Home / Α1 / Το θέατρο του παραλόγου 2008

Το θέατρο του παραλόγου 2008

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2008

Όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, έτσι και φέτος στον χώρο της Α1 ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου. Πρωταγωνιστές η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, το Πανόραμα και η Καβάλα και σε δεύτερους ρόλους η Δάφνη και ο Ιωνικός Λαμίας.
 
Σε αντίθεση με πέρσι, φέτος «πέσαμε» πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έτσι ελάχιστοι ασχολήθηκαν με τα πράγματα και ακόμη λιγότεροι κατάλαβαν το μέγεθος της ξεφτίλας. Όλα ξεκίνησαν από το Πανόραμα και την αδυναμία του πέρσι καλά καλά να βγάλει τη χρονιά. Οι παίκτες ήταν αποφασισμένοι να τα παρατήσουν, τελικά, κουτσά στραβά η σεζόν τελείωσε και το σωματείο της Θεσσαλονίκης πήρε την άνοδο για την Α1.
 
Μετά άρχισε το όλο θέμα για το αν το Πανόραμα θα μπορεί να συμμετέχει στην Α1. Τελικά, σχετικά γρήγορα, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίσει με αποτέλεσμα να αρχίσει μια νέα συζήτηση για το ποιος θα ανέβαινε στη θέση του.
 
Η Δάφνη ήταν η πρώτη επιλαχούσα και ο Ιωνικός Λαμίας ο δεύτερος. Βεβαίως υπήρχε και η περίπτωση της συγχώνευσης. Εκεί παρουσιάστηκε η Καβάλα, η οποία από το πουθενά ήρθε και άρχισε συζητήσεις με το Πανόραμα ώστε τα δύο σωματεία να γίνουν ένα και με ονομασία Καβάλα και έδρα την ομώνυμη πόλη, να λάβουν μέρος στην Α1. Μαζί είχε παρουσιαστεί και ο Ηρακλής με τον Ρέμο, αλλά οι δύο πλευρές τα έσπασαν… στα οικονομικά ανταλλάγματα (πόσα θες για να ανέβω, πόσα δίνεις για να πάρεις τη θέση μου, και τέτοια). Έτσι, γρήγορα, ο Ηρακλής τα παράτησε και η Καβάλα έμεινε μόνη στο παιχνίδι και κέρδισε.
 
Ο ΕΣΑΚΕ παρακολουθούσε όλο αυτό το θέμα αμέτοχος και απαθής. Το ίδιο και η ΕΟΚ. Τα σωματεία της Α2 δεν είναι ΚΑΕ, άρα στην ουσία μπορούν να έχουν όσα χρέη θέλουν μέχρι να παίζουν με το παιδικό… Εδώ κανείς δεν ενδιαφέρεται πόσα χρέη έχουν οι ΚΑΕ, θα τους νοιάξει για ομάδες της Α2;
 
Τελικά, η Δάφνη και ο Ιωνικός Λαμίας έκαναν αίτηση για να αγωνιστούν στην Α1, η οποία έπρεπε να γίνει δεκτή από την ΕΟΚ, μετά την ανάλυση του φακέλου της κάθε ομάδας. Όμως, η ΕΟΚ είχε άλλη γνώμη. Η Καβάλα και το Πανόραμα ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, μια συγχώνευση που προφανώς δεν βγάζει κανένα νόημα, αφού οι δύο ομάδες δεν είναι καν στην ίδια πόλη (όπως εκείνες της Λάρισας που είχαν συγχωνευτεί) και αφού ο μόνος λόγος ήταν προκειμένου μια ομάδα της Β΄ εθνικής να ανέβει στην Α1 (γιατί όχι στην Α2 αντί Δάφνης ή Ιωνικού ή στη Β΄;). Δάφνη και Ιωνικός άρχισαν να διαμαρτύρονται, αλλά έκαναν ένα λάθος. Σκεφτείτε το κι εσείς: η Καβάλα άρχισε να παίρνει παίκτες, πήρε τον Πιλαφίδη, έκλεισε τον Λόλα και τον Γκαγκαλούδη, πήρε μέχρι και… Αμερικάνο, είναι δυνατόν αυτό να γινόταν… έτσι; Είναι δυνατόν να μην είχαν εγγύηση ότι θα έπαιζαν στην Α1; Κι εντάξει, στη θεωρία υπάρχει το «βάζουμε όρο ότι η ομάδα θα παίζει στην Α1». Ποιος θα χάσει ουσιαστικά τη χρονιά για να ρισκάρει έτσι αν δεν είναι σίγουρος; Μήπως θα έρθει Αμερικανός παίκτης να χάσει κάθε ευκαιρία να ξεκινήσει αλλού για να δοκιμαστεί σε μια ομάδα που δεν ξέρει αν… υπάρχει; Με την ίδια λογική δεν θα μπορούσαν και ο Ιωνικός με τη Δάφνη να αρχίσουν να παίρνουν παίκτες; Το έκαναν; Όχι βεβαίως, γιατί δεν ήξεραν πού θα παίζουν.
 
Όμως, είναι δυνατόν να μην την… ψυλλιάστηκαν τη δουλειά; Προφανώς όχι. Λίγες ημέρες πριν η ΕΟΚ επικύρωσε κι επισήμως τη συγχώνευση του Πανοράματος με την Καβάλα και της έδωσε το δικαίωμα να παίξει στην Α1. Μετά άρχισε και το τραγελαφικό του θέματος. Ο Ιωνικός με μια ανακοίνωση ποταμό άρχισε να βάλλει κατά δικαίων και αδίκων και κατέληξε στο απίστευτο και πρωτοφανές: «Δηλώνουμε από τώρα προς κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο της Α1, πως οσάκις υπάρξει οικονομικό πρόβλημα, ακόμα και μεσούσης της περιόδου, θα υπάρχει έτοιμο στο site μας σε PDF το ιδιωτικό συμφωνητικό, ώστε να προχωρήσουμε σε εξαγορά της θέσης, του μετοχικού πακέτου, όπως θέλετε πείτε το». Γελάσατε; Μα για γέλια είμαστε.
 
Η Δάφνη δεν έφτασε ως εκεί, αλλά πήγε στα… δικαστήρια για να ακυρώσει την επικύρωση της ΕΟΚ. Η υπόθεση ορίστηκε ως κατεπείγουσα και θα εξεταστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, για να δικαιωθεί η Δάφνη και να ανέβει στην Α1 ως πρώτη επιλαχούσα μετά την ουσιαστική διάλυση του Πανοράματος, θα πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να στείλει αδιάβαστη την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, τον ΕΣΑΚΕ, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο που είναι πίσω και από τις δύο αρχές και την Καβάλα. Το πιστεύει κανείς;

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *