Home / Α1 / Ήρθε η ώρα της γιορτής της Α1!

Ήρθε η ώρα της γιορτής της Α1!

Αυτή η βδομάδα δεν έχει αγωνιστική στην Α1, καθώς μπροστά μας βρίσκεται το Σαββατοκύριακο της γιορτής του ελληνικού μπάσκετ, το all-star game της Α1, που θα γίνει στην Πάτρα. Μετά την περσινή διακοπή (δεν έγινε λόγω… της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στη χώρα), το all-star game επιστρέφει, ας ελπίσουμε λίγο πιο φαντασμαγορικό και «ζεστό» από τις πρόσφατες σεζόν.


Οι δυο ομάδες ανακοινώθηκαν
σήμερα και εννοείται ότι αυτό που συζητάμε κάθε χρονιά όσον αφορά στον αριθμό παικτών από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ισχύει και τώρα. Οι 7 από τους 12 παίκτες των Ελλήνων θα είναι από τους δύο «αιωνίους» (4+3), ενώ στους ξένους η κατάσταση είναι παρόμοια, οι 6 από τους 12 και εκεί θα είναι από τους δύο, 2 από Ολυμπιακό και 4 από Παναθηναϊκό.

Αφού δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε και φέτος, ας το δεχθούμε και ας πάμε παρακάτω. Το ιδανικό του να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες, να βρεθούν στην Πάτρα όλοι οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα, είναι δύσκολο να επιτευχθεί όσο στην ψηφοφορία (ή και στην επιλογή των προπονητών) δεν υπάρχει ανώτατο όριο αριθμού παικτών από κάθε ομάδα.

Τα ρόστερ για το all-star game, λοιπόν, διαμορφώνονται ως εξής:

GREEK STARS TEAM

Διαμαντίδης Δημήτρης (Παναθηναϊκός)
Σπανούλης Βασίλης (Ολυμπιακός)
Παππάς Νίκος (Πανιώνιος)
Σλούκας Κώστας (Ολυμπιακός)
Χαραλαμπίδης Κώστας (ΠΑΟΚ)
Παπανικολαου Κώστας (Ολυμπιακός)
Γιάνκοβιτς Βλαδίμηρος (Πανιώνιος)
Πρίντεζης Γιώργος (Ολυμπιακός)
Μπράμος Μάικλ (Παναθηναϊκός)
Σχορτσανίτης Σοφοκλής (Παναθηναϊκός)
Παπαδόπουλος Λάζαρος (ΠΑΟΚ)
Τσαϊρέλης Μιχάλης (ΠΑΟΚ)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Πεδουλάκης Αργύρης (Παναθηναϊκός), Μαρκόπουλος Σούλης (ΠΑΟΚ)

REST OF THE WORLD TEAM

Λο Έισι (Ολυμπιακός)
Ούκιτς Ρόκο (Παναθηναϊκός)
ΜακΚόλουμ Έρικ (Απόλλων Πάτρας)
Στόγκλιν Τερέλ (Ηλυσιακός)
Πετγουέι Μπρεντ (ΑΓΟΡ)
Γκιστ Τζέιμς (Παναθηναϊκός)
Μίλμπουρν Λάντον (Πανιώνιος)
Χαντ Τζέρεμι (Άρης)
Μασιούλις Γιόνας (Παναθηναϊκός)
Λασμ Στεφάν (Παναθηναϊκός)
Κόλεμαν Ουίλιαμ (Καβάλα)
Χάινς Κάιλ (Ολυμπιακός)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Μπαρτζώκας Γιώργος (Ολυμπιακός), Σφαιρόπουλος Γιάννης (Πανιώνιος)

Όμως, το all-star weekend δεν έχει μόνο τον αγώνα, αλλά και διαγωνισμούς. Τρίποντα και καρφώματα βρίσκονται και φέτος στο μενού και όλοι ελπίζουμε ότι θα κλέψουν την παράσταση και θα μας χαρίσουν στιγμές που θα μας μείνουν στο μυαλό ως το τέλος της χρονιάς. Οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς είναι οι εξής:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ ALL STAR GAME ΟΠΑΠ

Πέτροβιτς-Στεργίου Βλάντιμιρ (Απόλλων Πάτρας)
Μπράμος Μάικλ (Παναθηναϊκός)
Δέδας Γιώργος (ΠΑΟΚ)
Γκεσεβίτσιους Μαρτίνας (Ολυμπιακός)
Γκίμπσον Ντάνι (Ίκαρος Καλλιθέας)
Στόγκλιν Τερέλ (Ηλυσιακός)
Γκίκας Νίκος (Φιλαθλητικός Α2)
Νικητής διαγωνισμού Τριπόντων επίλεκτων

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ ALL STAR GAME ΟΠΑΠ

Πετγουέι Μπρεντ (ΑΓΟΡ)
Κόλεμαν Ουίλιαμ (Καβάλα)
Λασμ Στεφάν (Παναθηναϊκός)
Γκιστ Τζέιμς (Παναθηναϊκός)
Μίλμπουρν Λάντον (Πανιώνιος)
Παπανικολαου Κώστας (Ολυμπιακός)
Αντετοκούμπο Αθανάσιος (Φιλαθλητικός Α2)
Νικητής διαγωνισμού Καρφωμάτων επίλεκτων

Εκτός από το κυρίως μενού, θέση στο all-star weekend έχουν και οι πιτσιρικάδες του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και οι παλαίμαχοι. Τα ρόστερ για το παιχνίδι των επίλεκτων, αλλά και εκείνα για το παιχνίδι των παλαιμάχων (στο οποίο θα δώσουν το «παρών» πολλοί παλιοί αστέρες της λίγκας) μπορείτε να τα βρείτε σε αυτό το link, ενώ εκείνα για τους διαγωνισμούς των επίλεκτων (ο νικητής των οποίων θα βρεθούν στους διαγωνισμούς του κυρίως μενού του all-star) σε αυτό.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, στο λόγο του για το all-star game στη συνέντευξη τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής για τον θάνατο του Γ. Κολοκυθά, για τη διοργάνωση, αλλά και τις οικονομικές συνθήκες της γιορτής του μπάσκετ: «Υπάρχει μία χαρμολύπη. Από τη μία αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που διοργανώνουμε το διήμερο εκδηλώσεων και από την άλλη υπάρχει λύπη μετά τον απροσδόκητο χαμό του Γιώργου Κολοκυθά. Έζησε το μπάσκετ από τα παιδικά του χρόνια, θα χαίρεται που θα δει τα παιδιά να αγωνίζονται από εκεί πάνω που θα βρίσκεται.

Και πάνω από όλα θα χαρεί να δει τα παιδιά των Εθνικών ομάδων να παίζουν μεταξύ τους. Με τη βοήθεια όλων και κυρίως του ΟΠΑΠ, θα είναι το πιο οικονομικό All Star Game ΟΠΑΠ όλων των εποχών. Δεν θα ξοδευτεί ούτε ευρώ δίχως λόγο, ενώ θα βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Θα πρέπει να πω ότι γενικά πάμε καλά, το κύριο θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η βία. Εκεί θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να την εξαλείψουμε. Σας καλώ όλους να έρθετε στην Πάτρα και να απολαύσετε το μπάσκετ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους χορηγούς μας, τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ που μας στηρίζουν και μας βοηθούν.

Από την επόμενη ημέρα που θα τελειώσει το All Star Game, θα κάνουμε τα απαραίτητα για να έχουμε και του χρόνου αυτή τη γιορτή. Ας μην ξεχνάμε πάντως σε ποια εποχή ζούμε και τι κρίση περνάει η χώρα. Θα γίνεται το All Star Game, όσο θα έχουμε τον ΟΠΑΠ δεν φοβόμαστε τίποτα. Προσπαθούμε να μπορούμε και μόνοι μας το κουμάντο μας για να μπορούμε να διοργανώνουμε μόνοι μας το All Star.»

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *