Home / NBA / Νοβίτσκι: «Δεν χτίζεις την ομάδα σου πάνω στην ελπίδα»

Νοβίτσκι: «Δεν χτίζεις την ομάδα σου πάνω στην ελπίδα»

Καθόλου ικανοποιημένος με αυτό που βλέπει στο παρκέ για τους Ντάλας Μάβερικς δεν είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Γερμανός αστέρας έχει ξεκάθαρα πρόβλημα με την ομάδα του και δεν δίστασε να το επισημάνει, ίσως και σε μια προσπάθεια αφύπνισης συμπαικτών και διοίκησης, με τους Μάβερικς να είναι στο 13-21 ως τώρα, 5,5 αγώνες πίσω από την 8η θέση στη Δύση και να μετρούν 8 ήττες στα τελευταία 9 ματς. Ο Γερμανός δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια, μην ξεχνάμε ότι οι δικοί του Μάβερικς μετράνε 12 συνεχόμενες παρουσίες στα πλέι οφς με σεζόν 50+ νικών από το 2000-01 (προφανώς εξαιρείται η περσινή κουτσουρεμένη).

Το σερί συνεχόμενων παρουσιών στα πλέι οφς δεν είχε ποτέ κινδυνεύσει τόσο όσο κινδυνεύει φέτος, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να βγαίνει μπροστά και μιλά με σκληρά λόγια για την ομάδα, αμφισβητώντας τη λογική του σχεδίου που είχε η διοίκηση της ομάδας μετά τον τίτλο του 2011. Ο Νοβίτσκι έφτασε ακόμα και στο σημείο να αναρωτηθεί μήπως θα ήταν καλύτερο για τους Μάβερικς να τον έχουν ανταλλάξει μετά τον τίτλο, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει τώρα, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι αυτός δεν θέλει να φύγει.

Ο Γερμανός υπεραστέρας παραδέχτηκε ότι είναι απογοητευμένος και θυμωμένος από το 13-21 των Μάβερικς και είπε στο ESPN ότι η απόφαση του Μαρκ Κιούμπαν να αφήσει τον Τάισον Τσάντλερ και άλλους παίκτες-κλειδιά της ομάδας που πήρε τον τίτλο να φύγουν θα κριθεί ως «λάθος ή όχι» το καλοκαίρι του 2013, όταν θα φανεί αν οι Μάβερικς θα μπορέσουν να πάρουν κάποιον αστέρα στο μετεγγραφικό παζάρι.

Η βασική σκέψη του Μαρκ Κιούμπαν αφορά τους Κρις Πολ και Ντουάιτ Χάουαρντ, που όμως δεν βγήκαν στην αγορά πέρσι, όπως περίμενε το Ντάλας, ενώ οι προσπάθειες για να αποκτήσει τον Ντερόν Ουίλιαμς απέτυχαν. Πολ και Χάουαρντ μπορεί να γίνουν free agents το καλοκαίρι, αλλά ο Νοβίτσκι δεν το βλέπει να έρχεται, ούτε τη λογική πίσω από το σχεδιασμό των Μάβερικς.

«Θα είναι δύσκολα τώρα. Πάντα πίστευα ότι δεν θες να χτίσεις την ομάδα σου πάνω στην ελπίδα. Ελπίζαμε για τον Ντερόν πέρσι. Ελπίζαμε για τον Ντουάιτ. Γιατί να φύγει από τους Λέικερς; Για μένα, δεν βγάζει κανένα νόημα. Είναι σε μια πολύ καλή φάση. Γιατί να φύγει ο Πολ; Οι Κλίπερς είναι πιθανότατα η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Είναι μάλλον η ομάδα με το μεγαλύτερο βάρος. Οπότε, ελπίζεις ότι θα πάρουμε κάτι από αυτά;», είπε ο Γερμανός, χωρίς να μασήσει τα λόγια του.

Η ξεχωριστή σχέση που έχει με τον Μαρκ Κιούμπαν είναι γνωστή σε όλους, οι δυο τους μιλούν πάντα ξεκάθαρα και ποτέ δεν έχουν φοβηθεί ότι ο άλλος θα παρεξηγηθεί, καθώς η μεταξύ τους σχέση είναι από τις σπάνιες που δημιουργούνται στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, με τον Νοβίτσκι να ελπίζει ακόμα ότι κάτι θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Κιούμπαν και όχι απλώς να ρίσκαρε χωρίς νόημα.

«Ίσως ο Κιούμπαν έχει κάποιον άσσο στο μανίκι του. Ίσως θα πρέπει να ρισκάρεις πάνω σε ένα κακό συμβόλαιο για να τον φέρεις εδώ και να κάνεις κάτι. Εννοώ, δεν ξέρω. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε το καλοκαίρι. Θα βγάλουμε τη σεζόν. Εγώ θα γίνομαι καλύτερο και καλύτερο, ελπίζω από παιχνίδι σε παιχνίδι, ώστε πραγματικά να μπορώ να πάρω κάποια ματς στο τέλος εγώ όταν είμαστε κοντά. Και μετά θα δούμε τι θα γίνει», συμπλήρωσε ο Νοβίτσκι, με την απογοήτευση για την παρουσία των Μάβερικς να είναι έκδηλη σε κάθε του λέξη.

Ο Νοβίτσκι, πάντως, λέει ότι οι ελπίδες των Μάβερικς για τα πλέι οφς δεν θα ήταν τόσο αμυδρές όσο είναι τώρα, αν εκείνος δεν είχε χάσει τα πρώτα 27 ματς για να κάνει αρθροσκόπηση στο γόνατό του. Όμως, αυτή τη στιγμή είναι το κέντρο μιας ομάδας που δεν μοιάζει να βρίσκει άκρη, που έχει θέματα χημείας και πολλά συμβόλαια να τελειώνουν το καλοκαίρι. Αυτό είναι το ρίσκο του Κιούμπαν, ώστε να χτυπήσει «χρυσάφι» το καλοκαίρι του 2013.

«Ξέραμε, όταν μπήκαμε στη σεζόν, ότι 8-9 νέοι παίκτες με συμβόλαια ενός έτους δεν είναι ιδανική κατάσταση, αλλά τι άλλο μπορείς να κάνεις τώρα; Οπότε ή το διαλύεις τελείως και ανταλλάσσεις εμένα, ή παίρνεις πολλά συμβόλαια ενός έτους και προσπαθείς να είσαι μέσα σε όλα τα παζάρια το επόμενο καλοκαίρι. Αυτή είναι η απόφαση που πήραμε, οπότε τώρα θα πρέπει να παλέψουμε μέσα σε αυτή», λέει ο Γερμανός.

Ο Νοβίτσκι, προφανώς, δεν σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει από τους Μάβερικς και το λέει και ο ίδιος, αλλά ενδιαφέρον έχει και ότι μέσα σε μία εβδομάδα ο Νοβίτσκι έχει μιλήσει θεωρητικά για ανταλλαγή του δύο φορές. Στο συμβόλαιό του, που λήγει το 2014, ο Νοβίτσκι έχει όρο no-trade.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να φύγει από τους Μάβερικς, ο Νοβίτσκι είπε: «Ο μόνος λόγος που θα έφευγα, ή που θα είχα φύγει, είναι αν δεν κερδίζαμε το πρωτάθλημα, και θα ήμουν σαν ένας Καρλ Μαλόουν ή Γκάρι Πέιτον, που θα πήγαινε να βρει τον Κόμπι και τον Σακ στο Λ.Α., όπως έκαναν αυτοί στο τέλος. Αλλά τώρα έχω ένα δαχτυλίδι και προφανώς θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Αλλά θέλω να είμαστε και ανταγωνιστικοί».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *