Home / NCAA / «Όχι το τελευταίο μου παιχνίδι, αλλά το πρώτο μου κολεγιακό»

«Όχι το τελευταίο μου παιχνίδι, αλλά το πρώτο μου κολεγιακό»

Η Λορίν Χιλ ήταν το πρόσωπο των ημερών στις Η.Π.Α., αφού η ιστορία της είδε το φως της δημοσιότητας και απέκτησε πολύ μεγάλη απήχηση. Στις 2 Νοεμβρίου το κολέγιό της, Mount St. Joseph, αντιμετώπισε το Hiram με τη Χιλ να είναι στο ρόστερ, κάνοντας το όνειρό της για ένα παιχνίδι κολεγιακού μπάσκετ πραγματικότητα. Παρότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο της ασθένειάς της και δεν μπορεί πλέον να παίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο σε άθλημα επαφής, η Λορίν πάτησε στο παρκέ, σκόραρε 4 πόντους και έζησε το όνειρό της.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη νίκη της ήταν ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει πια για το DIPG, το είδος καρκίνου από το οποίο πάσχει η Χιλ. Στο παιχνίδι μαζεύτηκαν περισσότερα από 70.000 δολάρια για την έρευνα για θεραπεία του συγκεκριμένου καρκίνου. Το κλειστό γήπεδο του κολεγίου Xavier είχε γεμίσει ασφυκτικά από περισσότερους από 10.000 φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν εκεί για να αποδώσουν τον μικρότερο δυνατό φόρο τιμής στη Χιλ και τη μάχη που δίνει.

Συνήθως οι αγώνες του Mount St. Joseph μαζεύουν περίπου 100 οπαδούς της ομάδας. Όμως, από την πρώτη στιγμή που έγινε η αλλαγή ημερομηνίας από το NCAA οι αιτήσεις για διαπιστεύσεις από τα μέσα και η ζήτηση για εισιτήρια ήταν τεράστια. Τη λύση έδωσε το Xavier που «προσφέρθηκε να μας αφήσει να κάνουμε το παιχνίδι στις εγκαταστάσεις του. Και οι εργαζόμενοι του γηπέδου του εργάζονται εθελοντικά απόψε», είπε ο Τόνι Άρετζ, πρόεδρος του Mount St. Joseph.

Ανάμεσα στο κοινό στις εξέδρες ήταν ο running back των Buffalo Bills, Φρεντ Τζάκσον, η Ταμίκα Κάτσινγκς, αλλά και η θρυλική Πατ Σάμιτ. Μαζί τους και η Έλενα Ντέλε Ντον, ρούκι της χρονιά για το 2013 στο WNBA: «Όταν διάβασα για την ιστορία της Λόριν και έμαθα για το παιχνίδι, δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να με κρατήσει μακριά. Είναι απίστευτο αυτό που κάνει και πόσο πολλούς ανθρώπους έχει αγγίξει. Το να είναι στην ηλικία της και να έχει την προοπτική να σκέφτεται πέρα απ’ τον εαυτό της είναι απίστευτο».

Ο παίκτης του NFL Ντέβον Στιλ (η 4χρονη κόρη του πάσχει από τον ίδιο τύπο καρκίνου) φόρεσε προστατευτικό για τον ήλιο με τη φράση «Lauren Strong» (συνήθως φοράει Leah Strong, το όνομα της κόρης του) και έστειλε μήνυμα στη Λορίν ότι «θέλω να σου πω πόσο περήφανος είμαι για σένα που δεν επέτρεψες στον καρκίνο να σε κάνει να σταματήσεις να ζεις το όνειρό σου να παίξεις κολεγιακό μπάσκετ. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους όλης της χώρας και ιδίως της κοινότητας όλων των οικογενειών όσων έχουν καρκίνο όταν λέω ότι είσαι ο αληθινός ορισμός της δύναμης, του θάρρους και της αποφασιστικότητας. Είσαι μια έμπνευση για όλους μας και σε αγαπάμε και θα ζητωκραυγάζουμε για σένα απόψε».

Από κοντά και ο ΛεΜπρον Τζέιμς που έστειλε μήνυμα μέσω Instagram: «Είσαι πραγματικά απίστευτη Λόριν Χιλ. Σε ευχαριστώ που με ενέπνευσες και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να σε φτάσω. Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου. Επίσης, να αναμένεις ένα πακέτο από εμένα. Είναι καταπληκτική!», αλλά και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της λίγκας, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ.

Η Λόριν Χιλ ανακοινώθηκε ως η 5η παίκτρια στην πεντάδα των Lions και μετά το τζάμπολ η ομάδα της έτρεξε ένα σύστημα που είχε δοκιμάσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες και το οποίο είχαν μοιραστεί με τους προπονητές του Hiram το βράδυ του Σαββάτου. Η Χιλ πήρε την μπάλα και σκόραρε με λέι απ 17 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη για το 2-0. Το παιχνίδι σταμάτησε, προπονητές και συμπαίκτριες έσπευσαν να τη συγχαρούν, να την αγκαλιάσουν και να τη βοηθήσουν να καθίσει στον πάγκο αφότου ο προπονητής της της έδωσε την μπάλα του αγώνα.

Με 30 δευτερόλεπτα για το τέλος του ματς το Mount St. Joseph πήρε τάιμ άουτ. Μετά την επιστροφή η Χιλ βρέθηκε ξανά στο παρκέ, δοκίμασε ένα λέι απ, αστόχησε, με τη συμπαίκτριά της, Τάρα Ντένις, να παίρνει το ριμπάουντ και να της ξαναδίνει τη μπάλα για να σκοράρει το δεύτερο καλάθι της στο ματς, και τελευταίο στη βραδιά.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα παίξω σε παρκέ κολεγίου, ότι θα πατήσω σε αυτό και θα νιώσω τον παλμό του κόσμου. Αυτό το παιχνίδι ήταν απίστευτο, τα πάντα που συνέβησαν σήμερα ήταν απίστευτα. Ήταν μια πραγματικά ωραία μέρα. Σήμερα ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Σας ευχαριστώ. Δεν ξέρω τι άλλο να πω εκτός από ευχαριστώ», είπε η Χιλ μετά το παιχνίδι, το οποίο το Mount St. Joseph κέρδισε με 66-55.

Στα αποδυτήρια πριν το ματς το κολέγιο είχε βγάλει γκρι εμφανίσεις ειδικά για την περίσταση, γκρι είναι το χρώμα της ενημέρωσης για τον καρκίνο στον εγκέφαλο. Οι παίκτριες του Hiram έκαναν ζέσταμα με γκρι μπλουζάκια που έγραφαν «Play For 22» το νούμερο της φανέλας της.

«Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο όμορφα στη ζωή μου. Ας μην το ονομάσουμε το τελευταίο μου παιχνίδι. Αυτό είναι το πρώτο μου κολεγιακό ματς.»

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *