Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 22ης αγωνιστικής: Μάχες για το momentum!

Preview 22ης αγωνιστικής: Μάχες για το momentum!

Μια αγωνιστική (και μερικές αναβολές) πριν το τέλος στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» και το θερμόμετρο ενόψει πλέι οφς έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα. Άλλοι κυνηγούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα, άλλοι, πιο αδιάφοροι βαθμολογικά, αναζητούν momentum ενόψει των πλέι οφς, όλοι, εν ολίγοις, βρίσκονται σε μια κατάσταση εγρήγορσης και έντασης. Και τα παιχνίδια, λογικό είναι να, μοιάζουν όλα φωτιά.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο στις 19:15, όπου Gastone (15-4) και Ρούκουνες (10-9) κοντράρονται με έπαθλο το ροζ φύλλο και την άνοδο στον βαθμολογικό πίνακα. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα σημαντικό βαθμολογικά και για τους δύο, ο Πανδής, ο Καραλής, ο Βλαχογεώργης και ο Ροντογιάννης θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν καλύτερα στο ματς απ’ ότι την περασμένη εβδομάδα αν θέλουν τη νίκη. Το στιλ των δύο ομάδων μοιάζει αρκετά, οπότε να περιμένουμε αυτόν που θα καταφέρει να βρεθεί σε καλύτερη επιθετικά ημέρα να πάρει και το ροζ φύλλο; Κόντρα ανάμεσα στους δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, με τον Θεοδωρόπουλο, τον Μητρόπουλο, τον Ρατσιάτο και τον Τοπαλίδη να θέλουν να επαναφέρουν τους Ρούκουνες σε νικηφόρα μονοπάτια.

Στις 20:45 οι πρωτοπόροι Στιγκιντριακοί (18-2) θα κυνηγήσουν απέναντι στον Άφοβο (14-6) τη μία από τις δύο νίκες που χρειάζονται ακόμα για να τερματίσουν πρώτοι στη βαθμολογία. Ο Άφοβος έχει τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια ακόμα στο πρόγραμμά του, οπότε δεν έχει την πολυτέλεια να μην χτυπήσει το παιχνίδι με τους πρωτοπόρους. Όλα αυτά δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή, Γαβρίδης, Γράψας, Εγγλέζος και Καζάκος θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές σε σχέση με τα πρόσφατα παιχνίδια τους, αν θέλουν τη νίκη. Απ’ την άλλη ο Καραντζούνης θα πρέπει να περιμένει σκληρό τεστ απέναντι στην άμυνα των πρωτοπόρων, αλλά μαζί του θα έχει Ντούβα, Λοράνδο και Γκότση για να τον βοηθήσουν να αντεπεξέλθει.

Στις 21:30 η S-Parta BC (16-4) θα βρει απέναντί της τους Jets (11-9) σε έναν αγώνα που ενδιαφέρει και τις δύο ομάδες. Μπορεί να τις χωρίζουν αρκετές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά αγωνιστικά δεν έχουν πάρα πολλές διαφορές, το παιχνίδι θα είναι άλλη μια ευκαιρία (ή μια σκληρή δοκιμασία αν προτιμάτε) για τον Κουζοβουνά, τον Ορνιθόπουλο, τον Κουκάκη, τον Διαμαντόπουλο και την παρέα τους να ξαναδείξουν πόσο φερέγγυοι είναι στα δύσκολα. Απ’ την άλλη, αν οι Jets θέλουν να προλάβουν τη δεκάδα, τότε αυτό είναι ένα ματς που πρέπει να κερδίσουν, Ουζουνίδης, Μάρκος, Μπελαλής και Κιούσης το ξέρουν καλά αυτό και θα τα δώσουν όλα.

Την Κυριακή στις 17:00 η Τιρινίνι (13-8) αντιμετωπίζει την Drink Team (3-18) με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττες. Αμφότερες κυνηγούν ένα καλύτερο πλασάρισμα, αμφότερες θα δυσκολευτούν να ανέβουν πιο ψηλά, καθώς δεν εξαρτάται μόνο από αυτές (προφανώς), αλλά το παιχνίδι δεν θα είναι αδιάφορο. Ο Λαζάρου βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, μαζί με τον Βασιλάκη, τον Παραγιάννη και τον Παπαδόπουλο θα θέλουν το ροζ φύλλο ενόψει πλέι οφς, αλλά θα πρέπει να σταματήσουν τον Βελισσάριο, τον Σέτα, τον Λεγάκη και τον Γαλανόπουλο.

Στις 18:45 η Πλατεία (5-15) ανεβασμένη από τις back-to-back νίκες της, κοντράρεται με τους Zeppelin (13-9) που παίζουν το τελευταίο τους παιχνίδι στην κανονική περίοδο και θα θέλουν μια νίκη για να έχουν καλή τελευταία γεύση ενόψει πλέι οφς. Ο Τσαντζαλής, ο Παπαδάτος, ο Ποζιόπουλος και ο Θωμάς είναι σίγουρο ότι θα θέλουν να τρέξουν το ματς για να βρουν πόντους στο transition, αλλά θα πρέπει να έχουν και λύσεις για τα προβλήματα που θα τους θέσουν ο Σκοπελίτης, ο Γεωργακόπουλος, ο Παπαιωάννου και ο Μπαλής Θ..

Ματς της αγωνιστικής: Στις 21:30 οι Barceλιώμα (13-6) θα έχουν μπροστά τους σκληρό ντέρμπι με τους Gademians (13-6) με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες αλλά… όχι για πολύ. Το βράδυ της Κυριακής η μία θα ξέρει ότι θα βρεθεί κάτω από την άλλη στο τέλος της κανονικής περιόδου, εκτός από εξαιρετικό ενδεχόμενο. Ο Μουχάκης, ο Ηλιάκης, ο Μαντάκος και ο Μενεξιάδης ξέρουν ότι έχουν την υπεροχή ύψους στη ρακέτα, αλλά θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν το μυαλό των Gademians, ο Τρουλάκης θέλει να καθοδηγήσει τους Αδαμόπουλο, Καραγγελή, Αθανασόπουλο και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στη νίκη.

Αγώνες την Κυριακή έχουμε , εκεί στις 20:00 οι Τριπόντιοι (2-17) θα αντιμετωπίσουν τους Θαλασσόλυκους (10-10), με τους πρώτους να ψάχνουν momentum νικών και καλών εμφανίσεων και τους δεύτερους να ενδιαφέρονται και βαθμολογικά για το ματς. Ο Τσαφαντάκης και ο Δαμιανάκης προέρχονται από πολύ καλό παιχνίδι, μαζί με τους Χασόγια και Γεωργάτο, θέλουν τη νίκη για την ομάδα τους, αλλά θα πρέπει να αναχαιτίσουν το πολύ γρήγορο παιχνίδι των Θαλασσόλυκων που, με τους Λέντζο Φ., Καραγιαννίδη Γ., Δασκαλάκη και Τσανικλίδη, θα κυνηγήσουν τον αιφνιδιασμό όπως πάντα.

Ματς της αγωνιστικής: Στις 21:30 την Κυριακή, η Σοφοκλέους (3-17) μετά το σκληρό ντέρμπι με τους πρωτοπόρους θέλει να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ήρεμη Δύναμη (3-18) επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία. Ο Βουλέλλης, ο Βλούτης, ο Φραγκάκης και ο Νάκης έφτασαν μια ανάσα από τη νίκη με τους Στιγκιντριακούς, δεν πρόκειται να καμφθεί εύκολα το ηθικό τους στην προσπάθειά τους για νίκη στο ματς. Απ’ την άλλη και η Ήρεμη Δύναμη θέλει πριν τα πλέι οφς μια νίκη ψυχολογίας, ιδίως αν σκεφτούμε ότι οι δυο ομάδες μπορεί να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στα play out, Χάχαλης Β., Πασσάς, Νικολόπουλος και Μπίτσικας θα θέλουν να έχουν ένα επιτυχημένο τεστ απέναντι στους αντιπάλους τους.

Στις 22:30 τη Δευτέρα η Αττική (16-4) αντιμετωπίζει τους Desperado (7-13) και μετά την ήττα της από τους Alley Ουπς δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος στη μάχη της τετράδας. Απέναντί της οι Desperado που μετά την ήττα από τους Nothing But Net μπορούν να χαρακτηριστούν σχεδόν… αδιάφοροι βαθμολογικά, αλλά αυτό θα τους κάνει να παίζουν πιο ελεύθερα, άρα και να είναι επικίνδυνοι για την Αττική. Ο Κορκονδείλας, ο Σεφέρης, ο Κατσιαβάρας και ο Ράγγας σίγουρα θέλουν νίκες ενόψει πλέι οφς, αλλά θα πρέπει να τα βάλουν με τον πληγωμένο εγωισμό του Καραλή Α., του Γαλάνη, του Τρικαλιώτη, του Ξερέα και των υπολοίπων της Αττικής, πράγμα διόλου εύκολο.

Την Τετάρτη στις 22:30, οι Τριπόντιοι (2-17) θα αγωνιστούν με την Κάτω Γειτονιά (4-17) και οι δύο ομάδες ξέρουν ότι η αναμέτρηση αυτή ίσως αποτελέσει ένα τεστ για την κόντρα τους στα play out. Όπως έχει τώρα η βαθμολογία θα είναι το ένα ζευγάρι στα play out (αυτό μπορεί να αλλάξει βεβαίως), σε κάθε περίπτωση το ματς θα είναι ένα πρώιμο παιχνίδι δύναμης ενόψει των νοκ άουτ. Τσαφαντάκης, Ράλλης, Χασιώτης και Δημόγιωργας θέλουν τη νίκη, αλλά το ίδιο θέλουν και οι Μαυράκης, Χατζηπαρασκευάς, Φωτιάδης Α. και Κωνσταντόπουλος.

Τέλος, την Πέμπτη στις 22:30 οι Alley Ουπς (18-4) μετά τη μεγάλη τους νίκη επί της Αττικής, νίκη που τους έφερε στη 2η θέση, θέλουν άλλη μια επιβεβαίωση της δυναμικής τους απέναντι στους εBEERους (14-6), που επίσης προέρχονται από σημαντική νίκη. Το ματς ίσως κρίνει πολλά στη μάχη των 8 πρώτων θέσεων, οπότε να είστε σίγουροι ότι ούτε ένα εκατοστό δεν θα χαριστεί από τον έναν στον άλλο. Παπαδόπουλος, Τσομπάνος, Κουλούπης και Καμζέλας θέλουν άλλο ένα ροζ φύλλο, αλλά θα πρέπει να τα καταφέρουν απέναντι στον Γκούσκο Δ., τον Κολυβά, τον Αλεβίζο και τον Ζώτο.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *