Home / NCAA / Το πιο τρελό σουτ ποτέ;

Το πιο τρελό σουτ ποτέ;

Το φόντο είναι πρωτάθλημα Λυκείων στις Η.Π.Α., αγώνας θηλέων ανάμεσα στο Λούις-Πάλμερ και το Τσεγιέν Μάουντεν. Το Λούις-Πάλμερς κέρδισε τον αγώνα 30-22, αλλά… όλο το ζουμί του ματς παίχτηκε στην 3η περίοδο, όταν μετά από ένα ριμπάουντ στο τέλος του δεκαλέπτου η Άννα Όλσον έβαλε το σουτ της ζωής της από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Και αν νομίζετε ότι έχετε ξαναδεί καλάθια από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη, το σουτ της Όλσον μπήκε αφού πρώτα… έκανε γκελ στο παρκέ!

Παρότι το σουτ ήταν στο τέλος της περιόδου, η κόρνα δεν ακούστηκε για να το κάνει buzzer-beater, γιατί η γραμματεία δεν ήξερε αν και ως τι να μετρήσει το σουτ αυτό, οπότε σταμάτησε το χρόνο για να ρωτήσει τους διαιτητές.

Η Όλσον θα είχε κάποια δευτερόλεπτα να προχωρήσει το γήπεδο αν το ήθελε, αλλά αν η μπάλα είχε σκάσει στο παρκέ μετά τη λήξη της περιόδου, τότε το καλάθι δεν θα μετρούσε. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του σχολικού μπάσκετ στις Η.Π.Α., το καλάθι μετράει για 2 πόντους (και όχι για 3), καθώς η μπάλα χτύπησε στο παρκέ μέσα από τη γραμμή του τριπόντου και το χτύπημα της μπάλας στο παρκέ έχει την ίδια «αξία» με ένα χτύπημα σε διαιτητή ή σε παίκτη. Ως σκόρερ σε τέτοια περίπτωση θεωρείται ο παίκτης που σούταρε, η Άννα Όλσον δηλαδή.

Τώρα, αν η κοπέλα είναι κάποιο είδος διάνοιας και παίρνοντας το ριμπάουντ κατάφερε να υπολογίσει με βάση τη φυσική με πόση ταχύτητα έπρεπε να πετάξει την μπάλα και με τι καμπύλη ώστε να γκελάρει στο παρκέ και να μπει στο καλάθι, ή αν απλώς στάθηκε τυχερή, το χέρι μας στη φωτιά δεν θα το βάλουμε. Θα περιμένουμε μήπως το επαναλάβει…

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *