Home / NBA / «Γλυκές 16» για ΛεΜπρον!

«Γλυκές 16» για ΛεΜπρον!

Οι Μαϊάμι Χιτ περνούν την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους. Με το 97-96 επί των Μάτζικ έφτασαν τις 16 συνεχόμενες νίκες, ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας. Το παιχνίδι ήταν στο 95-96 για να έρθει ο ΛεΜπρον Τζέιμς, να σκοράρει το νικητήριο καλάθι με δυναμικό ντράιβ και να πει «δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω σουτάκι απ’ έξω». Προφανώς, σωστά έπραξε.

Γιατί το είπε; Γιατί με το σκορ στο 93-96 ο Τζέιμς αστόχησε σε δύο συνεχόμενα τρίποντα και παραλίγο να κοστίσει στην ομάδα του το ματς. Ο Έρικ Σπέλστρα είπα μετά το ματς «τον καθορίζουν τα νικητήρια καλάθια. Θα συνεχίσει να τα βάζει». Βέβαια, η στατιστική δείχνει ότι το ταξίδι των νικητήριων καλαθιών στην καριέρα του ΛεΜπρον είναι πιο μακρινό και δύσκολο.

Σε σουτ που μπορούν να ισοφαρίσουν ή να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα του στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα της 4ης περιόδου, ο Τζέιμς έχει με τους Χιτ 23,5% με 4/17 μετά το χτεσινό. Με τους Καβαλίερς είχε 10/51 σε τέτοιες προσπάθειες, ήτοι 19,6%. Συνολικά, δηλαδή, στην καριέρα του έχει σε τέτοια σουτ 14/68 (20,6%).

Ο Τζέιμς στο ματς είχε 26 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα και 11/12 βολές, με τον Ουέιντ να ακολουθεί με 24 και τον Μπος με 17 και 10 ριμπάουντ. Απ’ την άλλη, ο Νικόλα Βούτσεβιτς είχε 25 πόντους και 21 ριμπάουντ με 11/16 σουτ εντός παιδιάς, το δεύτερο δικό του 20+20 της χρονιάς (και το πρώτο ήταν εναντίον των Χιτ).

Το καλάθι του Τζέιμς:

Νίκη με καλάθι στο τέλος μέσα από τη ρακέτα πήραν και οι Μπόστον Σέλτικς, απέναντι στους Πέισερς με 83-81, με τον Τζεφ Γκριν να σκοράρει 5 δέκατα πριν το φινάλε. Αυτό ήταν το 12ο παιχνίδι των Σέλτικς που κρίνεται με διαφορά 3 ή λιγότερων πόντων φέτος, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα πλέι οφς, με τους Μποστονέζους να έχουν 7 νίκες. Το play που έβγαλε ο Ντοκ Ρίβερς για να απελευθερώσει τον Γκιν μέσα στη ρακέτα ήταν πραγματικά εκπληκτικό:

Κι αν σας φάνηκε ότι πολύ εύκολα κέρδισαν και οι δύο ομάδες με λέι απ στην εκπνοή απέναντι σε στημένες άμυνες, δεν είστε οι μόνοι…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *