίκτες του ότι θα τον βοηθήσουν να πάρει το 6ο δαχτυλίδι.

Μάιος: Φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, τελικός, Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ και ο Μπαρτζώκας θυμίζει σε όλους ότι από τον Νοέμβρη έλεγε πως του αρέσουν οι πιθανότητες της ομάδας του για την κούπα. Όμως, ως γνωστόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως τραγωδία ή φάρσα, εν προκειμένω, ο Ολυμπιακός κερδίζει με 19 πόντους στην 3η περίοδο για να έρθει η ολική ανατροπή της ΤΣΣΚΑ και η νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο με χουκ από τον Βορόντσεβιτς. Στο τελευταίο τάιμ άουτ, ο Μπαρτζώκας «λούζει» ξανά τον Μαυροειδή, για το χαμένο αριστερό λέι απ στη Βιτόρια τον Δεκέμβρη, σημείο κλειδί στο να χάσει η ομάδα του το καλό momentum στην Ευρωλίγκα και που θα της στοιχίσει εν τέλει τον τίτλο.

Ιούνιος: Τελικοί NBA και ο «όχι μόνο ένα, όχι μόνο δύο, όχι μόνο τρία…» ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ξανά εκεί. Απέναντί του οι Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι προφανώς και με βουντού κατάφεραν να κρατήσουν όλους τους αστέρες τους υγιείς και χωρίς μπουκάλες οξυγόνου μέχρι τον Ιούνιο. Ο Ντάνκαν διδάσκει λίγο… big fundamentals στον Μπος, ο Πάρκερ πάει για ένα ακόμα MVP, ενώ ο Μανού Τζινόμπιλι είναι ο άνθρωπος που κρίνει τους τελικούς. Βάζει 19.5 πόντους, παίρνει 5.3 ριμπάουντ, κάνει 2.1 κλεψίματα και 1.1 τάπες, μοιράζει 5.6 ασίστ, 34.3 σακουλάκια ποπ κορν και 18.6 κουτάκια αναψυκτικού ανά αγώνα, για να οδηγήσει τους Σπερς στον 7ο τελικό. Εκεί, στα 20 δευτερόλεπτα με το σκορ ισόπαλο, μπαίνει μπροστά σε ντράιβ του ΛεΜπρον, απορροφά την (ελάχιστη) επαφή, πέφτει στο παρκέ και κερδίζει το επιθετικό φάουλ. Οι Σπερς βάζουν την τελευταία επίθεση, παίρνουν έναν ακόμα πρωτάθλημα (όχι μόνο ένα, όχι μόνο δύο, όχι μόνο τρία…), ο Στερν τιμωρεί με πρόστιμο για θέατρο τον Τζινόμπιλι, για να δικαιωθεί πανηγυρικά ο πόλεμος που κήρυξε ένα χρόνο νωρίτερα στο «flopping».

Ιούλιος: Οι Γιαννακόπουλοι περνούν άλλο ένα καλοκαίρι μαδώντας τη μαργαρίτα για το ποιος θα πάρει την ομάδα καθότι έχουν πλέον κουραστεί. Ο Δημήτρης τη λέει στο θείο του, οι δυο μεγάλοι δεν μιλιούνται πλέον αλλά απαξιούν ακόμα και να απαντήσουν στα παραληρήματα του μικρού, που τη μία μέρα φεύγει κλαίγοντας και την άλλη κάνει μετεγγραφές. Αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός αποφασίζεται να ξεκινήσει τη σεζόν με συνολικό μπάτζετ συμβολαίων 2.500.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.000.000 τα παίρνει ο Διαμαντίδης. Προπονητής ο Καλαφατάκης, ο κατεξοχήν «mission impossible» του ελληνικού μπάσκετ, αφού το εν λόγω μπάτζετ θεωρήθηκε πολύ μικρό για να αντεπεξέλθει ακόμα και ο Πεδουλάκης.

Αύγουστος:
Τα φιλικά ενόψει Ευρωμπάσκετ ανακηρύσσουν στην Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ισπανία. Οι Ισπανοί κάνουν δηλώσεις νίκης, όλες οι ομάδες κατεβαίνουν με κόμπλεξ στο γήπεδο και οι Ισπανοί θεωρούνται ήδη από τους ρεπόρτερ της ΕΡΤ πρωταθλητές Ευρώπης, πριν καν το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης με τον Βαγγέλη Ιωάννου να λέει «ψάξτε για τον δεύτερο, αυτή είναι η ευρωπαϊκή dream team» για να ακολουθήσει μετά 25λεπτο λογύδριο περί της dream team του 2012, του ΛεΜπρον Τζέιμς, του Κόμπι Μπράιαντ, των υπεράνθρωπων Αμερικανών που είναι «πιο αθλητικοί, πιο ψηλοί, πιο γυμνασμένοι από εμάς».

Σεπτέμβριος: Ευρωμπάσκετ Σλοβενίας, η εθνική με τον Τρινκιέρι στον πάγκο της. Ο Ιταλός προπονητής παίρνει στη δωδεκάδα τον Τσόπη γιατί του θυμίζει τον Κούσιν, προσπαθώντας να αντιστοιχήσει τους παίκτες της εθνικής με εκείνους της Καντού, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η Ελλάδα γίνεται μια σκληρή ομάδα, πολύ δύσκολα χάνει, αλλά χάνει. Τελικά, τερματίζει 11η και ο Τρινκιέρι μιλάει για επιστροφή στους ισχυρούς, αφού και μόνο το ότι αγωνιστήκαμε στο Ευρωμπάσκετ είναι ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τον αποκλεισμό μας στο προολυμπιακό του 2012 από αφρικανική ομάδα. Ο Βασιλακόπουλος βλέπει ότι τα πειράματα με νέους και ωραίους προπονητές, νέας σχολής, χωρίς φθορά, δεν πάνε πουθενά και παίρνει τη μεγάλη απόφαση δίνοντας ξανά τα ηνία της ομάδας στον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου. Η απόφαση, μάλιστα, ανακοινώνεται ανήμερα των γενεθλίων του κόουτς Κ, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οκτώβριος:
Νέα χρονιά στον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος έχει, πλέον, ξεφύγει από τα προβλήματα του παρελθόντος. Τα τηλεοπτικά πωλούνται έναντι 52 ευρώ στο ΟΤΕ TV, με τις ομάδες να μαλώνουν για τα αν θα πρέπει να μοιραστούν ισόποσα ή αν οι δύο «αιώνιοι» θα πρέπει να πάρουν παραπάνω. Τελικά, η σεζόν ξεκινά, όλοι βαυκαλιζόμαστε για τα ντέρμπι και το πόσο κλειστό είναι το πρωτάθλημα, με τους παίκτες να πληρώνονται σε τυρόπιτες και τους ταμίες στους γκισέδες εισιτηρίων να ξέρουν πια με το μικρό τους όνομα όσους πηγαίνουν στα γήπεδα.

Νοέμβριος: Μετά την αποτυχία του για το 6ο δαχτυλίδι, ο Κόμπι νιώθει ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξει τροπάρι. Έτσι, ξέροντας ότι στη συζήτηση του ποιος είναι καλύτερος, αυτός ή ο Τζόρνταν, όταν και οι δύο θα έχουν από 6 τίτλους, ο μόνος που θα απαντήσει «εσύ Κόμπι» είναι ο μαγικός του καθρέπτης, βάζει άλλο στόχο. Αποφασίζει να παίζει πλέι μέικερ και να μην πασάρει την μπάλα μέχρι να περάσει 1ος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA. Σε κάθε ήττα των Λέικερς κατηγορεί τους συμπαίκτες του ότι δεν έχουν το ίδιο πάθος με αυτόν, μετά από 20 παιχνίδια στη σεζόν έχει ήδη βάλει 1800 πόντους, αλλά σε μια πρωτοφανή απόφαση (και μάλλον την τελευταία της καριέρας του) ο Ντέιβιντ Στερν ανακοινώνει ότι οι αγώνες των Λέικερς θα διεξάγονται με δύο μπάλες στο εξής, ώστε και ο Κόμπι να κάνει το ρεκόρ και οι υπόλοιποι να ξαναπιάσουν μπάλα.

Δεκέμβριος: Αφού πρώτα έχει χάσει από κάθε πικραμένο στην Ευρωλίγκα, αφού είναι ο περίγελως των ειδικών στην Ευρώπη και έχει στενοχωρήσει κάθε οπαδό του, αφού χάνει και στην Ελλάδα από τον ΚΑΟΔ (συνεχίζοντας την παράδοση των Καβάλα και Ίκαρου) ο Παναθηναϊκος ξεκινά αντεπίθεση. Οι Γιαννακόπουλοι αποφασίζουν ότι «ως εδώ», υπογράφουν Τζινόμπιλι, Εντόνγκ, Έιντσον, Αραντόρι, Πρέλντζιτς, Μίλιτσιτς, αφού πρώτα βάλουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κλάψει την προηγούμενη ημέρα on camera λέγοντας ότι δεν αντέχει άλλο και μετά να πάει στα αποδυτήρια της ομάδας και να πει στους παίκτες «κλείστε τα αυτιά σας, σας στηρίζω, μην ακούτε τίποτα, είμαι εδώ». Ο Καλαφατάκης «μπλοκάρει» με τέτοιο ρόστερ στα χέρια του και ο Ομπράντοβιτς αναλαμβάνει ξανά.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και παρέα με το Age of Basketball!

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *